Digidexo.com

Hva er farene ved sukkeralkoholer?

Sukkeralkoholer er funnet i produkter søtningsmiddel. Matprodukter som for eksempel sorbitol, mannitol, isomalt og inneholder sukkeralkoholer så vel. Mange sukkerfrie matvarer som brukes av diabetikere inneholder sukkeralkoholer. De kalorier av sukkeralkoholer er mindre enn vanlig sukker og kan redusere mengden av hulrom og tannråte. Forbruker for mange sukkeralkoholer kan føre til flere bivirkninger. Noen av bivirkningene på over inntak av sukkeralkoholer er abdominal gass og diaré, også kjent som en laksativ effekt.

Diaré

Hos personer med sensitiv mage, er diaré en vanlig bivirkning av inntak av sukker alkoholer. Diaré oppstår når for mye kunstige søtstoffer er fortært.

Abdominal Gas

Abdominal gass oppstår med å spise mat med for mye sukker alkoholer. Den amerikanske Diabetic Association sier at forbruker 50 gram daglig av sukkeralkoholer vil føre til abdominal gass og diaré.

Oppblåsthet eller vektøkning

Folk som bruker for mange sukkeralkoholer ofte over spise. Derfor er en vanlig bivirkning som oppstår med inntak av sukkeralkoholer er vektøkning og overflødig oppblåsthet.