Digidexo.com

Hvordan avgjøre om du trenger statinbehandling

Plukk opp et magasin og en av de første annonsene du kan se er en falbyr de magiske fordelene med kolesterolsenkende medisiner kalt statiner. Statin medisiner som Lipitor og Crestor er blant de mest foreskrevne i verden og for svært gode grunner. De har dramatisk revolusjonert vare på hjerte- og karsykdommer i den industrialiserte verden, og er veldig mye ansvar for den betydelige nedgangen i dødsfall på grunn av hjerneslag og hjertesykdom. Tiltross for all ros statinbehandling mottar mange mennesker er uvitende om at statinbehandling har en mørk side som media og farmasøytiske selskaper ofte unngå å snakke om. Det er svært reelle medisinske bivirkninger forbundet med statinbehandling inkludert leverbetennelse, dype muskelsmerter og svakhet, hukommelsestap og gastrointestinal ubehag. I tillegg noen vanlige frukt kan samhandle med statinbehandling. Heldigvis mange av disse symptomene forsvinner når statinbehandling er avviklet. Så hva er kriteriene for å avgjøre når man skal bruke statiner? Hvordan bestemmer du om du trenger statinbehandling?

Bruksanvisning

Hvis du har koronarsykdom eller lidd et hjerteinfarkt da trenger du statinbehandling for resten av ditt liv! Statinbehandling bidrar til å stabilblokkerte koronararteriene og kan selv bidra til å reversere plakk dannelse.

Hvis du noen gang har hatt slag eller TIA (drypp) så du trenger statinbehandling! Statinbehandling bidrar til å redusere blodåre betennelse og hindre de små blodårene i hjernen fra clogging opp.

Hvis du har perifer karsykdom i bena så du trenger statinbehandling! Du allerede har blokkert arterier i bena og du sannsynligvis røyke også. Vi vet at PAD vil fremgangen med mindre du fortsetter statinbehandling og endre livsstil, vaner.

Hvis du har diabetes så du trenger statinbehandling! Høye blodsukker vanligvis ikke drepe diabetikere, men heller slag og hjerteinfarkt. Ingenting er blitt vist å være mer effektive for å redusere disse komplikasjoner hos diabetikere enn statinbehandlingen.

Hvis du har en forhøyet dårlig kolesterolnivå (LDL), men ingen av de ovennevnte medisinske problemer du fortsatt trenger å være på statinbehandling; imidlertid mange variabler må regnes med i den kompliserte ligningen. For eksempel hvordan forhøyet er din dårlige kolesterolet nivå? Har du andre store risikofaktorer for hjerte- og karsykdom som høyt blodtrykk eller røyking? Hvor gammel er du? Har du allerede bevis for vaskulær sykdom, slik som å ha en blokkert halspulsåren i halsen eller en abdominal aortaaneurisme? Etter å ha vurdert hver av disse risikofaktorene statinbehandling kan startes hvis dårlig kolesterol er høyere enn ideelt mål nivå basert på det samlede 10 års risiko for koronar hører sykdom.

Hint

  • Starte statinbehandling bør være en gjensidig avgjørelse mellom deg og legen din. Du bør ikke begynne å ta et statin til alle dine spørsmål har blitt besvart tilfredsstillende.
  • Terapeutiske livsstilsendringer som trening, vekttap og kosttilskudd modifikasjon skal alltid forsøkes for de fleste individer før statinbehandling er vurdert.
  • Følg legens anvisninger vedrørende statinbehandling.
  • Hvis du opplever noen bivirkninger som kan være forbundet med statinbehandling kontakte legen din for videre instruksjoner.