Digidexo.com

Om Irritabel tarm syndrom og hodepine

Om Irritabel tarm syndrom og hodepine


Irritabel tarm syndrom (IBS), også kalt slimete kolitt eller spastisk colon, er en tarmlidelse. For mange er det ofte ledsaget av hodepine og andre funksjonsforstyrrelser. Noen medisiner foreskrevet for dette har hodepine som en mulig bivirkning. Mange med IBS får hodepine når involvert i anstrengende aktiviteter.

Irritabel tarm syndrom (IBS)

Irritabel tarm syndrom er når avføringen beveger seg enten for sakte eller for fort gjennom tarmen. Krampe-lignende smerter eller direkte diaré utbruddet resultater fra dette.

Årsaker

Stress, depresjon og angst er alle mulige årsaker til IBS. Interessant, hodepine også utløses av disse faktorene, selv i de som ikke lider av IBS.

Hodepine

Hodepine er et symptom på IBS, men er også brakt videre av de samme faktorene som er medvirkende til IBS. Medisiner tatt for IBS noen ganger resultere i hodepine.

Livsstilsendringer

Stressreduksjon som er nødvendig for de med IBS. Nøye oppmerksomhet til kosthold kan også hjelpe. Ekstra hvile og mosjon lindre symptomene.

Medisiner

Du kan være i stand til å redusere hodepine ved å ta ibuprofen. Leger foreskrive antispasmodic medisiner og kan også foreskrive en smertestillende for lindring av IBS symptomer.