Digidexo.com

Hvordan behandle sosial fobi

Hvordan behandle sosial fobi


Sosial fobi er en psykisk lidelse som gjør lider tror de blir stadig overvåket, stirret på og dømt av folk på offentlige steder. Som et resultat, unngå de sosiale situasjoner og hendelser, og kan lede veldig ensomme og unfulfilling liv. Sosial fobi bør behandles med den ytterste forsiktighet og omtanke. Les videre for noen nyttige tips om hvordan å behandle sosial fobi.

Bruksanvisning

Unn sosial fobi

•  Ta kontakt med en lege. Sosial fobi er en svært alvorlig medisinsk tilstand som krever overvåking av en utdannet lege. Enten gå til fastlegen din, eller møte med noen få leger til å finne den rette for deg.

•  Oppsøk terapi. Kognitiv atferdsterapi har vist seg å redusere symptomer på sosial fobi. Selv om sosial fobi kan aldri være fullstendig kurert, er terapi svært nyttig i å kontrollere sykdommen.

Vurdere å ta medisiner. Hvis din sosiale fobi er spesielt alvorlig, kan det hende at psykiater finner det nødvendig å foreskrive antidepressiva og anti-angst medisinering.

Hold deg til behandling. Uansett hvor skremmende det kan virke, eller selv om du føler at behandlingen ikke virker, ikke gi opp. Gjør alt legen din sier at du skal, og være tålmodig, da det kan ta en stund å erobre tilstanden.

Få hjelp fra venner og familie. En sterk støtte system vil hjelpe deg når du sliter med sosial fobi. Din kjære kan hjelpe deg å takle tilstanden din og oppfordrer deg til å feste med behandling hvis du blir motløs.

Hint

  • Bli med i en støttegruppe for andre som lider av sosial fobi. De kan gi deg råd om hvordan man skal håndtere din sykdom.
  • Ikke forsøk å medisinere seg selv. Bare en lege bør foreskrive medisiner og riktig dosering.