Digidexo.com

Hvilke matvarer kan jeg spise for å hjelpe min Acne?

I det siste, mange mennesker trodde at akne er forårsaket av å spise for mye sjokolade eller for mange pommes frites. Men forskerne har ennå ikke funnet en klar sammenheng mellom disse matvarene og akne. Kviser er ikke direkte koblet til kosthold. Akne er forårsaket av hormoner og overaktive talgkjertler. Men det er visse matvarer som kan påvirke nivået av visse hormoner, som i sin tur forårsaker akne. Kutte ned forbruket av disse matvarene kan gi deg klarere hud.

Gamle koner 'tales

Akne er et problem som rammer over 40 millioner amerikanere. Gjennom årene har folk prøvd å finne årsaken til hudens tilstand. Mange har skylden kviser på visse matvarer. Mødre advarte barna sine at å spise pizza eller sjokolade ville gi dem kviser. Det virket logisk at fet mat forårsaker fet hud. Det er imidlertid ingen klare vitenskapelige bevis som støtter disse gamle koner 'tales. Akne er ikke forårsaket av å spise pizza eller sjokolade. Fet hud er forårsaket av hormoner, ikke pommes frites.

Hva som forårsaker akne

Kilden til akne kan spores tilbake til overaktiv talgkjertler. Disse kjertlene produserer en naturlig fet stoff som kalles sebum. Sebum holder huden myk og glatt. For mye sebum kan føre til akne.

Talgkjertler er kontrollert av en mannlig kjønnshormon heter testosteron. Dette gjelder for både menn og kvinner. For mye testosteron fører til at talgkjertlene til å bli overaktiv og produsere overflødig talg. Sebum bygger seg opp i hårsekkene, og skaper en grobunn for Propionibacterium acnes, en bakterie som forårsaker kviser.

Diet

Det finnes ingen mirakel mat som forhindrer akne, men det betyr ikke ment at kosthold ikke spiller en rolle. Spise en balansert kosthold holder hele kroppen sunn, inkludert huden din. Det motsatte er også sant.

En fersk studie av RMIT University og Royal Melbourne Hospital funnet en link mellom glukose, insulin nivåer og akne. Spise store mengder raffinert sukker øker insulinnivået. Dette fører til at kroppen produserer ekstra testosteron. Overflødig testosteron øker talgproduksjonen, noe som kan føre til kviser. Derfor, mens bare spise sjokolade ikke vil gi deg kviser, kan en diett høy i raffinert sukker føre til hyppigere utbrudd.

Mat å spise

Huden er det egentlig forbundet med resten av kroppen. En frisk kropp betyr sunn hud. Spise en balansert kosthold vil ikke bare forbedre din generelle helse, men det kan også hjelpe din akne. Et balansert kosthold inneholder frisk frukt og grønnsaker og helkorn. Det er best å unngå bearbeidet mat, som ofte inneholder raffinert sukker. En enkelt candy bar vil ikke gi deg kviser. Imidlertid kan en diett som består av en masse junk food øke insulinnivået, fører til hyppigere utbrudd.

Hvis du har en søt tann, kan du prøve å erstatte raffinert sukker med naturlig sukker. For eksempel fruktjuice er mye sunnere enn brus. Rå honning er en god erstatning for hvitt sukker.

Vann

Drikkevann vil forbedre utseendet på huden din, så vel som din generelle helse. Hvis du ikke liker vann, kan du drikke andre væsker, som te og fruktjuice. Unngå alt med tilsatt sukker. Koffein er vanndrivende, noe som faktisk kan gjøre deg dehydrert. Begrens inntaket av kaffe og energidrikker som Red Bull.

Fordeler

Effektiviteten av behandling av akne med spesielle dietter er diskutabelt. Men den generelle helsemessige fordeler av et balansert kosthold er klare. Ved å spise en diett fylt med hele korn, frukt, grønnsaker og umettet fett, vil du føle deg bedre og har mer energi. Hvis du er bekymret for vekten din, kan et balansert kosthold hjelpe deg å kaste de ekstra pounds. Og som en ekstra fordel, kan det tømme akne, også.