Digidexo.com

Hvordan virker Mat Get Broken Down i magen?

"Over leppene og gjennom tannkjøttet, se opp magen - her kommer det!"

Mat blir brutt ned i magesekken av fordøyelsessystemet som er bygget opp av forskjellige deler. I utgangspunktet er det bare din munn, svelg, mage, tykktarm, bukspyttkjertel, lever og tarm. Når du tygger, maten går gjennom munnen og blir brutt ned av tenner som deretter produserer spytt som starter den første av en rekke kjemiske prosesser som endrer store matrester inn i mindre. Spiserøret skyver mat og spytt blandingen ned i magen, som er utgangspunktet en bag full av magesyre.

Mavesyre er en væske fremstilt ved kjertler og hormoner i kroppen. Dette fluidet er hvor maten blir brutt ned i magen ytterligere. Magen beveger seg også magesyre, matrester og spytt rundt sammen som en blender. Store deler av mat som har gått inn i munnen din tidligere måtte til slutt bli mindre molekyler for å bli absorbert inn i blodet. Cellene kan ikke spise en hamburger.

For å få de næringsstoffene cellene trenger, har mage til å endre maten liksom. Mat, enzymer og magesafter hele blandes sammen i bunnen av magen til slutt bli kymus - en left delvis flytende masse. Mat molekyler som er blitt brutt ned i magen ved mage-syrer også bli blandet med enzymer i kroppen som resulterer i produksjonen av glukose (sukker), polysakkarider (stivelse) og fettsyrer, så vel som andre materialer. Kymus, en klump av vedkommende matvaredeler, blir skjøvet inn i tarmen etterpå med et rør på undersiden av magen kalt "tolvfingertarmen." Dette er området der mange mennesker utvikler mage lidelser som magesår, for eksempel.

Et sår er et hull i magen som kan være ca 1.4 til 3.4 inches bred. Det kan utvikle seg når mageslimhinnen er skadet eller ødelagt når de vanlige syrer i magen blir forstyrret. Dette kan alvorlig hemme kroppens evne til å tillate mat å bli brutt ned i magen slik at det er behov for. Symptomer som kan resultere er enorme smerter, halsbrann, blødninger og til og med livstruende infeksjon.