Digidexo.com

Søvnproblemer & Alzheimers demens

Manglende evne til å få en god natts søvn og resulterer dagtid døsighet vises i mange eldre voksne, spesielt de med Alzheimers sykdom eller andre former for demens. Søvnproblemer bidra til fysisk svekkelse og humørproblemer. Pleiere av de med Alzheimers sykdom har problemer med å få en god natts søvn på grunn av pasientens vandrende, komme ut av sengen flere ganger og snakket i sengen.
Et program for å stimulere dagtid aktivitet for de med Alzheimers sykdom og utdanning for sine omsorgspersoner kan være nyttig i å kontrollere søvnproblemer. Forskrivning søvn medisiner er et alternativ, også.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom, en forstyrrelse i hjernen, er den mest vanlige formen for demens. Demens, en generell betegnelse for hukommelsestap, problemer med læring og atferd endringer, seriøst forstyrrer dagliglivet, inkludert søvnproblemer. Mange mennesker med Alzheimers sykdom utstillingen endringer i sine mønstre søvn. Forskerne vet ikke helt forstår hvorfor dette skjer.

Normal aldring Søvnendringer

Som vi alder våre søvnendringer. Søvnkvalitet, mengde og type søvn endring. Eldre mennesker har mer problemer med å sovne og sove for en kortere periode. Den gang du er i dyp søvn avtar, så vel, som du blir eldre.

Søvn endringer i Alzheimers sykdom

Mange mennesker med Alzheimers sykdom våkner oftere og holde seg våken lengre i løpet av natten. Brain wave studier skjerm nedgang i både drømmer og ikke-drømmer stadier av søvn. De som ikke kan sove kan vandre, være i stand til å ligge stille eller ringe ut, noe som forstyrrer søvnen til sine omsorgspersoner.
Dagtid napping er vanlig på grunn av Alzheimers medisiner. På grunn av napping i løpet av dagen, reduserer natten sover. Personer med Alzheimers sykdom ofte bli rastløs eller urolig i sen ettermiddag eller tidlig kveld. Dette kalles "sundowning." Som Alzheimers sykdom utvikler seg, disse personene tilbringe mer tid i sengen å sove i løpet av dagen, og mindre tid på å sove om natten

Behandling uten medisiner

Det er noen enkle endringer i livsstil som kan hjelpe en person med Alzheimers sove bedre om natten, ifølge en studie som heter Nighttime Insomnia Behandling og utdanning for Alzheimers sykdom: en randomisert, kontrollert studie, publisert i Journal of American Geriatri Society i mai 2005. Lære om gode søvnvaner, fordelene med moderat trening og tilbringe tid i solen hjulpet de med Alzheimers sykdom, rapporterer denne studien.
Omsorgspersoner bør oppmuntre kjære med Alzheimers sykdom til å gå til sengs på samme tid hver kveld. Ved å observere en person med demens, er en god sengetid oppdaget.
Finne triggere som vekker pasienter på kvelden er identifisert. Disse problemene omfatter Snorking av en seng partner, lekne kjæledyr, eller trafikkstøy, bare for å nevne noen. Etter å ha lært hva de utløser er, bør tiltak for å eliminere disse problemene tas.
Eliminer dagtid napping. Hold de med Alzheimers sykdom mentalt og fysisk aktiv i løpet av dagen. Voksen barnehager programmene hjelper en god del.
Husk å gå ut med den personen med Alzheimers sykdom. La ham sitte på en solrik plass mens du ser på TV eller andre sittende aktiviteter. Noen har foreslått å bruke en lyskasse hvis det ikke er nok sol naturlig
Om natten, sørge for at rommet er mørkt. Hold tunge nyanser på vinduet for å blokkere tidlig morgen sollys.

Behandling med medisiner

I noen tilfeller trenger ikke-medikamentelle behandlinger ikke fungerer eller søvnendringer er ledsaget av vanskelige natta atferd. Eksperter mener at behandlingen skal være den minste mengden av medisiner mulig. Disse medikamentene har risiko for de med Alzheimers sykdom. De inkluderer økt risiko for forvirring, fall og brudd. Sovemedisiner bør avbrytes etter en vanlig søvn mønster er etablert.
Eksempler på medisiner som brukes til å behandle søvn endringer inkluderer trazodon, lorazepam og kloralhydrat.
Seroquel og Risperdal er noen antipsykotiske medisiner som kan minske uønsket atferd og hjelpe med en bedre natts søvn.