Digidexo.com

Behavioral behandling av spille

Behavioral behandling av spille


En kognitiv-atferdsterapi programmet er en bevist effektiv metode avhengighet spesialister bruke til å behandle spilleavhengighet. Fordi gambling er et vanedannende oppførsel, gamblere bruker ofte unnskyldninger for å unngå behandling, eller ikke klarer å se problemene sine monterings tap årsaken.

Stadier av spilleavhengighet

Problemspillere gå gjennom tre distinkte faser: den "vinnende" fase hvor gambler vinner penger, "miste" fase der gambler begynner å miste, og "jage" fase når de gambler spill mer og mer for å prøve å vinne tilbake hva hun har mistet.

Hvorfor atferdsterapi Works

Atferdsterapi ikke bare behandle symptomene på spilleavhengighet. Denne stilen av behandlingen ser på spillerens liv som en helhet, og omfatter vurdering av gamblere livsstil og endre sine holdninger til gaming.

Funksjoner av Problematiske Gamblers

Mens vurdere gambler livsstil og hvilken fase av gambling pasienten er engasjert i, legen ser også for symptomer på andre sykdommer som ofte er til stede i problemspillere, for eksempel bipolar lidelse, depresjon og rusmiddelavhengighet. Hvis han finner noen slik sykdom til stede, behandler legen både problematisk gambling og den andre underliggende lidelse.

Vanlige behandlingsmetoder Bruke atferdsterapi

En utøver vil bruke noen aspekter av aversjon terapi, som lærer at pasienten for å unngå farlig aktivitet. Hun vil også starte prosessen med psykoterapi, som lar gambler å bedre forstå motivasjonen bak hennes problem. En lege vil også prøve å gi en alternativ utløp for pasientens tvangsmessig konkurranseskadelig atferd, som for eksempel lagidrett eller videospill. Til slutt, til legen kan kontakte familiemedlemmer eller venner av gambler bidra til å styrke behandlingen.

Hjelpemidlene og problematiske sosiale relasjoner

Ett kjennetegn på atferdsterapi er å vurdere hvordan sosiale presset påvirker problematisk gambler. Ofte vil et familiemedlem eller en venn fungere som en "enabler". Denne personen gir vanligvis gambler penger eller annen bistand som lar gambler å fortsette å tape penger. Utøveren vil prøve å utvikle dette forholdet i en mer positiv retning gjennom terapi. Hvis det ikke er mulig, kan utøveren ber om at pasienten Unngå kontakt med henne "enabler".