Digidexo.com

Mat & Mindfulness

Mat & Mindfulness


Kan mat og mindfulness virkelig gå sammen? Absolutt. Mindfulness begynner med å være i øyeblikket når du setter deg ned for å spise og og betaler oppmerksomhet til smak og sanser opplevd når du nyter et måltid. Jo mer bevisst du er på hva og når du spiser, jo bedre kontroll du vil ha over mat og hvordan det effekter din helse, vekt og mentalitet.

Oppmerksomme Eating

Når du sitter ned for å spise, ta hensyn til maten. Se på det. Smake den. Tenk på hva som blir satt inn i kroppen din. Sakte ned og tenke på hvordan det smaker, hvordan det føles på tungen og hvordan det gjør du føler deg mens du spiser. Ofte matlaging tar mye tid og arbeid, så vurdere alle som går inn i et måltid som du sitte å nyte det.

Mindful Eating

Mindful spise krever nøye vurdering av hva du gjør. Ifølge CAMP System nettside, når du sitter ved bordet, ta et minutt til å se på hvert element på plate, hvor det er lagt ut, og hvordan det er presentert som en helhet. Lukte aromaer wafting av platen, og tenke på hvordan de gjør du føler. Mens du spiser, bør du vurdere hvordan kroppen din reagerer, spesielt til sult, og når det føles full. Som du tune inn, vil du vite når det er på tide å slutte å spise.

Oppjaget Eating

Oppjaget spise oppstår når vi hente en pose fra drive-thru og spise mens du kjører, eller når vi ta en matbit fra kjøleskapet på vei ut døren. De fleste overspising oppstår når vi er i et travelt og bare vil ha en "quick-fix" for å mette vår sult da vi ikke ønsker å ta deg tid og riktig etterfylle kroppen. Unngå å spise på rømmen, mens du leser eller arbeider. Den tankeløse stuffing bare fører til mer vektproblemer og kroppen egentlig aldri føles "full".

Riktig Eating

Kroppen er ikke utstyrt til å fordøye store biter av mat. Eksperter sier at å tygge 30 ganger før du svelger hjelpemidler i fordøyelsen. Dette også kutter ned på etter-måltid magesmerter og en følelse av å være fylt. Andre ting å vurdere er holdning mens du spiser, slik som å sitte rett opp og ikke lute, spise saktere og kutte mat i mindre porsjoner før du spiser. Alle hjelpe til med fordøyelsen og sunnere matvaner.