Digidexo.com

Giftfri Varnish for Barneleker

Giftfri Varnish for Barneleker


Enkle treleker kan være underholdende og lærerikt for barn. Lakken på treleker må være trygge for små, spesielt hvis barnet ditt setter lekene i munnen. Lakker tradisjonelt er en blanding av tørkende oljer og akryl eller polyuretan-harpikser som tetter og beskytter veden, i henhold til BuildingGreen.com nettsiden. Det er giftfri lakk på markedet som forsegler treverket effektivt og gi den en attraktiv glans samtidig som den er trygg i ditt barns hender. Bare sørge for å lese etiketten nøye.

Funksjoner for nontoxic Varnish

Lakk som faller inn under overskriften "trygt for barneleker" har lignende egenskaper. Disse lakker er vannbasert. Vannbasert lakk inneholder ikke de brannfarlige og meget giftige ingredienser til stede i oljebaserte lakk, sier forfatter og profesjonell tre finisher Jeff Jewitt, skriving for fine Wood Working. Olje-baserte lakker er giftige på grunn av kjemikalier som reduserer tørketiden. En annen funksjon av giftfri lakk er tilstedeværelsen av lave eller ingen flyktige organiske forbindelser - også kjent som VOC. Disse løsemidler slipper ut i luften under tørking, fastslår ConsumerReports.org hjemmeside. VOC kan forårsake helseproblemer, inkludert hodepine, øye, nese og halsirritasjon, kvalme og til og med skader på sentralnervesystemet, lever og nyrer, advarer Environmental Protection Agency. En nyere gruppe av lakk på markedet hevder lav eller ingen VOC, gjør dem til et tryggere valg for barneleker. Selv lakk kan være lav eller ingen VOC, kan røyk fortsatt være kraftig under påføring. Av denne grunn, følger retningslinjer for sikkerhet og holde barn borte fra bruksområdet.

Akryl Polymer Varnish

Lakker laget med akryl-polymerer kan være ikke-toksisk så lenge akryl er ren, ifølge Earthpaint nettsiden. Ren akryl er en giftfri harpiks som legger ikke potensielt skadelige kjemikalier til lakken. Akrylpolymer lakk inneholder små perler av akryl blandet med vann, i henhold til Matisse Derivan nettsted, et ikke-toksisk maling produsent. Den blanding av vann og akryl gir denne ferniss et melkeaktig utseende, men når du har brukt den og vannet fordamper, vil fernissen ser tydelig på veden. Les etikettene nøye for å velge en ren akryl produkt beskrevet som giftig og VOC-fri. Nyere produkter er tilgjengelige med redusert og ingen VOC formuleringer, ifølge en Green Seal Velg Grønn rapport.

Plast eller polyuretan lakk

En annen ikke-toksisk lakk alternativ omfatter produkter som inneholder plastisk væske, også kjent som polyuretan. Polyuretan er en plast harpiks som kan være vannbasert eller oljebasert, ifølge Wood Menders, en møbler reparasjon og lakkering selskapet. Hvis polyuretan er oljebasert, ville det være et toksisk produkt. Vannbasert polyuretan lakk er både giftig og tørker raskt til en klar finish på tre flater, sier den skulpturelle Arts Coating nettside.

Naturlig Resin Varnish

En lakk som inneholder naturlig harpiks som rå linolje eller ren tung olje vil legge et beskyttende lag til tre, mens også å bringe ut sin naturlige skjønnhet. The Food and Drug Administration lister rå linolje som et tilsetningsstoff, stater forfatter og pedagog Jonathan Binzen, skrive for Fine Woodworking. Kokt linolje er også tilgjengelige, men dette er en petroleum-basert produkt. Påføring ren tung olje og rå linolje innebærer betydelig tid og krefter på grunn av lange tørketider som kreves mellom strøkene, advarer Highland Trearbeid. En ferniss inneholdende en blanding av bivoks og naturlige oljen kan være et annet alternativ. Velg en naturlig harpiks lakk som inneholder ingredienser som rå linolje, tung olje eller bivoks med en etikett som sier det er ikke giftig, ikke-VOC og vannbasert.