Digidexo.com

Mat som fremmer sunn leverfunksjon

En lever som fungerer dårlig kan resultere i generelt dårlig helse. Hvis du føler deg trøtt, har hodepine ofte, er intolerante til mange matvarer, har problem hud eller er å få en god del i vekt bør du vurdere det faktum at alle disse tingene kan indikere en dårlig fungerende lever. Hvis det ikke er noen skader på leveren, er det ikke vanskelig å få ting tilbake til pari; Trikset er å spise sunn mat som fremmer en velfungerende leveren. Mange matvarer kan der ute bidra til å avgifte leveren og bidra til sin generelle helse.

Spis mer hvitløk og løk

Sjansen er at din kompis ikke vil være altfor glad i denne anbefalingen, så plukke opp en ekstra flaske munnvann mens du er ute shopping for ekstra hvitløk og løk. Selv om de ikke kan fremme den beste luktende pust, hvitløk og løk begge inneholder allicin. Dette er et stoff som kroppen trenger for å avgifte seg selv, særlig leveren. Det bidrar også til å rense kroppen for skadelige tilsetningsstoffer i mat og kvikksølv som bygges opp i systemet over tid.

Spis Flere Flowery Grønnsaker

Alle grønnsaker er en god idé for en sunn kropp, men blomstrende grønnsaker er spesielt viktig for sunn leverfunksjon. Vurdere å innlemme flere blomstrende grønnsaker, også kalt cruciferous grønnsaker, i kostholdet ditt. For eksempel, brokkoli, blomkål, rosenkål og kål er alle hjelper leveren til å produsere viktige enzymer som trengs for å avgifte kroppen.

For best resultat, spise dem rå eller damp dem lett. Da kokte til poenget med limpness, grønnsaker mister noen av sine viktige vitaminer og mineraler.

Velg fargerike frukter

Du har kanskje hørt at frukt og grønnsaker er viktig for helsen din, men de er spesielt viktig for leveren din. Mørke-farget frukt er rike på antioksidanter, som er bra for den generelle helsen. Spesielt antioksidanter som finnes i mørk-farget frukt kan beskytte leveren mot frie radikaler.

Konsumere rikelig med frukt daglig. Rosiner, blåbær, bjørnebær, plommer, grapefrukt, bringebær og jordbær er stor for leverfunksjon. Så er epler, som inneholder pektin (for utskillelse av heavy metal giftstoffer).

Grønne Foods

Grønn mat som inneholder mye klorofyll bidrar til å skylle ut giftstoffer. I tillegg til grønne matvarer som grønnkål, salat, hvetegress og chlorella hjelp helbrede leveren mot skader har det allerede vedvarende, kanskje på grunn av dårlige matvaner i fortiden eller stress fra narkotika eller alkohol.

Hvis du vet at leveren ikke kan være den sunneste, grønn mat er av aller største betydning.

Supplere din diett

Tilskudd er også en viktig del av leveren helse, særlig ettersom vi blir eldre. Invester i en god multivitamin, valgt for kjønn og alder, og eventuelle andre helsemessige problemer som du kan håndtere. Legen din kan være i stand til å foreskrive eller anbefale en god naturlig vitamin. Du kan også besøke din lokale helsekost butikk eller supplement butikken (som GNC eller Vitamin World). De tilknyttede det er opplært til å hjelpe kunder med å finne riktig type vitaminer for deres behov.