Digidexo.com

Hvordan velge helkorn

Hvordan velge helkorn


Shopping for hele korn kan være vanskelig, spesielt med etikettene som hevder de er hvete, når de er faktisk en blanding av hvitt mel med delvis hele korn. For at et produkt skal bli stemplet som "hele korn" det må være laget av 100% hele korn eller hel-hvetemel. Et balansert kosthold må inneholde fiber og komplekse karbohydrater - som begge kan du finne i hele korn. Prøv å eksperimentere med forskjellige korn som rug, hirse eller sprakk hvete for å se hva du kan innlemme i daglig ernæring.

Hvordan velge helkorn

•  Unngå alle typer brød eller karbohydrat som er hvit, siden det vil ha minst mulig fiber og ernæring. Når du shopper for brød, sørg for å kjøpe noe som sier 100% hel hvete, eller se etter varianter som for eksempel havre, sprakk hvete, rug eller havre kli i noen av dine favoritt brød samt engelske muffins, bagels eller kjeks.

•  Velg brød som har 2 gram fiber eller mer. Fiber brukes for mett slik at du ikke overspiser, samt hjelpe på fordøyelsen.

Finn frokostblandinger som inneholder minst 2 gram fiber, og spesielt se etter etiketter som sier kli eller hvete. Vær forsiktig når du handler for korn skjønt, fordi vanligvis har de en mye sukker i ingrediensene. Korn som har 6 gram sukker eller mindre er de beste valgene, og sjekk også at sukker er ikke første ingrediens på den ernæringsmessige etiketten. Pass på å se på porsjonsstørrelser, for å sørge for at du ikke forbruker mer kalorier som du må, bare fordi du spiser en sunnere frokostblanding.

Kjøp fullkorn pasta eller ris. Ikke bare er de en god kilde for fiber, men de er også et sunnere komplekse karbohydrater. Karbohydrater er nødvendig av kroppen til å regulere blodsukkernivået, og levere energi. Unngå raffinert pasta eller hvite varianter. Brun ris er det beste valget for komplekse karbohydrater, siden det er mer fiber enn den tradisjonelle formen. Unngå umiddelbar hvit ris på alle kostnader, siden det er den minst næringsrik.

Eksperimenter med næringsrike korn som hele korn couscous, bygg, bulgur, polenta og quinoa å legge til en rekke varianter til nye måltider, eller erstatte hvite pasta, brød, eller risretter med disse sunne alternativene for en oppdatert oppskrift.

Hint

  • Sjekk koketiden, siden fullkorn ris og pasta ta lengre tid å lage mat enn de hvite varianter