Hvordan virker Astma påvirker lungene?

by Fernando

Astma

Astma rammer mer enn 20 millioner amerikanere. Som allergi, oppstår astma når en persons kropp reagerer til spesifikke stoffer. Folk har sine egne triggere som kan indusere et astmaanfall. Noen av de verste lovbrytere er kjæledyr dander, pollen, muggsopp og støvmidd. Kjenne triggere kan være avgjørende for å unngå potensielle angrep.

Innvirkning på Lunger

Airways føre til lungene, og hjelpe mennesker puste. Når en astmatisk kommer i kontakt med en utløser, kan luftveiene begrense svært raskt. Hevelse og betennelse av fôr, samt en opphoping av slim hindrer luftveiene. Betennelse kan også føre til muskelkramper i veggen som kan skape tetthet i luftveiene. Disse nedleggelsene effektivt hindre luft fra å passere gjennom til lungene, og pusten blir ekstremt vanskelig. Når dette skjer, er et astmaanfall truende. Symptomer som tetthet i brystet, kortpustethet, hoste og tungpustethet er sikre tegn på at det er på tide å få behandling.

Behandling

Det er mange medisiner som kan hjelpe behandle astma og dens innvirkning på lungene. Emergency medisiner, for eksempel rask fungerende inhalatorer, gir rask lindring, ved å slappe av luftveiene til lungene. Dessverre er det bare en kortsiktig løsning til astmatiske kroniske lungebetennelse. Forebyggende medisiner, derimot, som for eksempel steroid inhalatorer og muntlig medisiner, har en langsiktig innvirkning på lungene. Over tid, kan forebyggende medisiner dramatisk redusere betennelse i luftveiene. Denne reduksjonen i hevelse hjelper opprettholde sunne lungene og lettere å puste.