Digidexo.com

Om urinsyre hos barn

Nyrestein opprettet av urinsyre er de vanligste typer steiner i barn. Urinsyre dannes når kroppen bryter ned et kjemikalie som kalles puriner. Puriner kan finnes i matvarer som lever, makrell, erter, tørkede bønner og ansjos. Det kan også bli funnet i alkoholholdige drikker som øl og vin. Urinsyre oppløses i barnets blod og passerer ut gjennom urinen. En kropp som produserer mye urinsyre og fjerner ikke nok av det vil være syk.

Frekvens

Det er uvanlig for barn å skje ved urinsyre. Studier anslår at mindre enn 4 prosent av barn i USA som besøker sykehusene har høye nivåer av urinsyre. På et internasjonalt nivå, barn som bor i urbane innstillinger er mer sannsynlig å ha urinsyre problemer enn de som bor i landlige innstillinger.

Dødelighet

Et barn som har urinsyre steiner ikke er mer sannsynlig eller mindre sannsynlighet for å dø enn et barn som har en annen type stein. Imidlertid er urinsyre produksjonsprosessen, som kan inkludere malignitet eller Lesch-Nyhan-syndrom, mer sannsynlig å forårsake død. Død av urinsyre steiner er ikke vanlig.

Rase og kjønn

Noen barn eller mer sannsynlig å håndtere urinsyre problemer enn andre. Hvite barn er mer sannsynlig å oppleve problemer med urinsyre enn barn av andre etnisiteter. Urinsyre steiner er også mer vanlig hos gutter enn jenter. Derfor er barn som er mest sannsynlig å ha urinsyre problemer er en hvit gutt.

Behandling

Den slags behandling barnet får, avhenger av hva slags urinsyre stein han kan ha. Barn med akutt smerte bør innlagt på sykehuset. Barn med akutte smerter og store steiner kan trenge kirurgisk hjelp. For å passere steinene, er det best for barn å drikke rikelig med væske.

Kosthold og aktivitet

Selv om ingen endring i mengden av aktivitet som barnet bør gjøre behovene endres, de viktigste stedene der endringer må gjøres er i barnets kosthold. En begrenset mengde av leveren, bønner, fisk, asparges og fjærfe kan alle redusere mengden av urinsyre som produseres hos barn.