Digidexo.com

Hvordan Lunger Heal ved røykeslutt?

Vi vet alle at røyking fører til høyt blodtrykk, hjerteskader, farging av huden og tennene og, kanskje mest vesentlig, alvorlig skade på lungene. Faktisk er røyking så skadelig for lungene at røykerne er i en betydelig økt risiko for å utvikle dødelig lungekreft. Heldigvis, selv tilfeller av livslang eller på annen måte langsiktige røykere begynner menneskelig lungevev prosessen med å helbrede seg selv når røyking er opphørt. Dette betyr at mens røyking gjør en person mer utsatt for lungekreft, kan røykerne redusere risikoen for å utvikle sykdommen ved å bli ikke-røykere.

Hvordan?

Faktum i saken er at sigarettrøyk inneholder en rekke giftstoffer og kreftfremkallende, og når du eliminere disse kjemikaliene fra kroppen din, kroppen din er i stand til å fungere mer normalt, og starte prosessen med healing. Det er et faktum at folk begynner å se helsemessige fordeler nesten umiddelbart etter sin siste sigarett. Innen 20 minutter, blodtrykk og hjertefrekvens både tilbake til normal, og innen så lite som 24 timer, er sjansene for lider av et hjerteinfarkt faktisk reduseres. Innen bare 72 timer, en persons bronkiene begynner å slappe av. Dette gjør det lettere å puste og øker lungekapasiteten.

Hva mer?

Sigarettrøyk bokstavelig talt råtner lungene, som predisponerer dem for infeksjoner og kreft. Etter at du har sluttet å røyke og flimmerhårene i lungene begynner å regenerere, innen 1 til 10 måneder slimet i lungene dine faktisk vil øke i volum, og dette slimet renser lungene. Denne økningen i slim kan forårsake løs, våt-klingende hoste passer i de som nylig har sluttet deres røyking vane. Faktisk kan mange nylig ex-røykere føler som om deres lungefunksjon er faktisk verre. Imidlertid er alle de hoste opp slim faktisk en god ting - de gifter som akkumuleres i røykernes lungevev må gå et sted.

Faktisk har det ofte blitt sagt at hvis skaden som oppstår i lungene til røykere som skjedde på utsiden av kroppen, ville ingen noensinne røyke en sigarett igjen. Dette er nok sant. De fleste røykere rett og slett ikke kan visualisere råtten lunge som de bærer rundt i sitt bryst og virkelig har ingen anelse om omfanget av problemet før de begynner å hoste opp svart slim. Heldigvis er våre kropper utviklet for å tillate oss å helbrede denne skaden. Det eneste vi må gjøre for å legge til rette for at healing er å eliminere den giftige røyken som kommer fra sigaretter.