strontium forhøyet verdi

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?


Å vite hva kolesterolnivået er og opprettholde sunne nivåer vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Noen årsaker til økte nivåer av kolesterol er ikke alltid innenfor din kontroll, mens andre er et direkte resultat av livsstil valg. Det finnes to typer kolesterol at din helse-omsorg leverandøren vil teste for: HDL, eller high-density lipoproteiner, og ldls, eller low-density lipoproteiner. HDL regnes som "gode" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å skille ut kolesterol. Ldls regnes som "dårlige" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å lagre den. Målet er å heve ditt nivå av HDL og lavere nivåer av LDL. Det hjelper å forstå hva som forårsaker en forhøyet LDL kolesterolnivået.

Identifikasjon

Å ha et høyt kolesterolnivå øker risikoen for hjertesykdom og slag. Kolesterolnivået på 200 mg / dL eller høyere regnes som for høyt. Hvis din totale kolesterolnivået er 240 mg / dL eller høyere, blir du vurdert til meget høy risiko. For kolesterol å komme til cellene, de trenger å bli transportert av ldls. Når nivået av LDL er høy, kan det binde med fett og bygge opp i blodårene og tette blodårene dine. Dette reduserer blodstrømmen, og øker sjansen for plakk sprekker. En blodpropp kan danne og blokkere blodstrømmen til hjertet eller hjernen og forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Ditt ideelle LDL nivået avhenger av din risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Hvis du er på svært høy risiko, kan målet være mindre enn 70. Hvis du har høy risiko, er målet ditt mindre enn 100. Hvis du er på moderat risiko, er målet ditt mindre enn 130. Hvis du er på lav risiko , er målet ditt mindre enn 160.

Diet

Kolesterol er produsert av kroppen din og er også funnet i maten du spiser. Spise mat høy i mettet fett og kolesterol vil øke nivåene av totalkolesterol og dine nivåer av LDL. Det er viktig å lese mat etiketter, som selv matvarer oppført som "helt naturlig" eller "lavt fett" kan inneholde stoffer som øker kolesterolnivået. Foods høy i mettet fett omfatter lever, pølse, Bologna, salami og pølser. Disse kan alle heve LDL nivåer. Helmelk, ost og andre meieriprodukter er ikke gode valg, heller. Du trenger å se inntaket av vegetabilske oljer laget av kokos, palme og kakao.

Røyking

Ifølge American Heart Association, røyking kan senke nivået av HDL, det gode kolesterolet. Røyking gjør det også vanskeligere å trene og få nok fysisk aktivitet. Regelmessig trening er et viktig skritt i å senke LDL nivåer. The American Heart Association sier at når du slutter å røyke, er risikoen for hjertesykdom og slag halvert etter røykeslutt for bare ett år. Din risiko fortsetter å synke før det er så lite som en nonsmoker risiko.

Inaktivitet og fedme

Å være fysisk inaktive kan spille en rolle i å øke nivået av LDL kolesterol. Når du deltar i kardiovaskulær trening, stimulerer du kroppen din til å svare ved å gi mer blod og oksygen til å dekke kroppens behov. Dette bidrar til å gjøre ditt hjerte sterk og holder blodårene dine klart. Å være inaktive kan føre til overvekt. som også øker din risiko. Å være overvektig kan øke triglyserider, lavere HDL og heve LDL nivåer.

Genetikk

Å ha en familiehistorie med høyt kolesterol øker risikoen. Å vite den medisinske historien til dine foreldre, besteforeldre og andre familiemedlemmer vil hjelpe deg å vite risikoen. Studier av American Heart Association viser at fatty buildup i arteriene kan begynne i barndommen og føre til høyere kolesterolnivået i blodet. Dette blir utført i voksen. Å vite denne informasjonen vil tillate deg å velge sunnere livsstil for å motvirke genetisk predisposisjon for høyt kolesterol. I tillegg er det sjeldne lipid lidelse sykdommer som kan bli arvet. Disse forholdene kan føre til høyt total kolesterol, lav HDL og høye triglyserider.

Hva gjør en forhøyet PSA Angi?

PSA er et akronym for "prostata spesifikt antigen," et protein som produseres av prostatakjertelen som deretter utskilt i blodet. En frisk prostata utskiller normale PSA-nivåer av 0,0 til 4,0 nanogram per milliliter (PSA ng / ml) i blod. En irritert, skadet eller syke prostata vil utsondre høyere nivåer. En PSA-test kan avgjøre og oppdage om det er en abnormitet som påvirker prostata.

Kreft Testing

En PSA-test er en blodprøve tatt for å bestemme nivået av PSA i blodet. Kreftceller skiller ut et høyt nivå av PSA derfor en forhøyet PSA avlesning kan foreslå muligheten for kreft i prostata. Men det er andre godartet (noncancerous) prostata forhold som kan føre til en forhøyet PSA lesing også.

Andre årsaker til en forhøyet PSA

En urinveisinfeksjon kan irritere prostata og forårsake en forhøyet PSA. Prostatitt - som er en infeksjon i prostata - steiner i prostata, nylig prostata kirurgi, aldring og godartet forstørrelse av prostata er alle mulige årsaker til en forhøyet PSA lesing.

Diskutere Din Forhøyet PSA

Diskutere resultatene av en forhøyet PSA leser med helsepersonell. Hvis det ikke er noen tegn på kreft, gjenta PSA tester og en DRE vil gjøres for å overvåke og observere for eventuelle ytterligere endringer. Hvis en DRE avslører tegn på en tumor, vil ytterligere testing gjøres. Disse testene kan omfatte en urinanalyse for å se etter en urinveisinfeksjon eller tilstedeværelse av blod, en transrectal ultralyd, røntgenstråler, cystoskopi eller en biopsi av prostata.

Raising PSA nivåer etter Prostate Cancer Treatment

En stigende PSA nivå av en pasient som har hatt behandling for prostatakreft bør diskuteres med legen din. Legen vil vurdere, vurdere og trend pasientens PSA resultater over en periode. I tillegg vil andre testresultater holdes. Hvis det er en unormal DRE resultat, en positiv prostatabiopsi resultat eller en unormal computertomografi, kan rask anbefalinger for videre behandling følge.

Andre PSA Readings og hva de betyr

Menn hvis PSA nivået er hevet til 10,0 ng / ml er en høy risiko for prostatakreft. Ifølge American Cancer Society (ACS) disse mennene har mer enn en 67-prosent sjanse for å bukke under for prostatakreft. PSA-avlesninger på 4,0 ng / ml og 10,0 ng / ml er ansett å være i "grå-sone."

Årsaker til forhøyet bilirubin

Hva er Bilirubin?

Bilirubin er et biprodukt av prosessen hvor hemoglobin er et protein i de røde blodcellene brytes ned. Leveren er ansvarlig for å fjerne bilirubin i blodet, derfor når nivåene er forhøyet, kan det være tegn på leversykdom. Tegn på forhøyede nivåer av bilirubin inkludere gulfarging av huden, mørk urin, oppkast, magesmerter, eller kronisk utmattelse.

Forhøyede nivåer hos nyfødte

Gulsott er en vanlig lidelse som oppstår hos nyfødte. En nyfødt leveren er ennå ikke fullt utviklet, derfor barnet ikke er i stand til å tilstrekkelig behandle de røde blodcellene som er produsert når han eller hun er født. Gulsott oppstår når bilirubin nivåene når 2,5 mg / dL eller høyere. Dette kan manifestere seg i babyens hud vises gul i fargen. Som ekstremt høye bilirubin-nivåer er assosiert med hjerne skade, er det viktig å søke medisinsk behandling for gulsott.

Blokkering av galleveier

Bile er biprodukt frigjøres i leveren som inneholder bilrubin samt kolesterol, gallesalter og andre avfallsprodukter. Hvis gallegangene er blokkert på grunn av årsaker som for eksempel gallestein, bukspyttkjertel eller gallegang svulster, cyster, betennelser, eller skade på grunn av kirurgi; bilirubin bygger seg opp i leveren og fører til økte nivåer.

Leversykdommer

Leversykdommer slik som cirrhose, noe som skyldes overdrevet alkoholforbruk, eller hepatitt, som påvirker leverfunksjonen. Begge disse lidelser bidrar til forhøyet bilirubin fordi disse lidelsene drepe av leverceller og føre til arrdannelse. Nedgangen i leverceller kan svekke leverfunksjon, noe som resulterer i økt bilirubin nivåer.

Arvet helsemessige lidelser

Noen genetiske lidelser påvirker leverens evne til å fungere skikkelig eller prosess bilirubin, som Crigler / Najjar syndrom, Erthroblastosis fetalis, og Gilbert sykdom. Mens hver påvirker leveren på ulike måter, som alle involverer manglende evne til å bryte ned bilirubin i kroppen, økende nivåer.

Hva er årsakene til en forhøyet urinsyre nivå?

Ifølge University of Michigan Health System, årsaker til en forhøyet urinsyre nivå inkluderer noen medisinske tilstander, noen stoffer og medisiner, for mye purin i kosten, eller hvor godt kroppen din blir kvitt overflødig urinsyre.

Hva er urinsyre?

Urinsyre former som kroppen bryter ned puriner. Puriner er organiske forbindelser som forekommer naturlig i menneskekroppen som en del av strukturen av gener. Mange matvarer, spesielt kjøtt, er høy i puriner. Selv om det normalt kroppen blir kvitt overflødig urinsyre i urinen, noen ganger kroppens urinsyre blir for høyt, kalles en tilstand hyperurikemi.

Medisinske tilstander

Nyresykdom eller nyreskade kan føre til en forhøyet urinsyre nivå. Andre årsaker er noen typer kreft (inkludert leukemi, lymfomer og multiple myelomer) eller kreftbehandlinger, hemolytisk anemi, sigdcelleanemi, eller hjertesvikt. Flere forhold som kan føre til høyt urinsyre er høyt alkoholforbruk, preeklampsi (en tilstand noen ganger oppleves av gravide kvinner), leversykdommer, fedme, psoriasis, og lav skjoldbrusk funksjon. Høye nivå av urinsyre kan også være forårsaket av sult, feilernæring, blyforgiftning, eller en sjelden arvelig gen lidelse kalt Lesch-Nyhan syndrom.

Narkotika

Narkotika eller medisiner som kan øke urinsyrenivået inkluderer noen diuretika (brukt i behandling av høyt blodtrykk og væskeansamlinger), vitamin C (askorbinsyre), lave doser av aspirin (75 til 100 mg daglig), niacin, den blodfortynnende medikament warfarin (for eksempel Coumadin), noen immunsuppressive legemidler, og noen legemidler som brukes til å behandle leukemi, lymfom, eller tuberkulose.

Puriner

Hvis du spiser for mange matvarer som er høy i puriner, kan kroppen din ikke være i stand til å kvitte seg med overflødig urinsyre. Matvarer med spesielt høye purine nivåer inkluderer innmat (lever, hjerne), rød og viltkjøtt, noen sjømat (sardiner, sild, kamskjell), og øl.

Individuelle forskjeller

Noen menneskers kropper bare produserer for mye eller ikke kan kvitte seg med nok urinsyre.

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

Hvordan behandle forhøyet bilirubin


En forhøyet bilirubin nivå markerer et problem med leveren, det organ som renser kroppen for giftstoffer. En nyfødt leveren kan ikke være i stand til å behandle alle de gamle røde blodceller (bilirubin), og en gul skjær i huden utvikler seg. Utsette babyen for naturlig sollys var historisk hva som ble gjort for å forbedre tilstanden og er fortsatt anbefalt av noen hvis gulsott er mild. Nåværende behandlinger inkluderer lysbehandling, medikamentell behandling og blodoverføring.

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

•  Vurdere usingg lysbehandling, den minst invasiv prosedyre. Denne behandlingen er administrert av en Bili-teppe, en enhet foreskrevet av en neonatolog eller barnelege. Utstyret består av en fiberoptikk-stoff, kabling og en boks som tjener som en lyskilde. Teppet plasseres på babyen, som fortrinnsvis er kledd bare i en bleie, slik at så mye av huden blir utsatt for teppet største overflateareal som mulig. Unngå å dekke barnets øyne med puten. Teppet kan bæres under klærne om nødvendig.

•  Vurder å behandle babyen med intravenøs immunglobulin. Immunoglobuliner produseres av de hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og auto-immune mangler og er blitt funnet effektive i behandling av hyperbilirubinemi. Denne prosedyren vil bli gjort i en klinisk setting under en lege retning.

Undersøke legemidler som fenobarbital, kolestyramin, agar og clofibrate. Fenobarbital er den mest brukte medikamentell behandling, men er ikke anbefalt dersom gulsott er akutt på grunn av saktevirkende natur stoffet. Kolestyramin og agar arbeider sammen og gjør bilirubin å feste til gallesyrer, som deretter utskilles. Clofibrate er en veldig lovende behandling på grunn av den lave forekomsten av bivirkninger og i kombinasjon med lysbehandling, reduserer symptomer på gulsott raskere enn lysbehandling alene.

Undersøke muligheten til blodoverføring, noe som kan være nødvendig hvis barnets gulsott er alvorlig. Denne prosedyren vil bli gjort i et sykehus. Babyens blod vil bli fullstendig transfundert (utvekslet) med en matchende blodtype.

Tegn på forhøyet kortisol

Tegn på forhøyet kortisol


Kortisol er et spesialisert kortikosteroid hormon produsert og generert av binyrene. Når under mye stress, produserer kroppen en større mengde cortisol å forberede seg "fight or flight" respons. Kortisol hjelpemidler i reduksjon av mange forskjellige typer betennelser, regulerer natrium i kroppen, øker korttidshukommelsen, og bidrar til å fjerne toksiner fra kroppen via leveren. En forhøyet kortisolnivået kan føre til en reduksjon i din generelle helse.

Hyppige infeksjoner

Et forhøyet nivå av kortisol i blodet fører til nedsatt funksjon av immunsystemet, som hindrer kroppens evne til å bekjempe sykdommer og infeksjoner. Denne dysfunksjon av immunresponsen gjør personen mer utsatt for å utvikle sår og infeksjoner.

Hudsykdommer

Mange forskjellige typer hudsykdommer, inkludert akne og strekk linjer, kan oppstå på grunn av forhøyede kortisolnivå. Disse kan forekomme på alle hud området inkludert torso, ben og armer. Huden kan også bli tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskelsvakhet og Broken Bones

Høye nivåer av kortisol i blodet kan svekke muskler, noen ganger fører til muskelsvinn og bevegelseshemninger. Bones kan også svekke, som fører til en økt sannsynlighet for brudd.

Fedme og fettopphopning

Hvis kortisolnivået forblir forhøyet i en lengre periode, kan pasienten utvikle fedme og ujevn fett opphopning. Fett innskudd kan samle seg på den øvre rygg, nakke og buk-området, mens armer og ben forbli slanke. Denne tilstanden øker blod kolesterol (LDL) nivåer, slik at personen mer utsatt for slag og hjerteinfarkt.

Nedgang i kognitive evner

Kognitiv evne kan avta hos personer med forhøyet kortisolnivå og kan gjøre personen mer utsatt for emosjonelle og mentale helseproblemer som paranoia, angst og depresjon.

Røyking og Forhøyet WBC

Røyking og Forhøyet WBC


Røykere kan oppleve en forhøyet antall hvite blodlegemer for en rekke årsaker. Røyking kan forårsake og / eller forverre mange medisinske problemer, for eksempel hjertestans, puste og dental forhold. Sigarettrøyk er også en kjent kreftfremkallende og en ledende årsak til mange ulike kreftformer. Pasienter som lider av disse og andre sykdommer som påvirkes av røyking kan presentere seg med et høyt antall hvite blodlegemer.

Hva er en forhøyet antall hvite blodlegemer?

En forhøyet antall hvite blodlegemer eller hvite blodlegemer, oppstår når hvite blodceller, kalt leukocytter, forsøk på å bekjempe infeksjoner i kroppen. Når kroppen detekterer en infeksjon, er flere leukocytter fremstilt for å bekjempe problemet. Et høyt antall hvite blodlegemer kan også være forårsaket av visse medisiner, stress og vev skade eller betennelse. Røyke alene kan også øke leukocytt nivåer som et kroppslig respons til komponentene i sigarettrøyk. Normale WBC lab verdier spenner fra 4500 til 10.000 celler / ml.

Hjertesykdom

Røyking er en av de viktigste årsakene til hjerte-og karsykdommer i USA. Ifølge American Heart Association, røykere har større risiko for å utvikle aterosklerose, noe som kan føre til hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom og hjerneslag. Aterosklerose, en oppbygging av fettsubstanser i arteriene, oppstår på grunn av forandringer i veggene av blodkar forårsaket av de kjemikalier som finnes i sigaretter. Røykere lider av aterosklerose vil ha en forhøyet antall hvite blodlegemer på undersøkelse på grunn av betennelse oppstår innenfor veggene i blodårene.

Infeksjoner og betennelser

En forhøyet WBC er forventet når infeksjoner eller betennelser oppstår i kroppen. Røykere er utsatt for hyppige luftveisinfeksjoner, bihulebetennelse, kronisk obstruktiv lungesykdom, emfysem og kronisk bronkitt. Sigarettrøyk forverrer også visse tilstander som astma. I tillegg kan røyking føre til tannproblemer som tannråte, tannkjøttsykdommer, oral abscesser og sår, som alle kan resultere i en økt WBC sekundært til enten infeksjon eller hevelse.

Kreft

Røykere er en økt risiko for å utvikle kreft. De karsinogener som finnes i sigarettrøyk er kjent for å forårsake lunge, munn og strupekreft. Røykere er også utsatt for å utvikle bukspyttkjertel, blære, spiserør og nyrekreft. Inflammasjon som skyldes røyking er antatt å være en av faktorene i utviklingen av disse krefttypene, og derfor bør vurderes når en røyke pasient viser en forhøyet antall hvite blodlegemer.

En studie av T. Erlinger, P. Muntner og K. Helzlsouer publisert i "The Journal of Cancer Epidemiology, Biomarkers og forebygging" i 2004 en hypotese om at betennelse & ndash; som reflekteres av forhøyet WBC & ndash; ville være forbundet med økt risiko for kreftdødelighet i en nasjonalt utvalg av amerikanske voksne. Studien fant bevis knytter betennelse (enten forårsaket av røyking eller annen inflammatorisk agent) til en økt kreftrisiko. Studien har også uttalt at tobakksrøyk, "en kjent kreftfremkallende, øker flere markører for betennelse, inkludert WBC. Mens røyking kan ha direkte kreftfremkallende effekter, er det også tenkes at den generelle betennelsesreaksjon utløst av røyking kan øke risikoen for kreft. "

Ting å vurdere

Enten en forhøyet antall hvite blodlegemer har allerede blitt oppdaget i en smoking pasient, er det aldri for sent å slutte å røyke. Ifølge American Cancer Society, slutte før 50 år reduserer risikoen for å dø i løpet av de neste 15 årene i halvparten. Ex-røykere også lider færre sykdommer som bronkitt og lungebetennelse, og vanligvis nyte en bedre livskvalitet enn røykere. Røykere opplever en forhøyet antall hvite blodlegemer bør vurderes av sin lege for å fastslå den underliggende årsaken og nødvendig kurs for behandling.

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?

Hva gjør en Forhøyet C3 Komplement Mean?


A C3 testen måler visse proteiner i blodet som arbeider med immunforsvaret. Det finnes ni av disse proteinene (C1-C9), men C3 og C4 er de mest måles. Endringer i nivåene av disse proteinene kan være et tidlig tegn på en inflammatorisk prosess eller annet sted i kroppen.

Kronisk betennelse

C3 stiger i forhold til kronisk betennelse, inkludert koronarsykdom og astma, og selv følelsesmessige tilstander som vedvarende sinne, fiendtlighet og depresjon.

Autoimmune sykdommer

Måling av komplement-proteiner kan anvendes til å overvåke resultatet behandling av pasienter med autoimmune sykdommer. Lupus erythematosus kan føre til en C3-nivå under det normale, samtidig som revmatoid artritt, kan den til å stige i blodet, men faller i leddvæske.

Diabetes

Forhøyet C3 nivåer har blitt funnet hos pasienter med diabetes og insulinresistens, men om en forhøyet C3 betyr en økt risiko for å utvikle diabetes er fortsatt ukjent.

Andre betingelser

En C3-test kan også bli brukt i soppinfeksjoner, generaliserte infeksjoner slik som septikemi ("blodforgiftning") og sykdommer forårsaket av parasitter, slik som malaria.

Forhøyet blodsukker hos barn

Forhøyet blodsukker hos barn, også kjent som hyperglykemi, skjer når glukose akkumuleres i blodet forårsaker blodglukosenivået til å være for høyt. Ifølge Dr. Steven Dowshen av Nemours Foundation, er forhøyet blodsukker og hyperglykemi hos barn "kjennemerket til diabetes" og oppstår når barnekropper er i stand til å lage insulin, også kjent som Type 1 diabetes, eller når kroppen ikke klarer å svare til insulin på riktig måte, er kjent som Type 2 diabetes.

Identifikasjon

Ifølge Dr. Dowshen, kan barn med forhøyet blodsukkernivå symptomer slik som hyppig vannlating forårsaket fra nyrene forsøk på å skylle kroppen av overflødig glukose, sammen med en ekstrem tørste som et resultat av overskytende urinering. Barn med forhøyet blodsukker kan også oppleve en økning i appetitt ennå gå ned i vekt på grunn av kroppens nedbryting av muskel og lagret fett for å gi drivstoff og energi for cellene som mangler insulin for å behandle glukose for energi. Barn kan også føle ekstrem tretthet på grunn av deres kroppens manglende evne til å bruke glukose riktig for energi.

Behandling

Behandling av forhøyet blodsukker hos barn omfatter behandling av den underliggende årsak til økningen i glukosenivå. Mulige behandlinger kan omfatte å sikre at barnet ditt får riktig dosering mengde insulin, sjekke ditt barns blodsukkernivået jevnlig, justere insulininntak basert på ditt barns kosthold, som arbeider med en registrert kostholdsekspert for å lage eller justere barnets daglige måltid planer, planlegging daglig mosjon for barnet ditt, overvåking barnets stressnivå, som arbeider med barnelege i tider med sykdom å overvåke blodsukkeret og sjekke at all ekstra bruk av medikamenter ikke fremmer forhøyede blodsukkernivået.

Betraktninger

Dr. Dowshen advarer foreldre som vedvarende perioder med forhøyede blodsukkernivået hos barn kan føre til diabetisk ketoacidose eller DKA. Diabetisk ketoacidose kan føre til symptomer som tretthet, overdreven tørste og vannlating, dehydrering og tørr munn. Alvorlige diabetisk ketoacidose symptomer kan være kvalme, oppkast, magesmerter, rask og / eller dyp pust, fruktig ånde, forvirring eller bevisstløshet også kjent som en "diabetisk koma." Snakk med din barnelege om hjemme urinprøver som overvåker ketonnivå å diagnostisere diabetisk ketoacidose og overvåke symptomene for å hindre alvorlige komplikasjoner. Blodsukkermålere kan også være tilgjengelig med keton overvåking alternativer.

Forebygging / løsning

Behandling av forhøyede blodsukkernivået hos barn, eller hyperglykemi, er riktig det beste virkemidlet for å riktig håndtere sine symptomer og hindre utvikling av DKA. Følg barnets foreskrevet diabetes forvaltningsplanen og sørge for at barnet ditt tar insulin og diabetes medisiner som foreskrevet. Overvåke blodsukkeret regelmessig og ketonnivå når indikeres og følger foreskrevet måltid planer og egnede mekling justeringer hvis endringer i måltider er laget.

Advarsel

Hvis du mistenker at barnet ditt begynner å lide av DKA som følge av vedvarende forhøyet blodsukkernivå, søke legehjelp umiddelbart. Dr. Dowshen anbefaler at alle voksne familiemedlemmer og alle dine barns skole personale og omsorgspersoner bør vite om risikoen ved DKA som følge av vedvarende forhøyet blodsukkernivå og når du skal kontakte krisepersonell for medisinsk assistanse. Han anbefaler også at foreldre lærer barna sine å bruke noen form for medisinsk identifikasjon for eksempel en kjede, armbånd eller tilbake-pack sjarm for å gi relevant medisinsk og informasjon om nødtelefon.

Hva er årsaken til forhøyet kreatinin nivåer?

Hva er årsaken til forhøyet kreatinin nivåer?


Det er blitt kalt ungdomskilden - en magisk substans stand til å holde våre kropper yngre, sterkere og mer fleksibelt. Kreatinin er en naturlig forekommende aminosyre som har vist seg å bygge opp styrke hos mennesker. Selv om kroppen produserer kreatinin på visse nivåer avhengig av hvor aktiv en person er, å ha høye mengder av kreatinin i blodet kan peke på et problem.

Høy Kreatinin og nyrefunksjon

Nyrenes er nøkkelen til å forstå hvorfor en persons kreatinin nivå vil være høy. Ofte en forhøyede nivåer av kreatinin peker direkte til kroppens filtreringssystem og hvordan dette systemet fungerer. Av størst interesse er en reduksjon i nyrefunksjon.

Mer muskler, høyere nivåer

Siden kreatinin er en syre som hjelper til med muskelfunksjon, den bare står til grunn at kreatinin er mer fremtredende i de med mer utviklede muskler. Derfor vil du finne høyere nivåer av kreatinin i yngre, mer veldefinerte mennesker. Babyer og eldre vil naturligvis ha et lavere nivå av kreatinin.

Høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og diabetes

Høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og diabetes kan skade kroppens filtreringsevne. Denne evnen renner hovedsakelig gjennom nyrene. Skade på kroppens filtrering kan føre til en høyere enn normal eller forhøyet kreatinin, og alt dette har en sterk forbindelse til nyrefunksjonen. Så det faktum at du har en forhøyet kreatinin nivå kan være å fortelle deg noe langt viktigere om kroppen din, inkludert hvordan du behandler det, og hva du legger i det.

Kontroll kreatinin nivåer

Leger har flere ting de kan gjøre for å sjekke en persons kreatinin nivåer. For å få en god måling av pasientens nyrefunksjon, er et kreatinin clearance test utført. Dette omfatter bruk av en formel for å bestemme blod kreatinin nivå i forhold til mengden tilstede i urinen i løpet av en 24-timers periode.

Andre tester

På sin egen, ikke en forhøyet nivå av kreatinin ikke gi leger med en hel masse informasjon. Andre tester må gjennomføres for å forstå nøyaktig hva som skjer i kroppen og hvorfor det er enten produsere mer kreatinin eller rett og slett ikke filtrere ut kreatinin som i dag eksisterer. Tester som en urin prøve for kjemiske og biologiske innhold sammen med røntgen eller skanner vil gi legene en mer fullstendig bilde og tillater dem å fastslå hvorfor kreatinin nivået er hevet.

IBS symptomer og forhøyet WBC

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan karakteriseres ved forstoppelse, diare eller begge deler. I å undersøke slike symptomer, leger gjennomføre laboratorietester som inkluderer fullblods konsentrasjoner. Hvis en forhøyet antall hvite blodceller (WBC) er funnet i enten en blodprøve eller avføringsprøve, er indikasjonen en ikke-IBS infeksjon eller inflammasjon i kroppen. Selv om det ikke er IBS-relatert, kan forhøyet WBC være en indikasjon på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Historie

Forskere gruppert sammen i 1988 for å definere noen kriterier som å diagnostisere IBS mer nøyaktig. De retningslinjer som er utviklet av denne gruppen av leger ble kjent som Roma Criteria.

Betydning

En forhøyet antall hvite blodlegemer er ikke et symptom på IBS. Det er et symptom på andre infeksjoner eller sykdommer som har symptomer som ligner på IBS.

Fakta

IBS er en funksjonell sykdom som bare kan diagnostiseres ved eksklusjon: når alle andre mulige sykdommer, infeksjoner eller betennelser er utelukket.

Funksjon

Symptomene identifisert av Roma Kriterier, samt andre laboratorietester som en blodprøve, tjene til å utelukke andre intestinal sykdommer på vei til en IBS diagnose.

Identifikasjon

Når utført som en del av IBS diagnose, laboratorieprøver (blodprøver, avføringsprøver) viser utbredelsen av blødninger, betente eller infiserte tarmen. Disse forholdene er ikke tegn på IBS, men heller de mer alvorlige tarmsykdommer som ofte etterligner symptomene på IBS.

Implikasjoner

En komplett blodprøve som resulterer i et høyt antall hvite blodlegemer kan være en indikasjon på intestinal sykdommer som divertikkelsykdom, inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom, ulcerøs kolitt) eller kreft.

Forhøyet WBC og autoimmun sykdom

Forhøyet WBC og autoimmun sykdom


The National Institutes of Health (NIH) anslår at om lag 23,5 millioner voksne i USA er plaget med en autoimmun sykdom. Det er et mysterium hvorfor disse sykdommene oppstår. Likevel finnes noen innsikt i hvordan kroppen reagerer.

Hvite blodlegemer

Hvite blodceller (WBC), også kjent som leukocytter, forsvare kroppen mot infeksjoner. Når et fremmedlegeme eller organisme invaderer kroppen, leukocytter angrepet ved oppslutning av fremmedlegemet eller å lære å gjenkjenne den inntrenger for å forhindre fremtidige infeksjoner, i henhold til Nemours Foundation.

Identifikasjon

Normalt inneholder kroppen mellom 4.500 og 10.000 WBC per mikroliter blod, ifølge US National Library of Medicine. Nivåer over 10.500 WBC kvalifisere som forhøyet.

Betydning

Forhøyede hvite blodceller kan oppstå på grunn av infeksjoner, benmarg sykdommer eller immunsystem lidelser, ifølge MayoClinic.com

Autoimmune Disease

Autoimmune sykdommer oppstår når kroppens immunsystem funksjonsfeil og feil egne friskt vev som fremmedlegemer, ifølge The Merck Manual of Medical Information. Denne funksjonsfeil kan føre til vevsskade og unormal organfunksjon, ifølge US National Library of Medicine.

Typer

Mer enn 80 typer autoimmune sykdommer finnes, US National Library of Medicine rapporterte i mai 2009 Eksempler på slike sykdommer inkluderer lupus, leddgikt, graves 'syndrom og type 1 diabetes.

Hva er symptomene på forhøyet kortisolnivå?

Kortisol er et hormon som frigjøres når kropp og sinn oppfatter en trussel. Hvis du er under konstant stress, kan nivåene av kortisol i kroppen din begynne å bygge opp. En mildt tilfelle av forhøyet kortisolnivå kan ikke engang gi noen merkbare symptomer. For dette er en blodprøve som trengs. Kortisolnivå kan være høy for svært lang tid før noen symptomer presentere seg selv. Cushings syndrom oppstår når legemet blir utsatt for svært forhøyede mengder av kortisol, vanligvis over en lang tidsperiode.

Kroppstype

Personer med Cushings syndrom har en tendens til å utvikle en viss kroppstype etter deres langvarig sykdom. De begynner som regel å bli overvektige, bærer det meste av fettet i bagasjerommet mens deres lemmer er mager. En akkumulert mengde fett vanligvis vises på øvre del av ryggen slik at det ser humped. Ansiktet blir veldig rund og rød. Dette er de vanligste symptomene på sykdommen.

Hudproblemer

Hudsykdommer og følsomhet kan utvikle seg over tid. Akne oppstår ofte i ansiktet, og lilla strekkmerker kan vises på ulike områder av kroppen, som mage, bryster og lår. Huden blir også tynnere og mer utsatt for blåmerker.

Muskler og bein

Musklene blir stadig svakere, og pasienten kan begynne å ha problemer med mobilitet. Tonen og styrke musklene lide, noe som resulterer i svake og bortkastede lemmer. Bones kan bli svekket og mer utsatt for brekkasje.

Mental Helse

Endringer i personens mentale tilstand kan oppstå som et resultat av høye kortisolnivåer. De kan oppleve depresjon, angst og paranoia. Insomnia er et vanlig problem.

Andre helseplager

Immunsystemet ser ut til å lide med Cushings syndrom. Pasienter med høyt kortisolnivå er sannsynlig at kontrakten infeksjoner lettere og er utsatt for magesår. Det er også en forhøyet risiko for utvikling av ødemer og hypertensjon. En femtedel av pasienter med Cushings syndrom utvikle en form for diabetes.

Menn og kvinner

Kvinner kan oppleve en uregelmessighet i menstruasjonssyklusen, noen ganger resulterer i fruktbarhet problemer. De kan også legge merke til en økning i veksten av ansikts-og kroppshår. Menn vil ofte oppleve en nedgang i sexlysten som følge av høye kortisolnivåer.

Forhøyet DHEAS Levels

Dehydroepiandrosteronsulfat (DHEAS) er et kjønnshormon utskilles primært av binyrebarken, den ytre delen av binyrene som ligger på toppen av nyrene. Hormonet produseres i menn og, i mindre grad, kvinner. Hos menn bistår DHEAS utvikling av mannlige sekundære kjønnskarakteristika i puberteten og kan metaboliseres til testosteron og androstendion. Hos kvinner, kan den endres til østrogen. Når binyrene ikke fungerer som de skal, kan en overdoser bli produsert, noe som fører til problemer.

Hvorfor vil du bli testet?

DHEAS nivå er nyttig som en markør for funksjonen av binyrene. Adrenal svulster, kreft og utvidelse av binyrene kan alle føre til overproduksjon av DHEAS. Mens DHEAS nivåer ikke blir rutinemessig målt, symptomer at nivået kan være overdreven kan overtale en lege for å bestille testen. Hos kvinner kan overproduksjon av DHEAS føre menstruasjon å stoppe og føre til utvikling av mannlige egenskaper - overdreven ansikts-eller kroppshår, mannlig mønster skallethet, muscularity eller en dyp stemme. I løpet av barndommen, kan overdreven DHEAS utløse tidlig pubertet hos gutter og tvetydige genitalia og unormale menstruasjonen hos jenter.

Hvordan er testen gjort?

Den DHEAS testen er en blodprøve. For voksne er en nål settes inn i en blodåre til å trekke en blodprøve. For små barn, kan det hende at blodprøven tas fra en finger-stick i stedet.

Mulige skyldige i Forhøyet DHEAS

Høye DHEAS nivåer er ofte knyttet til Cushings syndrom, en tilstand som oftest forårsaket av langvarig bruk av orale steroider. Dessuten forårsaker karakteristiske fysiske tegn som for eksempel en avrundet ansikt og en fettsyre klump mellom skuldrene, kan Cushings syndrom føre til bentap, høyt blodtrykk og diabetes. Forhøyet DHEAS er også knyttet til polycystisk ovariesyndrom. Adrenal svulster føre til at kjertelen ikke fungerer, fører til forhøyede DHEAS nivåer.

Hvordan er forhøyet DHEAS behandlet?

Leger søke å diagnostisere og behandle årsaken. Det kan være alt fra medisiner som balanserer androgen nivåer eller induserer eggløsning til kirurgi for å fjerne en adrenal tumor

Har alle mennesker har symptomer?

Ikke alle vil vise symptomer på forhøyede DHEAS. Fordi menn allerede har maskuline egenskaper, kan det være vanskelig å fastslå de kanskje trenger testing. Kvinner i enkelte etniske grupper kan ha forhøyet testosteron og DHEAS og viser ingen åpenbare symptomer. Også omfanget av mulige symptomer, og alvorlighetsgraden av hver, er unik for hver person med forhøyede DHEAS.

Forhøyet kortisolnivå og sykdom

Forhøyet kortisolnivå og sykdom


Cortisol er et hormon dannet av binyrene som en del av stressrespons. The Mayo Clinic rapporterer at kortisol øker glukoseproduksjon og opptak, mens hemme immun, reproduktive og fordøyelses svar. Forhøyet kortisol kan føre til flere alvorlige helsemessige forhold.

Sykdommer

The National Institute of Health rapporterer at forhøyede kortisolnivåer kan føre til utvikling av Cushings sykdom eller Cushings syndrom. Det kan også være en indikator på en svulst som forårsaker utslipp av overflødig Atch (utskiller hormon).

Årsaker

Sperring en organisk dysfunksjon, slik som en tumor, den hyppigst forekommende årsak til overskytende kortisol og relaterte sykdommer er kronisk stress. Kronisk stress tvinger kroppen for konstant å oppnå kortisol

Symptomer

Langsiktig heving av kortisol kan inkludere overvekt rundt magen og immunsuppresjon, noe som øker sannsynligheten for å utvikle andre typer infeksjoner. I Cushings lidelser, kan det også inkludere trøtthet, muskelsvakhet og hyperglykemi.

Behandlinger

Behandling av sykdommer forårsaket av forhøyede kortisolnivåer kan omfatte kortisol inhiberende medikamenter, strålebehandling eller kirurgi, avhengig av den spesielle tilstand og dens årsak.

Forebygging

Den mest effektive måten å unngå en cortisol-indusert sykdom er gjennom stressmestring. Vanligvis er dette oppnådd gjennom endringer i livsstil som kan inkludere trening, meditasjon eller kutte arbeidstiden.

Kan p-piller føre til leverenzymer å være forhøyet?

Kan p-piller føre til leverenzymer å være forhøyet?


Leverenzymer bli forhøyet med betennelse i leveren, noe som har flere årsaker og konsekvenser. Oral prevensjon kan forårsake leverenzym høyde.

Betydning

Forhøyede leverenzymer betegne leverbetennelse og potensiell leverskade. Pasienter med leversykdom har forhøyede leverenzymer. Diagnosen forhøyede enzymer for pasienter som tar p-piller avhenger av andre faktorer knyttet til leversykdom.

Detection

En leverfunksjonstest er en blodprøve som måler nivået av enzymer, så vel som blod clot indikatorer, betydelige for helsen og funksjonalitet av leveren.

Effekt på leverfunksjon

Leveren er ansvarlig for hormon regulering. P-piller påvirker denne funksjonen: østrogen hormoner kan hemme metabolismen av betydelige leverenzymer, øker de enzymer i blodet. Slike økte nivåer kan føre til skader på leveren.

Eksisterende leveren forhold

Kvinner med eksisterende lever forhold, for eksempel hepatitt eller cirrhose bør ikke ta p-piller, og i noen tilfeller kan ikke gis en resept for p-piller, ifølge en Feministiske kvinner Health Center rapport om prevensjon-comparison.info . Dette er fordi slike tilstander er kjennetegnet ved betennelse i leveren, noe som vil forverre med hormon inntak.

Alkoholisme

Leverenzymer vil øke betydelig for pasienter som tar p-piller og drikker mye. Alkoholisme fører til leverbetennelse, og kan føre til leversykdom, og kombinere prevensjon-indusert leverbetennelse og alkohol-indusert leverbetennelse øker den samlede risiko for leversykdom.

Advarsel

Pasienter som tar p-piller bør rådføre seg med lege om lever bekymringer. Leveren er ansvarlig for å utføre mer enn 400 funksjoner per dag, ifølge University of Southern California Department of Surgery, og dens skade eller dysfunksjon fører til en mengde helseproblemer, ofte irreversible.

Hva gjør Forhøyet ACE Mean?

Kroppens angiotensin converting enzyme (ACE) bidrar til å regulere blodtrykket. ACE-nivåer kan bli testet for å bestemme en rekke forhold, med forhøyet ACE ofte indikerer tilstedeværelse av sarkoidose, en inflammatorisk sykdom.

Fact

Endotelceller inne blodkar produsere ACE i hele kroppen, selv om enzymet er spesielt konsentrert i lungene. ACE er også utbredt rundt granulomer, som er små tumor-liknende masser av immun-og anti-inflammatoriske celler.

Funksjon

ACE forårsaker arterier til kontrakt og øke blodtrykket.

Identifikasjon

En enkel blodprøve er alt som trengs for å evaluere ACE nivåer. Symptomer som granulomer, kronisk hoste, rennende øyne, kortpustethet og leddsmerter kombinert med forhøyet ACE brukes vanligvis til å diagnostisere sarkoidose.

Effekter

Forhøyet ACE nivåer er normal hos personer yngre enn 20. I personer eldre enn 20, forhøyede ACE nivåer er tegn på ikke bare sarkoidose, men andre forhold som for eksempel visse soppsykdommer, hypertyreose, lymfom, alkoholisk levercirrhose og til og med HIV.

Betraktninger

Personer som lider av høyt blodtrykk og diabetes vil ofte være foreskrevet ACE-hemmere, som er reseptbelagte legemidler er utviklet for å redusere ACE nivået og redusere blodtrykket.

Hvorfor ville puls være forhøyet Under en heteslag?

Ekstrem varme, tilstrekkelig til å føre til heteslag, legger en stor belastning på hjertet. Den puls av noen opplever heteslag er sannsynlig å være forhøyet dramatisk som hjertet forsøker å kjøle ned kroppen.

Heteslag

Heteslag er en alvorlig tilstand som oppstår når kroppens temperatur klatrer til 104 grader F eller høyere. Hvis heteslag ikke er umiddelbart behandles, kan det føre til organsvikt, hjerneskade eller død.

Symptomer

Symptomer på heteslag kan inkludere forhøyet puls, rask pust og kortpustethet, rødme i huden, svakhet og hodepine. Heteslag kan også forårsake en person til å hallusinere eller bli bevisstløs.

Pulsfrekvens

Pulsfrekvens kan øke som følge av varme strøk fordi hjertet begynner å pumpe meget vanskelig å avkjøle legemet. Blod strømmer til musklene og huden for å levere oksygen, og som et resultat, øker pulsfrekvens ennå hjertet har mindre blod til å bevege seg.

Advarsel

Ifølge Merck.com, er sannsynligheten for at heteslag vil føre til døden økt i de som har en pre-eksisterende hjertesykdom.

Behandling

Behandling av heteslag innebærer nedkjøling av kroppen så raskt som mulig. Legemet kan være pakket i is, pakket inn i en avkjølende teppe eller neddykket i kaldt vann.

Hvorfor ville du se en kardiolog for Forhøyet Lipids?

Hvorfor ville du se en kardiolog for Forhøyet Lipids?


MedlinePlus karakteriserer høyt kolesterolnivå og triglyserider som en lipid lidelse som vanligvis vises som forhøyede lipid nivåer i blodet. De forhøyede nivåer kan øke risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og høyt blodtrykk, noe som gjør et besøk til en dyktig kardiolog, for mulig diagnose og behandling, godt forebyggende helsetjenester.

Hyperlipidemi Definert

Ifølge American Heart Association (AHA), er tilstanden av å ha forhøyede lipider (eller fett) i blodet kalles hyperlipidemi, og det kan være et faresignal, men ikke nødvendigvis en indikator på mulige hjerte helsespørsmål.

Typer av hyperlipidemi

AHA lister opp tre typer hyperlipidemi: hyperkolesterolemi (høyt kolesterolnivå i blodet), hypertriglyseridemi (høyt triglyseridnivåer i blodet) og hyperlipoproteinemia (forhøyet lipoproteiner i blodet).

Tegn på Hyperlipidemia

Informasjon om USA Today hjemmeside advarer om at det er sjelden synlige symptomer på hyperlipidemi. I mer ekstreme tilfeller kan du utvikle kvise-liknende lesjoner på kroppen eller har xanthomas (kolesterol avleiringer) under huden og rundt øynene.

Behandlinger for Hyperlipidemia

Etter en diagnose av hyperlipidemi, MedlinePlus indikerer, min legen forskrive en eller flere av følgende behandlinger: å miste vekt, spise en hjerte-sunt kosthold, trene, slutte å røyke eller bruke et kolesterolsenkende medikament kalt et statin.

Diagnose

Hyperlipidemi er hyppigst diagnostisert etter en fysisk undersøkelse, grundig gjennomgang av sykehistorie og faste blodprøver. De blodprøver er spesielt for å bestemme triglyseridnivåer, low-density lipoprotein (LDL) kolesterol og high-density lipoprotein (HDL) kolesterol.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

Selv tenkt på som en fiende av mange, er kortisol et hormon som kroppen trenger for mange formål. Blant annet hjelpemidler det i å regulere blodtrykk, støtter et sunt immunfunksjon og hjelper til å kontrollere glukosemetabolismen. Mens det har en positiv effekt på kroppen når nivåene øker litt, effekten blir negativ når nivået blir for høyt. Høy kortisolnivå kan føre til problemer som høyt blodtrykk og økt magefett, som bærer sine egne helserisiko. Kjent som "stresshormonet", høyere nivåer er vanligvis, men ikke alltid, stress indusert. Det finnes måter å senke kortisolnivå, og selv om det er mange over-the-counter medisiner tilgjengelig i dag som hevder å gjøre dette, de er ikke alltid nødvendig.

Hvordan redusere forhøyet kortisolnivå

eliminere koffein. Dette er kanskje den raskeste måten å redusere kortisolnivå og her er grunnen; en kopp kaffe kan øke kortisol nivåer med så mye som 30 prosent. Når forhøyet, nivåer kan bli forhøyet i opptil 18 timer.

Få en bedre natts søvn. Selv om noen mennesker tror kanskje at de sover godt nok, kan de ikke får den dype søvnen som trengs for å håndtere stress bedre. Hvis du merker at du er trøtt hele dagen eller våkner ofte om natten, prøv å ta melatonin før sengetid. Melatonin er faktisk et hormon som finnes i kroppen som bidrar til å regulere normale søvnmønster. Noen mennesker har ikke nok av det og trenger kosttilskudd.

Få mer mosjon. Dette vil bygge muskelmasse og slipper to viktige hormoner i hjernen som er kjemiske budbringere; dopamin og seratonin. Disse hormonene anses feel good hormoner, og vil bidra til å redusere stress og kortisol nivåer.

Oppretthold blodsukkernivået. Unngå å spise raffinerte karbohydrater, som forårsaker insulin nagler og en økning i kortisolnivå. På den annen side, spise små balanserte måltider med protein og komplekse karbohydrater som hele korn brød og brun ris, vil bidra til å senke kortisolnivå.

Relax. Mange synes at å lytte til en avslapning CD eller meditere kan hjelpe dem med å redusere stressnivået, til slutt redusere kortisolnivået også. En annen øvelse å prøve yoga, da dette ikke bare slapper av deg, men forbedrer ditt sinn, kropp og ånd.

Du kommer kanskje også til å like