Digidexo.com

Historien om Fibromyalgi

Gjennom århundrene, gjorde kronisk og ødeleggende smerter forbundet med fibromyalgi ikke har et navn. Det ble antatt å være psykosomatisk, forårsaket av en psykisk lidelse. Nittende århundre leger også arkivert sykdommen under "revmatisme". Det ble ikke anerkjent som en egen sykdom med sine egne funksjoner og årsaker til 1970-tallet. Forskere fortsette å rakne den eksakte årsaken til rekken av ødeleggende smerter av fibromyalgi til denne dag.

Tidligste referanser

På 1800-tallet, legene først beskrevet Fibromyalgi syndrom (FMS) symptomer - stivhet, muskelsmerter, utmattelse og søvnløshet - som revmatisme og senere "muskuløs revmatisme", som var brede definisjoner for smerter i ledd, muskler og bindevev. Det ble også antatt at hvis du led av disse symptomene, du hadde en underliggende psykisk sykdom. Den "det er alt i hodet" teorien har vedvart inn i moderne tid, ifølge National Fibromyalgi Association.

Tidlig forskning

På 1820-tallet, skotske leger beskrev ømme punkter som er kjennetegnene på FMS, ifølge Pfizer. Disse ømme punktene er funnet i halsen, midten og øvre rygg, øvre del av brystet, øvre rumpe, hofter, knær og albuer. Det tok 160 år før disse punktene ble bekreftet gjennom et oppdrag studie, melder Pfizer.

Fibrositis

Ved begynnelsen av forrige århundre, til de symptomene som nå er kjent være karakteristisk for FMS fikk et navn - "fibrositt," i henhold til University of Illinois College of Medicine. "Fibro" kommer fra "Fibra," det greske ordet for bindevev, mens "itis" er et nikk til hevelse som ble antatt å føre til smerte på den tiden.

Fibromyalgi

"Fibrositis" vedvarte frem til midten av 1970-tallet. Takket forskning utført av revmatolog Hugh Smythe, ble navnet endret til fibroymyalgia, en kombinasjon av de greske vilkårene for bindevev, muskler og smerte. Den "itis" ble droppet fordi det ble oppdaget at hevelse ikke forårsake smerte.

Moderne forskning

Den første kontrollerte studien av FMS skjedde i 1981 Den fant de ømme punkter så sentralt til FMS. Fem år senere, i henhold til University of Illinois College of Medicine, narkotika ble først brukt på pasienter med positive resultater. Det tok ytterligere fire år for American College of Rheumatology å publisere retningslinjer som nå hjelp i diagnostisering av sykdommen.

Spekulasjoner

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål om FMS. Noen av de tidligste moderne studier observert pasientenes nerver og hjerneceller som gjennomgår endringer som syntes å gjøre dem til å føle smerte lettere. Hjerneskanning bekreftet dette, da det synes å være mer aktivitet i visse deler av hjernen til de som opplevde smerten lettere. Ifølge NFA, som ble grunnlagt i 1997, er det fortsatt en god del kritikk rundt årsakene til FMS. Generelt er det antatt det er endringer som skjer i nervesystemet å gjøre FMS pasienter føler langvarig og ødeleggende smerte.