Digidexo.com

Glaukom Fakta

Glaukom Fakta


Grønn stær er en gruppe øyesykdommer som skader synsnerven og kan føre til blindhet. De to hovedtyper av glaukom er primær åpenvinkelglaukom og akutt trangvinkelglaukom.

Årsaker

Forhøyet trykk i øyet er antatt å være årsaken til glaucoma. Dette trykk er antatt å være forårsaket av en opphoping av væske som finnes i det foran øyet som kalles vandig humor.

Symptomer

Primær åpenvinkelglaukom symptomer kan inkludere tap av sidesynet eller tunnelsyn. Symptomer på akutt trangvinkelglaukom kan inkludere smerter i øyet, tåkesyn, kvalme og / eller oppkast, rødhet i øyet og ser glorier rundt lys.

Diagnose

Et øye lege kan utføre tester for å bestemme tilstedeværelsen av glaukom. Disse testene tillate legen å måle trykk i øyet, undersøke den optiske nerven, kontrollerer det visuelle feltet, og å bestemme fluiddrenerings vinkel i øyet.

Behandling

Mens det er ingen kur for glaukom, når det oppdages behandlinger er tilgjengelig som kan hindre ytterligere synstap. Disse behandlingene kan omfatte medisinert øyedråper, tabletter og i noen tilfeller kirurgi.

Forebygging

Fordi symptomer på glaukom ikke kan være til stede før sykdommen har ødelagt den optiske nerven, er tidlig påvisning nøkkel. Regular øye checkups rådes hvert år for personer i alderen 18 til 60 og årlig etter fylte 60 år.