Digidexo.com

Hvordan avgjøre om du har IBS

Hvordan avgjøre om du har IBS


Irritabel tarm syndrom er en nerve dysfunksjon i tarmkanalen. Det finnes ingen kur, bare teknikker for upraktisk og ubehagelig symptomer assosiert med IBS. Disse symptomene er mage kramper, uregelmessig avføring, smerter i korsryggen, og kvalme. Utdanne deg selv om IBS symptomer er nyttig, men bare legen kan gjøre en definitiv diagnose eller gi råd om behandling.

Hvordan avgjøre om du har IBS

•  Ring legen din for en avtale. I motsetning til andre forhold, er det ingen enkel blodprøve eller skanning for å identifisere IBS. Legen vil diagnostisere deg ved å sammenligne dine symptomer til de som er forbundet med syndromet. Den primære indikator på IBS er magesmerter ledsaget av hyppige endringer i avføring. Personer med IBS kan oppleve denne smerten med noen dager eller oftere - over en periode på flere måneder.

Hold en journal. Skriv ned tiden av dine måltider, avføring og ubehag i to uker. Utover det felles kjennetegn av magesmerter relatert til avføring, betyr IBS ikke påvirke alle på samme måte. Selv om dette er en gastrointestinal syndrom, noen mennesker opplever ubehag som synes relatert til fordøyelsen, slik som smerter i korsryggen, hodepine, tretthet og muskelsmerter. Registrer eventuelle ubehag du opplever i dagboken din og ta den med deg til legetimen. Dette gir ham et mer helhetlig bilde av din lidelse.

Beskriv dine symptomer i stor detalj. Utelate tilsynelatende urelaterte symptomer gjør det vanskeligere for legen din for å finne en tilstand og behandlingsplan. Være direkte og ærlig. IBS er en vanlig diagnostisert syndrom som legen din bør være i stand til å gjenkjenne.

Forstå dine unike symptommønstre. Dette vil gjøre deg i stand til å administrere din syndrom med kosthold, mosjon og måltid planlegging. Legen din kan forskrive medisiner for å lindre stress, noe som kan forverre IBS symptomer.

Hint

  • Ikke vær redd for å spørre legen din om en henvisning til en spesialist, hvis du er misfornøyd med sin diagnose.
  • Det er alvorlige forhold som forårsaker symptomer som ligner på IBS, og det er derfor det er viktig å se din lege. Forsøk aldri å diagnostisere eller behandle en tilstand uten veiledning av en medisinsk faglig.