Digidexo.com

Kolon Rensing & IBS

Irritabel tarm syndrom er en kronisk tilstand som forårsaker magekramper, diaré, oppblåsthet og forstoppelse. Ifølge Mayo Clinic, har din tarmveggen musklene som beveger seg i rytme som maten passerer gjennom. Med IBS rytmen blir uregelmessig, noe som fører til oppblåsthet og diaré når maten passerer gjennom. Kolon rensing er en moderne rensemetode som hevder å fjerne giftstoffer og avfall fra tarmen ved å spyle dem ut. Du kan gjøre dette ved å ta kolon-terapi kosttilskudd, gjør en colonic behandling eller faste.

Colonic

Colonic vanning er en spyling av tykktarmen for å fjerne giftstoffer og avfall. Ifølge Puristat, fordelene med kolon vanning inkluderer lettere avføring og spyling av overflødig slim og andre urenheter. Denne fremgangsmåten blir utført ved å sette inn et rør, som er festet til en maskin, inn i rektum. Maskinen sender varmt vann til kolon, forårsaker intestinal muskler til kontrakt. Kontraksjonskreftene som avfall ut av kroppen gjennom et annet rør, og avfallet blir deretter kastes i en beholder. Norman W. Walker, forfatter av "Colon Health", sier du kanskje oppleve litt ubehag under spyleprosessen, men det avtar raskt når behandlingen er over. Du trenger å konsumere sunne bakterier etter økten ved å spise yoghurt. Lav-fett og nonfat yoghurt inneholder levende og aktive kulturer, som leverer kroppen din med gode bakterier som kalles probiotika.

Kosttilskudd

Visse medisiner som avføringsmidler, klyster og urtete kan også rense tykktarmen, men de bør ikke brukes over lengre tid, som de kan irritere tarmen, fører til betennelse og tap av sunne bakterier. Avføringsmidler fungerer vanligvis kort tid etter inntak, og bør bare brukes hvis du lider av forstoppelse. Hvis du lider av IBS, er det mer sannsynlig å oppleve økt ubehag på grunn av effekten av et avføringsmiddel eller urtete på magen. Jeffrey Lackner, forfatter av "Kontrollere IBS Drug-Free Way", sier du bør bruke disse alternativene bare etter behov.

Naturlig rensing

Hvis du spiser et sunt kosthold, kolon renser seg naturlig. En diett høy i fiber kan tømme ut giftstoffer og avfall samt redusere mettet fett og natrium inntak. Fasting er en alternativ metode for kolon rensing som effektivt fjerner plantevernmidler, narkotika rester og andre giftstoffer fra kroppen din. Å faste på riktig måte, redusere matinntaket noen dager før helt eliminere mat. Lik den populære Master Cleanse kosthold, vil du trenger for å lette inn i kostholdet ved først å spise bare frukt og grønnsaker for første dag, etterfulgt av juicing frukt og grønnsaker og drikker dem i stedet for et måltid. Den fastedag krever drikker saltvann, som renser ut kolon. I løpet av denne tiden vil du oppleve hyppig avføring. Dette rensing behandling bør brukes med måte, da det kan forstyrre tarmkanalen og forverre IBS symptomer. Alltid legen din før du prøver kolon rensing.