Digidexo.com

Hvordan Cells Reprodusere?

Hvordan Cells Reprodusere?

Mitose

Menneskekroppen har totalt 210 forskjellige celletyper; Imidlertid er det bare tre grunnleggende prosesser ved hvilke disse celletyper reprodusere. De fleste celler i kroppen, er klassifisert som somatiske celler. Somatiske celler utgjør hud, hår og muskler. De reprodusere gjennom en prosess som kalles mitose, som er den vanligste form for cellereplikasjon. Mitose kan skje når områder av kroppen vokser, når eldre celler blir erstattet, eller når et område av legemet blir ødelagt eller skadet.

Mitosen skjer når en celle dupliserer sitt genetiske materiale og deretter deler seg i to for å danne to komplette celler som er identiske med de originale. Hele prosessen tar alt fra en halv time til en og en halv time, avhengig av den type celle som er involvert. Totalt sett er somatiske celler designet for å gjengi opp til 50 til 60 ganger i løpet av en persons liv før de dør av. Men hud, hår og negler celler reprodusere mange flere ganger enn 60. Den faktiske frekvensen av reproduksjon for hår, hud og negler celler avhenger av individuelle kroppens kjemi.

Meiose

Meiose er en annen prosess celle reproduksjon som er spesielt utført av de reproduktive organer. Resultatene av meiose er mannlige kjønnsceller og kvinnelige egget, som er de cellene som kombinerer under unnfangelsen. Hos menn, kjønnsceller - eller sædceller - inneholde kromosom materiale som er sendt videre til avkommet. Og mens kroppens celler bære totalt 46 kromosomer, kjønnsceller celler bære bare 23 kromosomer. En sunn ung voksen mann vil produsere flere hundre millioner kjønnsceller celler på en daglig basis.

Hos kvinner, sex celle - eller egg - utvikling følger en langvarig prosess, som starter så tidlig som den femte måned etter en kvinnelig er unnfanget. Meiosen begynner på dette stadiet, men stopper ved en forløper eggcellen scenen - eller primær eggcelle - under fosterutviklingen. Når en kvinnelig treff pubertet, hormonelle sekreter utløse produksjon av ett eller flere egg per måned. Etter en periode, de sekundære ubefruktede egg, som er de modne egg, frigjøres fra eggstokkene. Prosessen med komplett meiose i den kvinnelige faktisk ikke skje før et egg blir befruktet av en kjønnscelle. Som med hannkjønnscelle, er bare 23 av hunnens 46 kromosomer overført til en zygote celle, som er den første form tar et foster.

Embryo Utvikling

Ved unnfangelsen, er utviklingen av et foster i en baby langt den mest omfattende og mangfoldig prosess med celle reproduksjon. Zygote celle inneholder 46 kromosomer - halvparten fra kjønnsceller og halvparten fra egg. Dette er det samme antall kromosomer som hver respektive moder bærer. Den samme celle multipler i to grupper av celler som utgjør en indre kjerne og et ytre skall. Denne formasjonen kalles en blastocyst og regnes som den andre fasen av embryo utvikling. Selve embryo er inneholdt inne i skallet.

Når blastocyst går inn i livmoren, blir det festet til livmorveggen, og derfra er næret via morens blod. I løpet av ni måneder, skiller zygoten cellen inn i de forskjellige celletypene som utgjør den menneskelige kroppen. Denne utviklingen utfolder seg i henhold til de genetiske markører som finnes inne i sin kromosommateriell. Den resulterende nyfødt barn er et resultat av millioner av celler som formerer for å danne de organer, vev, muskler og hud cellegrupper.