Hvordan øke vekten hos barn

by Fernando

Selv om mange barn er slank, men likevel sunn, barn som er betydelig undervektig er i faresonen for helseproblemer. Disse inkluderer forsinkelser i fysiske utbygginger som pubertet, lavere immunitet og mindre energi. Hvis barnelege har foreslått barnet trenger å få vekt, er det mye du kan gjøre som ikke krever detaljstyre hvert måltid. Du kan øke vekten hos barn ved å gi riktig mengde kalorier og næringsstoffer, øker appetitten og oppmuntre muskel-building spill.

Hvordan øke vekten hos barn

•  Få barnet en komplett checkup å utelukke medisinske problemer som kan være årsaken en unnlatelse av å få vekt. Lav vekt og uforklarlig vekttap hos barn kan indikere dental, tarm eller galleblære problemer, nyresykdom eller diabetes. Matintoleranse, slik som laktose eller gluten intoleranse og matallergi kan også forstyrre vektøkning ved å forårsake tap av næringsstoffer eller forhindring av næringsstoffer fra å bli absorbert på riktig måte.

•  Sørg for riktig mengde kalorier. Et barn kan spise ofte, men likevel ikke få kalorier hun trenger å få vekt og vokse. Finn ut hvor mange kalorier barnet trenger for hennes høyde, vekt og aktivitetsnivå. Så ta oppmerksom på hva hun spiser i en uke. Hvis du finner barnets gjennomsnittlige daglige kaloriinntaket er lavere enn det anbefalte beløpet, iverksette tiltak for å øke sunne kalorier i kostholdet hennes.

Legg ved tilstrekkelig protein og sunt fett i barnets kosthold. Småbarn opp til 2 års alderen bør få rundt 40 prosent til 50 prosent av sine kalorier fra fett, men 30 prosent er tilstrekkelig for eldre barn. Avhengig av alder, barn krever noe 13-52 gram protein i døgnet. I tillegg til kjøtt og meieriproteinkilder, også gi havregryn, bokhvete Kasha, linse eller bønnesuppe og bønne dips som hummus. Legge olivenolje er en annen måte å snike inn ekstra kalorier fra hjerte-vennlig fett.

Oppmuntre hyppige næringsrik snacks. Barn har små mager og kan ikke gå så lenge mellom måltidene som voksne kan. Mellom måltidene, gi barnet ditt med nøtter, tørket frukt, granola, smørbrød med tunfisk, peanøttsmør eller avokado og grovt brød, tropiske frukter, frukt smoothies, pitas og hummus og meieriprodukter eller ikke-meieri puddinger.

Kontroller at barnet deltar i muskel-building spill. Sunn vektøkning kommer fra muskel gevinst, og musklene trenger trening for å vokse. Muskel-building aktiviteter for barn inkluderer klatring, batting spill som baseball og cricket, krabbe-walking, se sager og svømming. Barn kan også løfte vekter hvis du er nøye med å velge riktig størrelse vekt og lære riktig løfte skjema. Husk at aerob trening, mens bra for hjertet og lungene, hjelper ikke med vektøkning.

Eksperimenter med ulike matvarer og ulike måter å forberede mat hvis barnet ditt har en dårlig appetitt. For eksempel kan et barn misliker kokt brokkoli, men nyte fersk brokkoli. For å gjøre matvarer mer spiselig for barn, bruker panering, fall og sauser med most grønnsaker til. Også prøve sporadiske søtet frukt og grønnsaker, for eksempel eplemos eller moste søtpoteter med smør og kanel.

Hint

  • Boost ditt barns appetitt ved å lage måltid og snack ganger morsomt. Bruk middagsservise og kjøkken innredning med munter design, spille fengende musikk og unngå samtaler om stressende emner, for eksempel økonomiske problemer. Hvis barnet ditt er en langsom eater, tillate ham å fullføre sin måltid i sitt eget tempo, snarere enn stresser ham så han vil avslutte med resten av familien.
  • Dårlig søvn kan også forstyrre et barns evne til å få vekt. Sørg for at barnet får nok søvn og har en vanlig leggetid og oppvåkningstidspunktet. Emosjonelle og psykologiske problemer, for eksempel stress og anorexia nervosa, kan også føre til vekttap. Rådfør deg med barnelege hvis du mistenker emosjonelle problemer.