Digidexo.com

Low Carb Food Information

Dietter som er lav på karbohydrater setter kroppen i en tilstand av ketose. I løpet av denne prosessen, kroppen brenner lagret fett først snarere enn forbrukes kalorier. Dette kan føre til vellykket vekttap i mange slankere. Nøkkelen til en vellykket low-carb diett er å forstå hvordan mat påvirker kroppen. Ulike typer karbohydrater har ulik effekt på blodsukker og kroppens prosesser, og en lav carb diett fokuserer på å spise de "riktige" typer mat. Forstå mat er det første skrittet for å skape en vellykket lav carb diett plan.

Typer karbohydrater

Karbohydrater kan grupperes i to hovedkategorier. Enkle karbohydrater inneholder raffinert mel, sukker og andre raske brennende matvarer som hvit ris. Disse matvarene har en stor innvirkning på insulinnivået, forårsaker en rask pigg til blodsukker. Dette kan føre til en senere kraftig nedgang i blodsukkeret, forårsaker sult, irritabilitet og treghet. Komplekse karbohydrater slik som hvetemel, helkorn og fiber-rike grønnsaker ikke produsere det samme glukoserespons; i stedet er de forbrukes mye saktere av kroppen. Dette fører til jevnere blodsukkernivå, en mer langvarig metthetsfølelse og jevnere energiforsyning.

Netto karbohydrater

Også kalt "impact karbohydrater," netto karbohydrat telling av en mat er antall gram karbohydrater som vil påvirke blodsukkeret. Den netto karbohydrater av en mat beregnes ved å lese maten etikett og å subtrahere antall gram fiber, og sukkeralkoholen fra den totale karbohydrat teller. Antallet som gjenstår er virkningen carb teller. Matvarer med en lavere effekt carb teller er mer ønskelig i en low-carb diett.

Protein

Lean protein forbruket er sentral i en low-carb diett. Dette er spesielt viktig når det kombineres med vanlig øvelse, som protein er nødvendig for å bygge muskelvevet. Lean protein kan komme fra mange kilder. Dyre-baserte kilder inkluderer magert kjøtt, kylling, fisk, egg og meieriprodukter som melk, yoghurt og ost. Vegetariske valg for lean protein kan inneholde nøtter som mandler, cashewnøtter og peanøtter. Peanøttsmør, linser og kikerter er alle også kilder til magre proteiner som ikke er basert på animalske produkter.

Grønnsaker

Grønnsaker spiller en viktig rolle i vekttap av alle typer, og low-carb dietter er ikke noe unntak. Forskjellige diett planer er uenige om hvilke grønnsaker er tillatt i en low-carb diett. I de fleste tilfeller, dietter er enige om at hvit ris og hvit poteter er off av low-carb menyen, erstattet av høyere fiber alternativer. Fargede grønnsaker som mais og gulrøtter kan også være begrenset eller eliminert. Dieter er styrt mot grønne bladgrønnsaker og høy-fiber alternativer.

Frukt og Sweets

Den siste delen av low-carb diett er frukt og andre søtsaker. De fleste lav-carb dietter er enige om at i de innledende stadier av slanking disse bør unngås. Frukt som er høy i fiber og vanninnhold og lite sukker er ideelt for en lav-karbo diett. Dette kan inkludere bær som bringebær, blåbær, jordbær. Frukter som vannmelon har et høyt vanninnhold, og kan også tilfredsstille en søt tann. Unngå høy-sukker frukt som appelsiner, druer, bananer og tørket frukt bør praktiseres, som disse fruktene øke blodsukkeret.