Digidexo.com

Hva er Blære Stinnhet?

Blære oppblåsthet er en ubehagelig tilstand som kan være forårsaket av en rekke situasjoner og sykdommer. Behandlinger eksisterer som make håndtere blæren oppblåsthet mulig. Noen ganger blæren er oppblåst med hensikt som behandling i seg selv.

Definisjon

Blære oppblåsthet er en tilstand som fører til blæren for å forstørre forbi sin normale størrelse. Blæren seg selv kan bli så stor at den blokkerer urinrøret, oversettelse du ikke klarer å urinere. Dette kan føre til en oppsamling av urin i blæren og til og med lekkasje av urin inn i bukhulen, noe som er svært alvorlig og kan føre til toksisitet eller død.

Årsaker

Blære oppblåsthet har en rekke årsaker. En tilstand som kalles benign prostatahyperplasi, hvori prostata utvides langsomt over tid, kan føre til at blæren til distend. Multippel sklerose kan blokkere neuron kontroll av blæren, forårsaker oppblåsthet. Blærekreft kan også forårsake oppblåsthet når en svulst blokkerer flyten av urin. Prostatakreft samt prostatitt kan forårsake oppblåsthet samt andre urin symptomer, som frekvens og haster. Visse medisiner du tar kan ha en effekt på blærefunksjon i tillegg, som kan kateterisering.

Symptomer

Blære oppblåsthet kommer ofte plutselig og er vanskelig å få øye på inntil symptomene blir alvorlige. Den mest åpenbare symptomet er følelsen av en veldig full blære. Men, vil du ikke være i stand til å urinere eller tømme blæren helt. Hvis ikke behandles umiddelbart, kan føre til utspiling blæren til å svelle inn i bukhulen og forårsake nedsatt nyrefunksjon samt blodkarsammentrekning. Blæren har også vært kjent for å sprekke.

Behandling

Blæren oppblåsthet blir behandlet ved å plassere et kateter i blæren for å bidra til å trekke ut urin. Dette gjøres langsomt, men under dannelse av blæren og omliggende blodkar tid til å justere. Andre behandlinger innebærer skiftende posisjoner for å finne trøst, smertestillende og til og med kirurgi hvis en hindring er å klandre for oppblåsthet.

Blære Stinnhet som Treatment

Selv om blæren distensjon er en tilstand som kan oppstå som et resultat av sykdom eller en annen faktor, er det også brukes av leger som en behandling. Blæren er ofte fylt med væske i et forsøk på å diagnostisere en tilstand som kalles interstitiell cystitt, som kjennetegner seg selv ved smertefull urinering, selv om ingen infeksjon er til stede. Blære oppblåsthet noen ganger kan kurere denne tilstanden, selv om årsakene til dette er ikke kjent.