Digidexo.com

Gode ​​og dårlige karbohydrater

Alle karbohydrater er ikke skapt like. Akkurat som hver eneste by i Amerika, det er en god side og en dårlig side. Karbohydrater er ikke annerledes. Det er gode karbohydrater, og det er dårlige karbohydrater. Det som er viktig å huske er at de begge tjener et formål, men de bør ikke få lik gulvplass i kroppen.

Betydning

Det er mange mennesker som er plaget med karbohydrat relaterte lidelser som diabetikere, hypoglykemi og hyperglykemi. Ifølge Washington Post, er det ca 19 til 20 millioner mennesker med type 2 diabetes og en tredjedel av dem ikke engang vet at de har det. Å være at karbohydrater pigg blodsukkeret, er det viktig å vite forskjellen mellom gode karbohydrater og dårlige karbohydrater.

Funksjon

Uansett om de er gode eller dårlige varianter, er det noen viktige funksjoner i carbohydrates.The Hovedformålet med karbohydrater er å fungere som kroppens viktigste drivstoff kilde. Karbohydrater også stoppe proteinet fra å bli anvendt som energi i kroppen, regulerer blod sukker, og legger søthet til mat.

Typer

Det finnes to hovedtyper av karbohydrater - enkle og komplekse. Enkle karbohydrater er de som dispensere inn i blodstrømmen i et raskt tempo. De er også om hverandre kalt enkle sukkerarter. Komplekse karbohydrater på den annen side er fordøyd i sakte tempo og har andre helsebringende fordeler som å være høy i fiber. Noen eksempler på disse ville være hele korn og fullkornsprodukter, slik som brun ris, havregryn, ris kli og hele hvete pasta.

Identifikasjon

Den største avgjørende faktor mellom en god og dårlig carb er hvor mye det er behandlet. For eksempel, gode karbohydrater er så nær sin naturlige tilstand som mulig. Dette ville være tilfelle med frukter, grønnsaker, hele korn og bønner. Bad karbohydrater på den annen side er raffinerte, svært bearbeidet, lite fiber og blottet for enhver reell næringsverdi. Dette vil være tilfelle med bakevarer, godteri og produkter med hvitt mel.

Effekter

Å spise enkle karbohydrater kan ha ganske en negativ effekt på kroppen, inkludert vektøkning, piggete blodsukkernivået, svingninger i energinivå og bonking, en tilstand forårsaket av å spise dårlige karbohydrater, får et rush av energi, og deretter å bli veldig sliten. Hver gang disse karbohydrater er spist, blodsukkeret kraftig stige og bukspyttkjertelen frigjør insulin. Etter dette går på i en rekke år, blir bukspyttkjertelen mindre dyktig på å frigjøre insulin og diabetes kan utvikle seg. Dette er grunnen til å spise gode karbohydrater er alltid et bedre valg. De er lastet med fiber, gir en følelse av fylde, (også kalt metthetsfølelse) og fremme mer varig energinivå. En annen fordel med fiber er at det har vært kjent for å senke kolesterol og flush toksiner fra kroppen.

Misforståelse

En stor misforståelse er at karbohydrater gjør deg feit. Hva forårsaker vektøkning er å spise store mengder mat. Det spiller ingen rolle om karbohydrater er bra eller dårlig. Kroppen kan bare bruke så mange på en gang. De blir lagret i leveren og musklene, og hvis en overdoser er spist, vil de gå inn i fettlagring forårsaker vektøkning.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, bør karbohydrater utgjør 45 til 65% av dietten. Dette gjør dem svært viktig for riktig daglig fungering. Med dette blir sagt, kan dårlige karbohydrater spises men helst i moderate mengder. Den faktiske beste tiden å spise dem er rett etter en høy intensitet trening. På dette punktet, er kroppen som en svamp, og de kan faktisk være gunstig i å gjenopprette utarmet glykogen. Glykogen er lagret form av karbohydrater som blir brukt opp under anfall av langvarig trening.