Digidexo.com

Hvilken type leger behandler leverproblemer?

Hvilken type leger behandler leverproblemer?


Leveren lagrer og filtrerer blodet vårt; produserer og skiller ut galle; hjelper i dannelsen av blodproteiner og i metabolismen av karbohydrater, fett og proteiner; og bidrar til å kontrollere blodvolum og blodpropp. De mest vanlige leveren forhold omfatter hepatitt B og C, skrumplever, og kreft.

Leversykdommer

Hepatology er den medisinske spesialitet som konsentrerer seg om leveren og dens lidelser. En leversykdommer er en lege som har spesialisert seg på dette feltet.

Transplant leversykdommer

Transplant hepatology er en subspecialty of Gastroenterology. Transplant hepatologer spesialister på behandling etter levertransplantasjon kirurgi pasienter og langsiktige levertransplanterte pasienter.

Gastroenterolog

Gastroenterology er innen medisin som har spesialisert seg på sykdommer i fordøyelsessystemet. Personer diagnostisert med hepatitt B eller C, levercirrhose, eller abscesser på eller i leveren kan få behandling fra en gastroenterolog.

Nukleærmedisin

Kjerne medisin bruker stråling og andre bildedannende materialer for å diagnostisere og behandle ulike sykdommer. Nukleærmedisin leger injisere radioaktive stoffer i leveren, og deretter skanne orgelet til å oppdage misdannelser eller for å avgjøre om pasienten er en god kandidat for en levertransplantasjon. Nukleærmedisinske spesialister også bruke stråling til å behandle leverkreft.

Onkolog

Oncology er innen medisin involverer undersøkelse og behandling av kreft. En onkolog er en lege som diagnostiserer og behandler kreftpasienter. Stråling og cellegift er de primære behandlingsmetoder som brukes av onkologer for behandling av leverkreft.