Foreløpige Tegn på Lung Cancer

by Fernando

Over 161.000 personer i USA mistet livet til lungekreft i 2008, ifølge National Cancer Institute (NCI). Dessverre, kan lungekreft ikke begynne å vise tegn eller symptomer før kreften er på et avansert stadium. Utsiktene på lang sikt er alltid bedre jo tidligere kreft blir oppdaget, så hold et øye med disse foreløpige tegn.

Hoste

Ifølge National Institutes of Health (NIH), er en konstant hoste en av de første foreløpige tegn på lungekreft, spesielt hvis det aldri blir bedre. Se en lege med en gang hvis du begynner å hoste opp blod.

Pustevansker

Lungekreft kan også føre til pustevansker, inkludert tungpustethet og kortpustethet. NCI bemerker at du kan også oppleve stemme heshet.

Brystsmerter

Den NHI har også funnet at vedvarende brystsmerter kan være en annen foreløpige tegn på lungekreft. Denne smerten skiller seg fra andre former for brystsmerter, fordi det ikke vil bli bedre med tiden.

Fatigue

En generell følelse av tretthet eller svakhet er et annet vanlig symptom på lungekreft, ifølge NCI. Trøtthet på egen hånd kan ikke være alvorlige, men det bør tas på alvor når det kombineres med andre symptomer.

Vekttap

Lungekreft kan også føre til en uforklarlig nedgang i kroppsvekt og et tap av matlyst, som det fremgår av NHI.