Digidexo.com

Smell & Tegn på Stroke

Smell & Tegn på Stroke


Når blodstrømmen til hjernen er blokkert eller redusert, kan hjernecellene i området av minsket blodtilførsel dø. Heldigvis finnes behandling som, når den mottas innen 24 timer etter symptomdebut, kan betydelig redusere skaden. Det er spesielt viktig, da, å kjenne tegn og symptomer på slag. Merk imidlertid at ikke alle symptomer må være tilstede for å indikere et slag. Hvis du har noen spørsmål, kan du kontakte en medisinsk faglig umiddelbart.

Smell

Det er en ganske vanlig misforståelse at hvis du lukter noe som ikke er der (for eksempel brent toast) det er et tegn på et slag. Dette er ikke sant. Men fordi et hjerneslag kan oppstå i en region av hjernen, luktesansen kan bli påvirket. Snarere enn å lukte noe som ikke er der, skjønt, er det mer sannsynlig at evnen til å lukte noe blir hindret eller at din reaksjon på lukter endres.

Vanskelighetsgrad Walking

Når et hjerneslag oppstår det ofte påvirker motorisk kontroll, og en av de mest åpenbare tegn på slag er den plutselige utbruddet av vanskeligheter med å gå.

Talevansker

Motor kontroll i munnen kan bli hindret i tillegg, og du kan oppleve problemer med å snakke. Snakker kan også være vanskelig hvis det området av hjernen er ansvarlig for komplekse tanke er berørt.

Svimmelhet

Den plutselige utbruddet av svimmelhet kan også indikere et slag.

Lammelse

Mange slagpasienter opplever lammelse eller nummenhet på den ene siden av kroppen. Venner eller familie kan oppleve en liten hengende og tap av muskelmasse på den ene siden.

Vision Problemer

Hvis din evne til å se plutselig svekket - med andre ord, hvis din visjon var fint og da, alle plutselig, det isn'ti - dette kan tyde på et slag.

Hodepine

Selv om hodepine kan oppstå av flere grunner, en veldig plutselig hodepine som er ledsaget av andre symptomer, inkludert ansikts smerter eller kognitive problemer kan være et tegn på et slag.