Digidexo.com

Risikofaktorer for metabolsk acidose

Risikofaktorer for metabolsk acidose


Metabolsk acidose oppstår når syre-balansen i plasma (en blodkomponent) blir forstyrret av en underliggende tilstand. Strategier for å behandle tilstanden vil omfatte identifisering av sykdommen som er årsak til ubalansen samt en vedvarende omsorgsplan. Symptomer inkluderer klam, blek hud, svimmelhet, forvirring, humørsvingninger, bremse hjertefrekvens og hyperventilering. Metabolsk acidose er en krise som kan føre til koma og død. Forstå risikofaktorer kan redde ditt liv eller livet til noen du elsker.

Toksisitet

Svelging av giftige eller dosespesifikke stoffer kan føre til metabolsk acidose. Inntak av frostvæske (propylenglykol), metanol eller overdreven mengder aspirin vil forårsake denne ubalansen i blodet. Effektene kan være dødelig. Andre symptomer for å vurdere i toksisitet inkluderer kramper, hodepine, sløret tale og ustø gange. Drikker frostvæske, eller dyppe marihuana i o det, er en moderne trend at mange unge tror vil føre til den ultimate høy. I stedet slår den ned nyrer, fører til acidose og akutt organsvikt.

Diabetes

Diabetisk acidose oppstår når ketonlegemer bygge seg opp i systemet som et resultat av ukontrollert diabetes. Som kroppen blir ute av stand til å behandle sukker (glukose), ketoner trenge gjennom blodstrømmen. Økningen av ketoner fører til en syre tilstand i kroppen og til slutt metabolsk acidose. Administrerende diabetes er en nøkkelkomponent i å unngå denne tilstanden. Diabetikere må jevnlig evaluere sitt blod for sukkerinnhold og endre sitt kosthold eller medisiner plan. Disiplinen og problemer involvert i å håndtere diabetes gjøre dette problemet en av de viktigste risikofaktorene for å utvikle metabolsk acidose.

Andre sykdommer

Diabetes er ikke den eneste sykdom som tjener som en risikofaktor for metabolsk acidose. Nyresykdom fører til distal tubulær acidose og proksimal renal tubulær acidose. Medisiner gitt for AIDS-pasienter kan føre til metabolsk acidose. Forbedringene i behandlingsprotokoller for AIDS har redusert hendelser hos disse pasientene. Alvorlig dehydrering (hyperchloremic acidose) kjøpt på grunn av sykdom eller høy varme kan tvinge blodet inn i en tilstand av syre ubalanse. Melkesyreacidose (opphopning av melkesyre) er vanlig hos alkoholikere, kreftpasienter og ofre for alvorlig, langvarig mangel på oksygen.