Digidexo.com

Tegn på høyt kolesterol hos kvinner

Høyt kolesterol og dets tilhørende helserisiko har blitt en stor helse bekymring blant kvinner. Kvinner er mer utsatt for å utvikle høyt kolesterol i tider med graviditet og overgangsalder, men i motsetning til mange medisinske tilstander, ikke høyt kolesterol ikke viser noen synlige symptomer hos kvinner. På grunn av dette, bør kolesterolnivået må overvåkes nøye av legen din.

Betydning

Kolesterol er gummiaktig stoff som er produsert av leveren. Det kan også bli introdusert til systemet gjennom maten du spiser. Mengden av kolesterol som er produsert av en persons leveren er basert på ting som kosthold, mosjon, alder, kjønn, vekt og genetikk. Hvis kolesterolnivået når et visst nivå, er du sannsynligvis vil oppleve alvorlige helsemessige komplikasjoner, blant annet hjertesykdom.

Risikofaktorer i Women

Det er to forskjellige kategorier av risikofaktorer når det kommer til en kvinnes kolesterolnivået: kontrollerbar og ukontrollerbar. De kontrollerbare faktorer er tiltak du kan ta for å opprettholde sunne kolesterolet. Disse faktorene omfatter dietten, vekt, fysisk aktivitet og andre. På den annen side, ukontrollerbare risikofaktorer er egenskaper som mennesker besitter som gjør dem mer utsatt for høyere nivåer av kolesterol. Ukontrollerbare risikofaktorer inkluderer alder, kjønn og genetikk.

Typer

Kolesterol blir vanligvis referert til som å være en av to typer: eller LDL HDL. Det er viktig å merke seg at LDL (low density-lipoproteiner) og HDL (high-density lipoproteins) er ikke selve kolesterol, men snarere de partikler som fungerer som bærere av kolesterol. Disse lipoporteins hver har en annen funksjon. LDL-partikler er ansvarlig for innsamling kolesterolpartikler og bære dem inn i blodstrømmen. Helsemessige komplikasjoner begynner å oppstå når LDL bærere holde seg til arterier og blodårer og danner en herdet plakk som kan innsnevre blodstrømmen. Det er ansvaret for de med høy tetthet lipoproteiner (HDL) for å samle kolesterol i blodet, og ta den tilbake til leveren for fjerning fra body.High nivåer av HDL er ønskelig, mens høye nivåer av LDL føre til helsemessige risiko.

Hormoner og kolesterol hos kvinner

Det kvinnelige hormonet østrogen kan føre kvinner til å ha høyere nivåer av HDL. Når en kvinne går gjennom overgangsalderen hennes østrogennivået reduseres betydelig, noe som fører til hennes nivå av HDL til reduksjon i andelen. En reduksjon i HDL, det "gode" kolesterolet, fører til en mye høyere risiko for å utvikle helse komplikasjoner som hjerteinfarkt.

Kolesterol knyttet til brystkreft

En 2004 artikkel i US News & World Report sier at studier har vist en sammenheng mellom HDL-nivåer og brystkreft hos kvinner. Etter å ha fulgt nesten 38.000 kvinner etter et antall år, fant forskerne i Norge at kvinner med lavere nivåer av HDL var minst 25 mer sannsynlig å ha brystkreft enn kvinner med høyere nivåer av HDL.

Forebygging / løsning

Det er flere måter å opprettholde et sunt kolesterolnivå. Et sunt kosthold er det første stedet å begynne. The Centers for Disease Control og Prevention hevder at de fleste tilfeller av høyt kolesterol kan forebygges ved å implementere et sunt kosthold i dagliglivet. En økning i fysisk aktivitet (trening) vil også ha positive effekter på kolesterolnivået ditt. Hvis du har høyt kolesterol på grunn av ukontrollerbare faktorer, som genetikk, er det en rekke av kolesterolsenkende medisiner som legen din kan foreskrive for å kontrollere det.