Digidexo.com

Isjiasnerven Symptomer

Ryggproblemer i seg selv kan forårsake mye smerte. Men når en back problem plasserer noen form for press på isjiasnerven, kan det gjøre at smerten en hel masse verre. Isjiasnerven, som har utspring i ryggraden og går hele veien ned hver av oss på beina, er ganske utsatt for kompresjon og skader, særlig ettersom vi blir eldre, forårsaker noe som kalles isjias. Som blir sagt, isjias seg selv er faktisk ikke en tilstand på egen hånd. Denne smerten er vanligvis et symptom på en annen tilstand. Imidlertid er det ikke uvanlig at trykket i isjiasnerven til å forårsake en gruppering av sin egen symptomer, som er atskilt fra instigating tilstand.

Smerte

Det vanligste symptomet som involverer problemer med isjiasnerven er smerte. Denne smerten starter ofte et sted i nedre del av ryggen og renner ned i rumpeballe gjennom baksiden av hele benet. Avhengig av alvorligheten av trykket, smerte er kjedelig for skarp i sin intensitet og kan vare fra en uke til måneder.

Nummenhet

Trykk langs isjiasnerven kan også forårsake nummenhet. Denne nummenhet kan påvirke foten, et parti av benet eller hele lem og opp i setemuskelen. Hvorvidt det er ledsaget av smerte vil avhenge av komprimering, men det kan føre til en reduksjon eller forsinkelse i reflekser.

Ubehag

I tillegg til smerte og nummenhet, er det også mulig for irritasjon av isjiasnerven til å forårsake en ubehag i tær og fot på det påvirkede ben. Dette ubehaget føles som en prikkende eller prikkende følelse i enkelte område av foten. I noen tilfeller kan denne følelsen utgå opp i den nedre delen av benet.

Svakhet

Med mye mer alvorlig kompresjon på isjiasnerven, kan en person begynner å oppleve svakhet. Og mye som symptom på nummenhet, svakhet kan være isolert til foten, et parti av benet eller hele lem. Dette skyldes i stor grad manglende evne til å passere impulser inn i beinet fortelle det flytte, noe som gjør det vanskelig for noen mennesker å gå eller stå.

Inkontinens

I svært kritiske tilfeller av komprimering, kan en person miste kontrollen over sine blære, tarmer eller begge deler. Grunnen til dette inkontinens er et komprimering så alvorlig at den i det vesentlige «lammer" helhet eller en del av et organ som styrer urinering eller avføring.