Digidexo.com

Abdominal Epilepsi hos barn

Barn er den primære gruppe påvirkes av abdominal epilepsi, selv om sykdommen kan være tilstede i voksne. Denne tilstand, som er lik irritabel tarmsyndrom i sin primære abdominalt ubehag, er også karakterisert ved anfallsaktivitet i hjernen. Men gjør årsaker og diagnoser vanskelig for helsepersonell å skjelne sjeldenhet av sykdommen.

Definisjon

Abdominal epilepsi er en lidelse preget av alvorlig gastrointestinal nød og ledsaget av forandringer forenlig med anfall aktivitet på en ectroencephalo-gram (EEG). Selv om sykdommen er primært knyttet til barn, er det funnet i voksne også.

Symptomer

Den primære symptom på mage epilepsi er sterke magesmerter. Dette manifesterer seg i skarpe smerter eller ekstreme kramper og varer alt fra noen sekunder til flere minutter. Vanligvis, kvalme eller oppkast følge magesmerter. Et annet symptom er tilstedeværelsen av allmenne kramper eller anfall som kan føre til forvirring, tåkesyn, svimmelhet eller generell manglende respons. Etter anfallene som bringer på magesmerter, kan flere symptomer på tretthet føre. Hos barn er det vanlig for smerten til fulgt av frykt og gråter, på grunn av det enorme omfanget av ubehag. Symptomer kan endre avhengig av det enkelte barn, og symptomene de opplever i løpet av en episode av mage epilepsi, kan ikke være til stede under neste episode.

Auras

En aura, eller en mild beslag som går forut for hoved beslaget, er vanlig i mange typer av epilepsi, inkludert abdominal epilepsi. Auraer tjene som en advarsel for hoved beslaget, og hos barn som opplever mage epilepsi, auraer finnes først og fremst i form av en gastric forstyrrelse som føles som det fungerer opp brystet. Barn kan være ute av stand til å forstå eller forklare dette ubehaget, annet enn å si at de ikke føler seg bra. Imidlertid er aura tilstand vanligvis etterfulgt av akutte stadier av abdominalt ubehag og de mer alvorlige stadier av abdominal epilepsi, som beskrevet ovenfor.

Årsaker og diagnose

Dessverre er det ikke enighet om hva som forårsaker mage epilepsi eller hvor katalysatorene oppstår. Det trenger ikke å være tilstedeværelsen av anfallsaktivitet i hjernen i løpet av en EEG for en diagnose for å finne sted. Men fordi sykdommen er så sjelden, det har ikke vært noen studier som beviser sikkert at beslaget i hjernen er det som forårsaker lidelsen, eller hvis det er en abdominal kilde til beslaget. En fullstendig diagnose av mage epilepsi, kan ikke gis før etter behandling. Etter EEG aktivitet, barn er ofte gitt medikamenter for å kontrollere anfall, og om de har symptomer er funnet responsive, er en diagnose ofte gitt.

Behandling

I likhet med andre former for epilepsi, er mage epilepsi symptomer behandles gjennom administrasjon av krampestillende, eller antiepileptisk, medisiner. Resept av antikonvulsiv reduserer ubehag og smerter av magesmerter.