når blodtrykk høyest

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?

by Fernando

Hvilken tid på dagen er blodtrykk det høyeste?


Blodtrykket kan variere i løpet av dagen i henhold til kroppen din 24-timers syklus. Dette er spesielt nyttig å være klar over når du måler blodtrykket ditt av helsemessige årsaker.

Døgnrytme

Den døgnrytmen er den "menneskelige klokke" og beskriver kroppens biologiske rytmer i løpet av dagen. Dette kan påvirke alle kroppens vitale funksjoner, inkludert hjertefrekvensen og blodtrykket.

Dag Tid Blood Pressure

For folk flest, stiger kroppens blodtrykk i morgentimene og når sitt høyeste punkt rundt middag. Dette er fordi kroppen din er forhåndsinnstilt til å øke sine funksjoner for forventet daglig aktivitet.

Night Time Blood Pressure

Kroppen din når sitt laveste blodtrykket ved sengetid, mellom 20:00 og 2 am I løpet av de tidlige morgentimer, begynner blodtrykket til å øke, og fortsetter å stige for å nå sitt høydepunkt rundt middag.

Forskjell

Hvis du tar blodtrykket ettermiddagen og deretter på kvelden, kan du se mellom en 15 til 20 mg nedgang. Dette er ikke alltid tilfelle, så vil du se mindre av en nedgang i to hvis du har normalt blodtrykk.

Forskning

Døgnrytmen blir nå undersøkt med hensyn til effekten det kan ha på når man skal starte medisinering og viss behandling for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Siden hjertefrekvens og blodtrykk både økning og reduksjon med syklusen, kan det være aktuelt å gi behandling eller medisiner på kroppens hviletilstand.

Normalt blodtrykk Range for barn

by Fernando

Blodtrykket måler blodstrømmen mot blod skipenes vegger. Den måles med to tall - systolisk og diastolisk. Systolisk, det høyeste av de to tall, måler trykket i arterien når hjertet pumper. Diastoliske måler trykket når hjertet hviler. Begge tallene er registrert som mm HG (millimeter kvikksølv).

Misforståelse

Selv om mange voksne ikke anser det som en risiko, om lag fem prosent av barn har høyt blodtrykk.

Endringer i blodtrykket

Endringer i blodtrykket kan være forårsaket av tid på dagen, aktivitet, følelser, stress eller sykdom.

Kjønn

Gutter tendens til å ha høyere blodtrykket enn piker.

Størrelse

Alder, høyde og vekt forårsake variasjoner i blodtrykket. Eldre, høyere og tyngre barn har høyere blodtrykk.

Gutter

Normal blodtrykket varierer sterkt, men for gutter i alderen 1 til 3, bør det være 80 til 120 i løpet av 34 til 75. For alderen 4-6, bør det være 88 til 128 i løpet av 47 til 84. For alder 7 til 10, det bør være 92 til 130 i løpet av 53-90.

Jenter

For jenter i alderen 1 til 3, blodtrykket bør 83-117 over 38 til 76. For alderen 4 til 6, bør det være 88-122 over 50 til 83. For alderen 7 til 10, bør det være 93-129 i løpet av 55-88.

Om systolisk blodtrykk

by Fernando

I hjertesyklusen hvor hjertet slår, pumper blod gjennom kroppen. Dette pumping handling skaper en kraft, eller trykket, som måles i to deler - det systoliske og diastoliske. Det systoliske er det høyeste trykket som skapes i syklusen, og forekommer etter sammentrekningen av hjertets venstre ventrikkel.

Får en Reading

Mansjetten og instrument som brukes til å ta blodtrykket kalles en sphygmomanometer. Som inflating mansjetten strammer rundt armen din, det stopper blodstrømmen i arterien. La luften ut av mansjetten tillater helsepersonell å lytte gjennom et stetoskop for å høre en dundrende lyd.

Det systoliske Beat

Det dunkelyd representerer systoliske trykket. Systolisk blodtrykk er hvilke resultater fra hjertet muskelen trekker seg sammen.

The Top Reading

Enten måling av blodtrykk manuelt eller med en maskin, den øverste (eller første) nummeret er det systoliske lesing. Normalt er dette det større antall av to.

The Bottom Reading

Mellom riene, slapper hjertet, eller dilates. Denne fasen av hjertesyklusen måler diastolisk blodtrykk. I manuelle målinger, helsepersonell lytter etter når dunkende lyden begynner å visne å ta det diastoliske målingen.

Range

Kroppen din ikke opprettholde en konstant blodtrykk. Da måling av blodtrykk, er det normalt å ha variasjoner i løpet av dagen. Generelt, er normalt en systolisk lesning under 130. En høy normal lesing er mellom 130 og 139. Og alt fra 140 og høyere regnes som høyt.

Hva er den optimale blodtrykk Reading?

by Fernando

Høyt blodtrykk - også kjent som hypertensjon - refererer til økt press av blod mot veggene i blodårene. Blodtrykket blir skapt av hjertet når den pumper blod gjennom arteriene og sirkulasjonssystemet. Det er også skapt ved hjelp av kraften av arteriene som de motstå blodstrøm. Det systoliske, som er angitt først i en lesning, er det høyeste tallet. Dette symboliserer trykket når hjertet kontrakter for å pumpe blod inn i kroppen. Jo lavere tall, diastolisk, er trykket av hjertet når den slapper mellom slag. Optimalt, for å vurdere selv friske, er det foreslått en blodtrykksmåling.

Symptomer på høyt blodtrykk

Ifølge American Heart Association, i de fleste tilfeller, er det ingen vanlige fysiske symptomer på høyt blodtrykk. Likevel kan mennesker viser symptomer som kvalme, oppkast, svetting, svimmelhet og tåkesyn når blodtrykket er forhøyet. Høyt blodtrykk er også et symptom som ofte fører til andre alvorlige helsemessige forhold som hjerneslag, nyresvikt, hjertesykdom, synstap og hjertesvikt.

Om Readings

Stress, trening eller andre faktorer kan påvirke blodtrykket og føre den til å øke. Hvis en eller annen grunn, er høy lesing, bør en person ta flere målinger over span av noen timer eller dager. Blodtrykket er ofte forhøyet etter intens trening eller øyeblikk av stress. Men hvis den økte blodtrykket vedvarer, kan det være grunn til bekymring.

Optimal Reading

En optimal lesing anses noe lavere enn 120/80. Det faktiske antallet 120/80 anses ikke perfekt - men faktisk tall lavere anses å være optimal. For eksempel, en person med et blodtrykk på 116/76 lesning har en optimal lesning. Blodtrykksmålinger kan også kategoriseres i ulike stadier: normal (mindre enn 120/80), pre-hypertensjon (120-139 / 80-89), Stage One (140-159 / 90-99), og fase to (160 eller høyere / 100 eller høyere). Ifølge det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute, alle nivåer over normale målinger anses risikofaktorer (NHLBI, 2009).

Opprettholde optimal blodtrykk

Selv om blodtrykket kan øke med alderen, for å opprettholde optimal blodtrykket, må man forplikte seg til en livsstil som inkluderer regelmessig mosjon og spise sunt, godt balanserte måltider. Det finnes andre behandlinger, slik som medikamenter og andre typer av alternative legemidler for å redusere høyt blodtrykk så vel. Alltid konsultere en lege før du tar ny medisin eller prøver nye programmer for å senke blodtrykket.

Advarsler

Hypertensjon er ofte referert til som "silent killer." Dette kallenavnet er relevant fordi mange mennesker gå årevis uten å vite at de har det. EMedicine Helse beskriver tilstanden ondartet hypertensjon. Denne tilstanden påvirker de som går lange perioder med konsistent høyt blodtrykk. Ondartet hypertensjon symptomer er mer uttalt (kvalme og hodepine) og vanligvis krever øyeblikkelig legehjelp. Å være klar over den optimale lesing og jobber mot å skaffe dette nummeret kan ende opp med å redde livet ditt.

Mat for å redusere høyt blodtrykk

by Fernando

Mat for å redusere høyt blodtrykk


Blodtrykket er trykket som utøves av sirkulerende blod gjennom kroppen. Høyt blodtrykk streker hjertet og hvis venstre ukontrollert kan føre til hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag, nyresvikt eller blindhet. Maten du spiser kan ha en gunstig eller ugunstig effekt på høyt blodtrykk.

Kalium

Kalium er et mineral som bidrar til å senke blodtrykket. Mat rik på kalium inkluderer bananer, rosiner, rips, melk, yoghurt, appelsinjuice, tomater, grapefruktjuice, dadler, svisker, hvite poteter, søtpoteter, salat og papaya. Målet er å spise 4700 milligram kalium daglig. Kaliumtilskudd er også tilgjengelig, selv om de være farlig for mennesker med kalium sensitive medisinske tilstander. Det er bedre å oppnå kalium gjennom kosten i stedet for gjennom et supplement.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer kan ikke bli produsert av den menneskelige kropp. Denne forbindelsen er funnet i fisk og skalldyr. Fet fisk som laks, ørret, sild, makrell, ansjos, sardiner, tunfisk og kveite har de høyeste mengder av Omega-3. Ikke spis for mye skalldyr siden det inneholder kolesterol samt Omega-3. Andre matvarer som inneholder Omega-3 er rapsolje, soyaolje, valnøtter, malt linfrø og nøtteolje.

Kalsium

Kalsium bygger sterke bein og har en gunstig effekt på blodtrykket. Spis et utvalg av kalsium-rik mat som skummet melk, yoghurt, grønne grønnsaker og kalsium-forsterkede appelsinjuice.

Natrium

Spis mindre salt. Selv om bare 500 mg natrium er avgjørende for voksne, er den gjennomsnittlige inntak av natrium vanligvis mellom 3200 til 6000 milligram per dag. Begrens inntak til ikke mer enn 2400 milligram daglig.
Natrium finnes naturlig i de fleste matvarer, med den største kilden til natrium forbruk vesen bordsalt. Mononatriumglutamat (MSG) og natron også inneholder et høyt nivå av natrium.
Lese etikettene på maten før du kjøper dem. Natrium blir brukt i prosessert matvarer for å forlenge deres holdbarhet. Spise ferske matvarer vil bidra til å kontrollere mengden av natrium i maten. Bruk urter, krydder og natrium-free krydder når matlaging for å beholde smaken uten å legge til natrium. Sjekk dine medisiner i tillegg. Noen over-the-counter og reseptbelagte medisiner inneholder natrium.

Påvirker Koffein blodtrykk?

by Fernando

Mange eksterne faktorer kan påvirke blodtrykket, som måler kraften fra strømningen av blod gjennom kroppen. Disse faktorene omfatter ernæring, stress, fysisk aktivitet, alkohol og røyking. Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og lite fett hjelper kroppen din til å opprettholde normale blodtrykksmålinger. Men selv folk som er diett-bevisste oppleve økt blodtrykk fra det enkle sammensatt kjent som koffein.

Hva er koffein?

Koffein er et alkaloid, som betyr at det er et naturlig forekommende nitrogenholdig forbindelse som er biologisk aktivt hos dyr, inkludert mennesker. Planter produserer koffein som en forsvarsmekanisme, som det lammer og / eller dreper insekter som prøver å spise dem. Koffein finnes i matvarer som kakao bønner, kaffebønner, te, kolanøtter, Yerba Mate og guarana.

Kilder

De vanligste kildene til koffein er kaffe, te og cola. Sjokolade har også noen koffein, men i mye mindre mengder enn de andre kildene. Kaffe har det høyeste nivået av koffein, med en typisk 6-unse kopp inneholder en servering, eller 100 mg. Te har omtrent halvparten så mye koffein, med en kopp som inneholder bare ca 50 mg. Mengden koffein som finnes i te og kaffe kan variere betydelig avhengig av type, styrke og brygge. Colas vanligvis inneholder omtrent 25 mg til 50 mg koffein. Mange "energi" drikker egentlig ikke gi energi; de bare inneholder en betydelig mengde koffein, som simulerer energi i den som drikker.

Virkningsmekanisme

Koffein er ansett som et sentralstimulerende, noe som betyr at det midlertidig kan forbedre mentale eller fysiske funksjoner. Koffein påvirker sentralnervesystemet, noe som kan føre til at du føler deg nervøs eller nervøs. Det øker også frekvensen av åndedrett og hjertefrekvensen.
Koffein gjør har muligheten til å øke blodtrykket, men har ikke denne effekten på alle. Den eksakte virknings er ennå ikke forstått, men ifølge Dr. Sheldon G. Sheps ved Mayo Clinic, forskere teoretisere at koffein kan føre til at blodårene til å trekke ved å blokkere adenosin. Adenosin er et hormon som fungerer for å holde skip utvidet. Koffein kan også føre til at binyrene å frigjøre mer kortisol og adrenalin, både hormoner som kan øke blodtrykket.

Unngåelse

Unngå å drikke koffein om natten når det kan forstyrre søvnen din. Du bør også unngå å drikke mer enn 200 mg koffein per dag, noe som betyr ca to 12-unse kopper kaffe. For å unngå risiko forbundet med økt blodtrykk, ikke drikker koffein rett før delta i anstrengende aktiviteter som også kan øke blodtrykket.

Besluttsomhet

Koffein påvirker ikke alles kropp på samme måte. Noen vil føle stimulerende effekter og kan ikke være i stand til å drikke det om natten, mens andre ikke vil merke noen effekter. For å finne ut om koffein øker blodtrykket ditt, ta blodtrykket lesing 30 minutter etter inntak av en kopp en koffeinholdige drikke. Hvis avlesningen er fem til 10 poeng høyere enn vanlig lesing, kan kroppen din være følsomme for koffein og dets blodtrykks heve effekter.

Gratis hjem rettsmidler til Nedre blodtrykk

by Fernando

Hvis du ønsker å senke blodtrykket uten medisiner, prøver å spise visse matvarer som inneholder egenskaper som ikke bare vil redusere blodtrykket, men bidrar til generelle helse og velvære. Høyt blodtrykk eller hypertensjon, er vanligvis forårsaket av høyt inntak av salt, for mye fett og for lite fiber. Høyt blodtrykk kan også bli forverret av stress, røyking, alkohol og narkotika.

Vannmelon

Kalium-rik vannmelon spiller en betydelig rolle i å redusere blodtrykket. Forskere fra Texas A & M, University of Nebraska og Oklahoma State University gjennomført en studie av vannmelon er essensiell aminosyre, arginin. Deres funn viste at arginin senket blodtrykk, redusert blodpropp og beskyttet mot hjerteinfarkt slag.

Forskerne rekrutterte friske frivillige og ga dem varierende grad av vannmelon juice over en tre ukers periode. Gruppen som tok det mest vannmelon juice hadde de høyeste nivåene av arginin i deres system. Forskerne konkluderte med at vannmelon tilbyr kraftige sikringstiltak mot høyt blodtrykk og hjelpemidler i hele kroppen vedlikehold.

Sitrusfrukter

Vitamin C, fytokjemikalier og bioflavonoider er robuste forbindelser som reduserer blodtrykket. Fytokjemikalier og bioflavonoider har anti-inflammatorisk egenskaper. Bioflavonoider i den hvite margen av sitrusfrukter lavere blodtrykk og kolesterolnivå.

Sitrus frukt som grapefrukt, sitron, lime, appelsiner og mandariner er effektive jagerfly mot høyt blodtrykk. Frukten hud er også et effektivt middel i kampen. Sitronskall eller skallet kan bli brukt i en rekke matvarer, for å gi ekstra vitamin C strøm.

Hvitløk

Hvitløk senker blodtrykket fordi den inneholder en naturlig angiotensen I-converting enzyme (ACE) hemmer kalt gamma-glutamylcysteine. Blodtrykket øker i respons på kroppens produksjon av ACE. Noen resept blodtrykk narkotika arbeid som "ACE-hemmere," blokkerer dannelsen av kjemikaliet. Hvitløk er det naturlig rette.

H. Kieswetter, MD, fra University of Saarlandes i Hamburg, Tyskland, gjennomført en studie som analyserte hvitløk innvirkning på pasienter som lider av blodpropper i bena og oppdaget at hvitløk har en kraftig effekt på blodtrykket. Hans studie viste at pasienter som tok 800mg av hvitløk pulver hver dag i 12 uker hadde bedret gangfunksjon versus de som fikk placebo. Han bemerket også at pasienter som tar hvitløk tabletter så en reduksjon i blodtrykket etter bare å ta en enkelt hvitløk pulver kapsel.

Den beste tiden på dagen å ta blodtrykk medisin

by Fernando

Den beste tiden på dagen å ta blodtrykk medisin


Blodtrykket medikamenter spiller en viktig rolle ved behandling av hypertensjon. Den beste tiden for deg å ta blodtrykket medisin avhenger av nivået av stoffet i systemet ditt, instruksjonene legen din har gitt deg, basert på din individuelle sak og personlige vaner som hjelper deg ta dine resepter som anvist.

Pharmaceutical Handling

Som de fleste medikamenter, har blodtrykks medisin for å oppnå et terapeutisk nivå i blodstrømmen for å frembringe den ønskede effekt, og som terapeutisk nivå må opprettholdes. Når legen har foreskrevet medisinen hun gjorde, hun tok hensyn til hvor raskt medisinen vil gå inn systemet ditt, samt hvor raskt kroppen din vil bruke og skille ut stoffet. For å opprettholde et terapeutisk nivå av blodtrykket medisin i systemet ditt, den beste tiden på dagen å ta blodtrykk medisin, uansett tid du har funnet ut at for å være, er den samme tid hver dag.

I henhold til instruksjonene

For å oppnå terapeutiske nivåer, må noen stoffer tas en gang om dagen, mens andre krever multiple doser iløpet av dagen. Legen har forskrevet blodtrykket medisiner for å bli tatt med på en plan som tar disse faktorene i betraktning, og for å hjelpe peak effekten av medisinen falle sammen med tidspunktet på dagen blodtrykket ditt er mest sannsynlig å være høyest. Dosen tidsplan legen din ga deg er designet for å minimere bivirkninger og maksimere effektiviteten. Ta medisinen i henhold til legens instruksjoner. For eksempel, dersom legen foreskriver en pille om morgenen og ett ved sengetid, ikke ta to piller om morgenen og deretter vurdere selv ferdig for dagen. Hvis din doseringsplan er å gi deg problemer, snakk med legen din; ikke gjør endringer på egen hånd.

Personlig preferanse

Som pasient har du en viss fleksibilitet når det gjelder å bestemme den beste tiden å ta blodtrykket medisin. For eksempel, dersom legen foreskriver en pille for å bli tatt "en gang om dagen," den pillen kan kan tas når som helst i løpet av dagen med mindre legen din forteller deg noe annet. Du kan finne det lettere å ta medisinen i morgen med frokost, eller du kan finne det lettere å huske om det er på nattbordet, og du tar det ved sengetid. En pille som må tas tre ganger om dagen kan, med mindre legen din sier noe annet, tas med måltider så lenge dine måltider er konsistente, og pillene kan tas sammen med mat. Hvis blodtrykket medisin inneholder et vanndrivende, vil du sannsynligvis ønske å ta det i morgen, eller i det minste flere timer før du går til sengs.

Totalt sett er den beste tiden å ta blodtrykk medisin når du vil huske å ta den samme tid, hver dag, i henhold til legens foreskrevne doseringsanvisning.

Normalt blodtrykk respons på trening

by Fernando

Hypertensjon er en stadig mer vanlig tilstand som, om man ikke kan føre til en rekke uønskede kardiale tilstander som hjerteanfall og slag. Når det kommer til å normalisere blodtrykk, er regelmessig mosjon en av de beste verktøyene til din disposisjon. Øvelse utøver en rekke kraftige påvirkninger på blodtrykket, øke din helse og redusere sannsynligheten for å bukke under for sykdom.

Blood Pressure

Blodtrykket er en måling av kraft som blodtilførselen er å øve mot veggene i blodårene dine når den passerer gjennom kroppen din. Blodtrykket er kjent som to separate tall - det høyeste av disse tallene representerer hvor mye press mens ditt hjerte er entreprenørselskap, mens det laveste av disse tallene representerer hvor mye press mens ditt hjerte er avslappende mellom beats.

Blodtrykk og cardio aktiviteter

The American Heart Organization lærer at normal reaksjon av blodtrykket til engasjement i kardiovaskulær trening aktiviteter er å øke noe. Denne økningen skjer fordi mens du trener, er kroppens vev forbruker oksygen på en større-enn-normal hastighet. Derfor må hjertet pumpe mer blod for å dekke kroppens behov. Den ekstra mengde blod å bli tvunget gjennom arteriene i fast andel resulterer i et høyere nivå av press på selve systemet.

Fordeler med trening på blodtrykket

Ifølge American Heart Organization, vektløfting, eller styrketrening, påvirker blodtrykket noe annerledes enn streng kardiovaskulær trening gjør. I vektløfting, er bare enkelte muskelgrupper som blir kontrahert til enhver tid. Dermed blir effektiv, avleder kroppen sine ressurser til å øke blodtilførselen til bare de deler av kroppen som blir utøvd. Dette resulterer også i en økning i blodtrykket, men i motsetning til det oppleves av enkeltpersoner som driver kondisjonstrening, er økningen i blodtrykk under vektløfting lokalisert til de arbeidende musklene.

Fordeler

Kroppen er utrolig tilpasningsdyktig. Over måneder og måneder med regelmessig mosjon, vil kroppen bli stadig effektiv på å øke sin bloodflow å støtte den sportslige bestrebelser. Dette vil resultere i et sterkere, mer sykdom-bevis hjerte, i tillegg til å hjelpe kroppen kvitte seg med skadelige kolesterolet og unødvendige vekt.

Betraktninger

The American Heart Association bemerker også at, for å sikre at blodtrykket respons på trening er vesentlig "normal", bør du alltid engasjere seg i både en varm-up og en nedkjølingsperiode før og etter trening. Omtrent 10 minutter av hver er tilstrekkelig til å unngå at kroppen spiking blodtrykket oppover eller nedover, noe som resulterer i en redusert sannsynlighet for muskel-kramper eller skade. I tillegg, husk å puste naturlig under trening, som å holde pusten kan føre til en uønsket økning i blodtrykket, noe som kan føre til kramper.

Høyt blodtrykk behandlinger

by Fernando

Du har sikkert hørt det før, men det er viktig nok til å gjenta igjen: Høyt blodtrykk ikke har merkbare symptomer. Dette betyr at du kan leve med høyt blodtrykk og følelsen fint, men all den stund det kan skade ditt hjerte, blodårer, og nyrer. Behandling for høyt blodtrykk kan være alt fra livsstilsendringer til medisiner, avhengig av hvor høyt det er og din generelle helse.

Definisjon

Blodtrykket er kraften av blodet presser mot veggene av arteriene. Når blodet pumpes ut av hjertet, er det trykk som er høyere og når hjertet hviler, går trykket ned. Blodtrykket måles på sitt høyeste og laveste, noe som resulterer i to tall som utgjør blodtrykket. Det første tallet representerer høyere trykk. Det kalles systolisk trykk. Den andre lavere tall er det diastoliske trykket. Ifølge den nasjonale hjerte, lunge og blod Institute, er et normalt blodtrykk noe mindre enn 120 (systolisk) og 80 (diastolisk). I medisinske termer disse to tallene er skrevet som om de er en brøkdel --- 120/80. Hvis du begynner å gå over normalt nivå, er det første trinnet kalles prehypertension (120-139 / 80-89). Etter det er de trykkavlesningene anses å være trinn 1 høyt blodtrykk (140-159 / 90-99) og trinn 2 høyt blodtrykk (Over 160/100 +).

Komplikasjoner

Uten behandling, høyt blodtrykk fører til at hjertet til å få større eller svakere, og dette kan føre til hjertesvikt. Det fører til at veggene i blodårene til "ballong" eller bule, danner en aneurisme. Blodkar hvor som helst i kroppen kan bli smal. Dette er spesielt skadelig for de små kar i nyre, noe som betyr at nyren kan ikke tilstrekkelig filtrere blod.

Medisinering

Det er mange forskjellige trygge medisiner for behandling av høyt blodtrykk. Diuretika forårsake overflødig vann og salt for å bli spylt ut av kroppen, minske fluid i blodet og fører til at blodtrykket til å falle. Andre typer medisiner --- angiotensin reseptorblokkere (ACE-hemmere), kalsiumkanalblokkere, alfablokkere og vasodilators --- føre til at blodårene til å slappe av eller utvide. Betablokkere og alfabetablokkere sakte hjerterytme ned slik at mindre blod pumpes og blodtrykket går ned.

Diet

The Dietary Approaches to Stop Hypertension plan (DASH) er tilgjengelig fra nasjonale hjerte, lunge og blod Institute. Det understreker spise mer frukt og grønnsaker, hele korn, fisk, fjærkre, bønner, frø, nøtter, og magre melkeprodukter. Det er lavere i mettet fett, trans fett og kolesterol og høyere i næringsstoffer som hjelper lavere trykk slik som magnesium, kalsium og kalium. Det er også viktig å begrense mengden av salt i kosten, så se etter mengden av natrium i ernæring etiketter. Menn bør ikke ha mer enn to alkoholenheter om dagen, og kvinner bør begrense sitt inntak til ett fordi alkohol øker blodtrykket.

Livsstilsendringer

Flere endringer i livsstil kan gjøre en stor forskjell for blodtrykket. Den første er å sørge for å opprettholde en sunn vekt. Dette vil bidra til å redusere blodtrykket, og risikoen for mange andre alvorlige helseproblemer. Hvis du røyker sigaretter, forstå at de skader blodårene slik at de øker risikoen for høyt blodtrykk, og de vil gjøre ting verre hvis blodtrykket ditt er allerede for høy. Begrense mengden stress i livet ditt, og lære å håndtere stress som er uunngåelig. Ta 15 minutter å slappe av eller praksis meditere. Ikke glem fysisk aktivitet som dette hjelper med vekt, stress, og opprettholde den generelle god helse.

Hvor høyt går systolisk blodtrykk Gå opp under trening?

by Fernando

Systolisk blodtrykk

Systolisk blodtrykk er betegnelsen på blodtrykket på sitt maksimale nivå som blod overspenning gjennom blodårene, pumpes av hjertet. Jo høyere systolisk blodtrykk reisende, som blir lest som millimeter kvikksølv (mm Hg) i blodet, jo mer trykket som utøves på veggene av blodkarene ved blodet blir presset gjennom i det hver takt av hjertet. Når fluidtrykket først ble undersøkt, ble det tatt prøver i forhold til hvor stort trykk en kolonne av en millimeter kvikksølv høy skaper, slik dag blodtrykk fremdeles er representert i kvikksølv måling. Systoliske trykket er direkte forbundet med hvor hardt hjertet må jobbe, noe som fører til svært spesifikke reaksjoner når trener - spesielt aerobic øvelser utviklet for å fungere hjertet selv.

I løpet av de første minuttene av øvelsen musklene trenger mer energi, trenger blodet mer oksygen og lungene arbeide hardere for å få tilgang til mer luft til dette formålet. Hjertet, i sin tur, må for å pumpe blodet raskere og vanskeligere å nå de muskler så snart som mulig. Dette fører til en plutselig og kraftig økning i systolisk blodtrykk og blod "pounds" gjennom blodårene til å distribuere så mye oksygen som det kan.

Treningseffekt

Men dette økt tilstand flater ut etter de første treningsminuttene som kroppen blir vant til nye nivåer av energi den trenger for å operere mens du trener. Når hjertet og lungene har møtt den opprinnelige, skarp behovet for oksygen og blodstrøm, de slutter å virke så hardt for resten av øvelsen. De fortsatt jobbe hardere enn vanlig, og systolisk trykk vil fortsatt være høyere enn vanlig, men ikke på nivåene opprinnelig nødvendig. Jo lenger hjertet og lungene arbeid på dette vedvarende høyere nivå, jo mer vil de bli akklimatisert til arbeidet og vokse seg sterkere. Når oppgaven er utført, er det en hvileperiode, hvor blodtrykket vil falle, noen ganger i flere timer, som kroppen og kommer seg ikke lenger er behov for den økte blodstrømmen.

Nivåer

Hvor høyt systolisk blodtrykk går opp i løpet av de første minuttene av trening avhenger ikke bare den personen, men også på atmosfæriske forhold (tynnere luft betyr at kroppen må jobbe hardere for å få nødvendig oksygen) og hvilken type trening som blir gjort. Vanligvis faller systoliske trykket mellom 160 og 250 mmHg ved sitt høyeste, med de fleste topp på rundt 200 med 250 å være sjeldne. En 120 mmHg lesing anses ganske normalt, mens nivå så høyt som 140 vanligvis indikerer blodtrykk problemer, men disse nivåene er konstant og ikke viser det samme som toppene av systolisk trykk. Problemer oppstår vanligvis så høye nivåer fortsetter, ikke når blodtrykket stiger for en kort tid for å oppfylle krav til kroppen.

Er Magnesium og kalsium Bra for høyt blodtrykk?

by Fernando

Er Magnesium og kalsium Bra for høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk eller hypertensjon, kan føre til alvorlige helseproblemer som hjerte utvidelse, arteriell sykdom og til og med hjerteinfarkt eller hjerneslag. Milde tilfeller av høyt blodtrykk er ofte mulig å behandle med kosten modifikasjoner og en øvelse diett. Dessverre, kan mer alvorlige tilfeller krever flere rusmidler. Nyere studier har blitt gjennomført for å finne ut om mineralene kalsium og magnesium kan bidra til lavere blodtrykk og bedre hjerte helse.

Kalsium

Øk inntaket av kalsium. Det synes å være en sammenheng mellom mangler ved kalsium og utvikling av høyt blodtrykk, i henhold til University of Maryland Medical Center. Men betyr kalsium bidrar til å redusere blodtrykket nivåer som allerede er høy?

The Linus Pauling Institute ved University of Oregon gjennomført en studie som testet blodtrykket nivåer av folk som fulgte spesielle dietter for åtte uker. Dietter inkluderte en kontrollgruppe som spiste lite grønnsaker, frukt og meieriprodukter, en gruppe som spiste rikelig med frukt og grønnsaker og en gruppe som kosthold inkludert lav-fett meieriprodukter og frukt og grønnsaker. Den gruppen som spiste meieri forbrukes ca 1200 flere milligram kalsium per dag enn kontrollgruppen. Denne gruppen viste den høyeste reduksjon i blodtrykket i de andre gruppene. Forskjellen var større hos de personer som allerede hadde høyt blodtrykk, som fører til en gjennomsnittlig reduksjon på 11,4 mm Hg for systolisk blodtrykk og 5,5 mm Hg i diastolisk blodtrykk sammenlignet med kontrollgruppen.

Så langt er kalsium den eneste form for kalsium som har vist noen betydelig reduksjon i blodtrykk. Per utgangen av 2009, var det uklart om å ta kalsiumtilskudd har noen effekt på å senke blodtrykket.

Magnesium

Spis matvarer, for eksempel linfrø, mandler og frukt, som er rike på magnesium, kalium og fiber for å bekjempe høyt blodtrykk. Selv om det ofte selges med kalsiumtilskudd, er det mindre klart om magnesium har noen effekt på å senke blodtrykket. The Linus Pauling Institute sier at det synes å være en sammenheng mellom blodtrykk og magnesium. Det er imidlertid uklart om dette skyldes andre faktorer som vanligvis finnes i magnesium-rik mat, som for eksempel store mengder fiber eller kalium.

En fireårig studie viste at dietter som inkluderte høyere mengder av magnesium, kalium og fiber resulterte i færre tilfeller av høyt blodtrykk. Studier har ennå å avdekke sterke bevis for at magnesium har en betydelig innvirkning i å forebygge eller redusere høyt blodtrykk.

Grunner for høyt blodtrykk hos unge voksne

by Fernando

Medisinsk fagpersonell klassifisere høyt blodtrykk som enten primær eller sekundær hypertensjon. Når årsakene til økt blodtrykk er ukjent, leger merke sykdommen som primær. Sekundær hypertensjon har identifiserbare og spesifikke årsaker. Blodtrykket opplesninger for tenåringer er merket som en prosent i forhold til samme aldersgruppe, så tenåringer hvor blodtrykket opplesninger er i 90-persentilen og ovenfor er diagnostisert med prehypertension. Mange tenåringer utvikle høyt blodtrykk, men de er ikke medisinsk diagnostisert før år senere når andre helsemessige bekymringer er adressert, ifølge American Heart Association.

Progresjon til Hypertension

Liten studie som er gjort på antall unge voksne som er diagnostisert med prehypertension og progresjon til en diagnose av høyt blodtrykk, men etablerte forskere ved Thomas Jefferson University i Philadelphia en klar sammenheng i en studie rapporterte i 2008 ved hjelp av data fra National barndom blodtrykk database. Deres resultater viste en klar sammenheng mellom prehypertension diagnose og progresjon til hypertensjon i 14 prosent av menn og 12 prosent av kvinner.

Hjerte Unormalt

Hjerte abnormiteter, inkludert aorta skader og mangler i de mindre arteriene, bidrar til høyt blodtrykk hos unge voksne, ifølge Nemours Center for barnas helse Media (a nonprofit helse organisasjon som fokuserer på barns helse og trivsel). Liten direkte statistisk forskning har blitt gjort for å etablere de eksakte antall tenåringer med høyt blodtrykk og hjerte abnormiteter. Faktisk, medisinske studier som omhandler hjerte abnormiteter generelt anta at årsakene er genetisk. En vitenskapelig studie finansiert av American Heart Association i 2007 støttet denne grunnleggende forutsetningen, og konkluderte med at estimatene for berørte enkeltpersoner har "... vært betydelig undervurdert i det siste."

Fedme

Fedme er den viktigste årsaken til ungdoms hypertensjon. "Nation i fare", en rapport 2008 sponset av American Heart Association, merket nesten 17 prosent av alle menn i alderen 12 til 19 som overvektige. Nesten 16 prosent av unge voksne kvinner på samme alder veide mer enn sunn målvekten. Hispanic tenåringer, som en gruppe, hadde høyest fedme rate, med 19,9 prosent registrering i obese kategori etter evaluering av body mass målinger. Fedme skyldes store deler av mat høy i natrium og fett, samt en mangel på fysisk aktivitet, er direkte knyttet til høy ungdoms blodtrykk, ifølge rapporten.

Narkotikabruk

Legale og illegale rusmidler kan føre til høyt blodtrykk hos unge mennesker. Bruk av stoffer som kokain, steroider og amfetamin, øker sannsynligheten for vedvarende nivåer av høyt blodtrykk, ifølge Nemours Center for barnas helse Media. Nemours bemerker også at foreskrevne legemidler, inkludert prevensjon narkotika for kvinner, kan være en faktor i å øke blodtrykket nivå for unge kvinner.

Røyking

Mens tobakk er klassifisert som legemiddel av helsemyndighetene, etiketter American Heart Association koblingen mellom ungdoms hypertensjon og røyking som en egen risikokategori. Fritt, eller bruken av tobakk, i hvilken som helst form øker blodtrykket. AHA fant at nesten 4000 tenåringer hver dag samplet sigaretter i 2007, og legger til de anslagsvis 800.000 nye unge røykere American Lung Association er spilt inn for det året.

Effekten av høyt blodtrykk på C reaktivt protein

by Fernando

Effekten av høyt blodtrykk på C reaktivt protein


Dr. Paul M. Ridker av Brigham and Women Hospital i Boston, Massachusetts, påpeker at studier viser både forhøyet blodtrykk og forhøyet C reaktivt protein gjør risikoen for hjerte-og karsykdommer åtte ganger større.
"På alle nivåer av blodtrykk, pasienter med høyere CRP målinger var på betydelig større risiko for fremtidige kardiovaskulære hendelser enn pasienter med lavere CRP," sa Ridker.

Forskning har funnet en signifikant sammenheng mellom mengden av C-reaktivt protein i blodet, og den potensielle fare for høyt blodtrykk. En kombinasjon av de to kan være dødelig.

Definisjoner av høyt blodtrykk og C reaktivt protein

Blodtrykket er et mål på mengden av presse blodet gjør mot blodårene. Blodtrykksmåling består av systolisk trykk og diastoliske trykket. Ifølge American Heart Association, oppstår det høye blodtrykket når det systoliske trykket er større enn 140 og diastolisk trykk er større enn 90.

C-reaktivt protein er protein eller et biprodukt av inflammasjon som er funnet i blodet. Forhøyet CRP i blodet indikerer betennelse som er knyttet til høyere risiko for koronar sykdom og hjerneslag.

Risiko for høyt blodtrykk og forhøyet CRP

Hypertensjon fører til at hjertet til å slå mye hardere for å sirkulere blod, risikere skader på arteriene som frakter blodet. Ubehandlet, høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt eller hjertesvikt, slag eller nyresvikt.

Når det er betennelse i kroppen, vil det være forhøyet CRP-nivå i blodet. Ifølge Dr. Melissa Stoppler av nettstedet medicinenet, "Bevisene nå tilgjengelig indikerer at betennelse og molekyler som C reaktivt protein forbundet med betennelse kan være like viktig som kolesterol i å bestemme utviklingen av aterosklerose ('åreforkalkning') og hjertesykdom. "

Statistikk over Hypertensjon og Forhøyet CRP

Ifølge anslag gjort av American Heart Association, cirka 50 millioner amerikanere lider av høyt blodtrykk & ndash; eller hypertensjon & ndash; og mange av dem don & rsquo; t selv vet det. Høyt blodtrykk er oppført som en av de viktigste dødsårsakene for amerikanerne.

I en studie publisert i Journal of American Medical Association, folk funnet å være i den høyeste kategorien for forhøyet CRP sto en 52 prosent større sjanse for å utvikle høyt blodtrykk enn de med mindre forhøyede nivåer av CRP.

Ifølge Dr. Mary Cushman, professor i medisin og patologi ved Universitetet i Vermont, 56 prosent av folk som er overvektige ansiktet en større risiko for å ha forhøyet CRP-nivå. I en rapport publisert på nettstedet til American Association for Clinical Chemistry, Cushman sa fedme hevet risikoen til 61 prosent for svarte kvinner; 56 prosent for hvite kvinner; 38 prosent for svarte menn; og 31 prosent for hvite menn.

Forskningsresultater og betydning

Forskere fra Harvard Medical School fant en signifikant sammenheng mellom CRP-nivå i blod og potensial for å utvikle høyt blodtrykk. Slike funn gir bevis for at høyt blodtrykk kan være en inflammatorisk sykdom. Slik inflammasjon kan bidra til forhøyet blodtrykket ved å forårsake endringer i endotelium, et tynt lag av celler som linje veggene av blodkar. Forhøyede nivåer av C-reaktivt protein kan endres endotelet, noe som kan bidra til forhøyet blodtrykk.

Ifølge opplysninger gitt i Harvard University Gazette, forskning på høyt blodtrykk ved Howard Sesso, Harvard assisterende professor i medisin, gir indikasjoner på hvem som kan i fremtiden utvikle høyt blodtrykk. Funnene kan øke forebyggende innsats.
"Dette åpner opp et nytt forskningsområde," Sesso sa. "Oftere enn ikke, er høyt blodtrykk sett på som en risikofaktor for hjerte-og karsykdommer og ikke sett på [av de som er interessert i] primærforebygging."

Forebygging av hypertensjon og forhøyet CRP

Folk kan forebygge høyt blodtrykk ved å spise et sunt kosthold, får regelmessig cardio trening, redusere saltinntaket, avstå fra alkohol eller drikker den i moderate mengder, og redusere stress. Visse kosttilskudd, slik som kalium, kalsium, fiskeolje, magnesium og hvitløk anses fordelaktig i tillegg.

Risikoen for forhøyet C reaktivt protein er større hos personer som er overvektige. Tatt i betraktning, for eksempel en risikofaktor, opprettholde en sunn vekt kan bidra til å redusere risikoen for å få forhøyede nivåer av CRP.

Alkohol og diastolisk blodtrykk

by Fernando

Regelmessig alkoholforbruk over moderate nivåer øker diastolisk blodtrykk. Hvis en persons diastolisk trykk er høyere enn nivåene som anses sunt, kan han være i faresonen for alvorlige helsemessige komplikasjoner. Avstå fra overdreven alkoholforbruk kan redusere denne risikoen. Sørg for å snakke med legen din dersom du er bekymret for blodtrykket.

Definisjon

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, er diastolisk blodtrykk kraften av blodet i arteriene når hjertet slapper av etter det kontrakter. Når blodtrykket er tatt, er dette tall som er på bunnen av målingen. Normal diastoliske blodtrykket er mindre enn 80 mmHg (millimeter kvikksølv). Diastolisk trykk på 80-89 mm Hg anses Prehypertensjon. En diastolisk lesning av 90 til 99 mmHg anses trinn 1 høyt blodtrykk, og 100 mm Hg er ansett trinn 2 høyt blodtrykk. Ifølge Mayo Clinic, er en diastolisk trykk mindre enn 60 mmHg regnes som lavere enn normalt.

Farene

The National Heart, Lung and Blood Institute påpeker at høyt diastolisk blodtrykk er farlig for en rekke årsaker. Et høyere tall betyr at den enkelte er en større risiko for hjerteinfarkt, slag og nyresvikt. Ifølge National Heart, Lung, and Blood Institute, noen leser over 80 indikerer en økt risiko for disse sykdommene. Ettersom antallet går opp, øker også risikoen.

Effekter av alkohol

En studie utført ved University of Tampere Medical School i Finland funnet en link mellom drikking nivåer og forhøyet diastolisk blodtrykk. Studien spores en gruppe kvinner, og funnet ut at de høyeste diastolisk blodtrykk priser var i fagene anses alkoholikere. De neste høyeste tallene ble funnet i stordrikkere, og de laveste prisene i studien ble funnet i de som avsto fra alkohol helt.

Trygt drikkevann

For å hindre en høyning i diastolisk blodtrykk, National Heart, Lung and Blood Institute råder at menn bør begrense seg til to drinker per dag, og kvinner bør begrense seg til én drink. En drink er definert som 12 oz. øl, 5 oz. vin eller 1 1/2 oz. av en 80-proof spirit. Regelmessig inntak av mer enn dette kan sette den som drikker med risiko for forhøyet blodtrykk.

Medisinsk hjelp

Hvis du er bekymret for din blodtrykk eller alkoholens effekter på sirkulasjonssystemet, sørg for å diskutere dine bekymringer med legen din på ditt neste besøk. Hun vil være i stand til å ytterligere forklare sammenhengen mellom alkohol og høyt blodtrykk. Hvis du har et problem med alkohol avhengighet, vil legen være i stand til å bidra til å utvikle en strategi for å bekjempe denne sykdommen.

Om sunt blodtrykk for menn

by Fernando

Om sunt blodtrykk for menn


Blodtrykket er et mål på hjerte og kretsløp. Den måler mengden av kraft som pumpes blod utøver på blodkar. Blodtrykket måles og leses som en brøk med den øverste nummeret kalles det systoliske og bunnen nummer diastolisk. 115 systolisk over 75 diastolisk ville være en stor blodtrykk lesing for en voksen mann.

Systolisk

Den normale lesning for voksen mann systoliske blodtrykket er mellom nitti og 120. Hypertensjon begynner på 140.

Diastolisk

Den normale lesing for voksne mannlige diastolisk blodtrykk er mellom 60 og 80. Hypertensjon begynner kl 90.

Funksjoner

Blodtrykket opplesninger varierer i løpet av dagen. Blodtrykket vil være lavest om morgenen og høyest etter måltider og trening.

Alder Grupper

Ungdomsblodtrykket opplesninger vil være høyere fordi de har mer fleksible blodkar enn voksne.

Anbefalinger

Natrium, samtidig som det gir mange helsemessige fordeler, kan være skadelig for blodtrykket hvis tatt i overkant. Natrium binder seg til vann, noe som øker blodvolum og i sin tur øker vekten av blod. Anbefalt daglig inntak av natrium er 2400 milligram per dag.

Herbal Medicine for høyt blodtrykk og kolesterol

by Fernando

Blodtrykket er kraften av blod øve innsats mot veggene i blodårene som hjertet pumper ut blod gjennom kroppen din. Hvis dette trykket blir forhøyet og forblir høy over tid, kan det føre til hjertesvikt, nyresvikt, slag og koronar hjertesykdom. Hyperkolesterolemi eller høyt kolesterolinnhold i blodet er tilstedeværelsen av øket kolesterol i blodet. Hvis du har overdreven kolesterol i blodet, kan det overskytende bli deponert i blodårene dine og forårsake blokkeringer og innsnevring som til slutt kan føre til hjertesykdom. Mens det finnes utallige naturlige urter som brukes av herbologists og andre alternative helse utøvere i behandling av høyt blodtrykk og høyt kolesterol, er det fem potente de som en person bør være klar over.

Hvitløk

Hvitløk har vært brukt i mange kulturer i tusenvis av år som både medisin og mat. Hvitløk inneholder en potent aktiv ingrediens som kalles allicin, som kan bidra til å forebygge hjertesykdom, inkludert høyt kolesterol, åreforkalkning (sykdom der plakk samler seg på innsiden av blodårene dine) og høyt blodtrykk. Hvitløk kan finnes i supermarkeder og i kapselform i de fleste helsekostbutikker.

Gotu kola

Gotu kola er en medisinsk urt som har vært brukt i Kina, Indonesia og India. Den ble brukt til å forbedre mental klarhet, behandle hudsykdommer som psoriasis og spedalskhet og helbrede sår. Gotu kola inneholder en aktiv ingrediens som kalles triterpenes, som kan hjelpe kroppen bekjempe skadelige giftstoffer og behandle hyperkolesterolemi (høyt kolesterol) og hypertensjon (høyt blodtrykk). Denne urten kan finnes i tablettform eller som te.

Hawthorn

Hawthorne er en busk eller lite tre, og et medlem av rosefamilien. Det inkluderer en potent aktiv ingrediens kalt hagtorn flavonoid som kan behandle en rekke kardiovaskulære sykdommer, inkludert hjertesvikt, åreforkalkning og uregelmessig hjerterytme. Det er spesielt brukt av tradisjonelle urteleger for høyt kolesterol og høyt blodtrykk. Bær og blomster av hagtorn er begge brukes for behandling av disse sykdommene. Hawthorne er tilgjengelig som en te eller kapsel.

Ingefær

Ingefær er en tykk, beige, knyttede jordiske stammen. Det er ribbet, lang og har grønne blader og hvite blomster. Det har vært brukt i mat retter og som medisin i Asia og Midtøsten tradisjoner siden antikken. Ingefær inneholder mange potente aktive ingredienser, inkludert flyktige oljer, gingerol og shogaols. Det brukes av herbologists å behandle fordøyelsesproblemer og hjertesykdommer, inkludert høyt blodtrykk og høyt kolesterol. Ingefær kan inntas alene eller i kapselform.

Gingko Biloba

Gingko biloba er en av de eldste levende treslag med ingen nære slektninger. Det har blitt brukt medisinsk i tusener av år og er blant de høyeste selge urte medisiner i verden. Bladene av Gingko treet inkluderer to potente stoffer som kalles terpenoider og flavonoider. Begge disse stoffer er antatt å behandle en rekke kardiovaskulære sykdommer, inkludert høyt kolesterol og høyt blodtrykk.

Om diastolisk blodtrykk Numbers

by Fernando

Blodtrykket er mengden av kraft som er nødvendig for å presse blodet gjennom kroppen. En blodtrykksmåling har to tall, systolisk og diastolisk, og er representert i et av en fraksjon med det systoliske som det høyeste tall, og det diastoliske som den nedre nummer.

Hvordan er blodtrykket måles?

På legekontoret, er blodtrykket måles med blodtrykksmansjett og stetoskop. Mansjetten wraps rundt overarmen, like over albuen, og strammes til blodstrømmen stopper. Deretter blir luften langsomt frigjøres for å tillate blodstrøm. Det systoliske nummer er trykket mansjetten registre når blodet først begynner å strømme. Den diastoliske nummeret er punktet hvor mansjetten ikke lenger registrerer trykk. Stetoskopet brukes til å lytte til "Lubb-Dupp" lyden av blod som strømmer gjennom blodårene.

Hva er normalt blodtrykk?

Normal blodtrykket er mellom 110 og 120 systolisk og 70 diastolisk og 80. Generelt, blir en avlesning på over 90 140 betraktet som grense med noe høyere betraktet som fullt utviklet hypertensjon.

Hva er Diastolisk trykk?

Det diastoliske tallet representerer trykket i blodårene når hjertet slapper av. Når hjertet slapper av, er blod under mindre press, og det er derfor dette tallet er lavere enn det systoliske trykket.

Hva gjør en høy Diastolisk Antall Mean?

Når man ser på blodtrykket, de fleste ta hensyn til det systoliske nummer, og de fleste tilfeller av hypertensjon medføre høye avlesninger av den øvre nummer. Men en høy diastolisk nummer, med eller uten et høyt systolisk tall, kan også indikere hypertensjon.

Komplikasjoner av en High Diastolisk Number

Diastolisk blodtrykk reflekterer den hastighet ved hvilken blodet tilbake til hjertet. Hvis blodet returnerer for fort, har pulsen til å øke for å holde tritt. Dette er forskjellig fra de midlertidige øker forårsaket av trening eller stress. En konstant økning i hjertefrekvensen kan føre til hjerteinfarkt, nyresykdommer og slag.

Høyeste Årsaker til Falls i eldreomsorg

by Fernando

Høyeste Årsaker til Falls i eldreomsorg


Forstå årsaken til fall i eldre mennesker er det første skrittet i å hindre dem fra å skje. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, faller er den vanligste årsaken til sykehusinnleggelser og den ledende årsaken til skader dødsfall hos personer over 65 år. Falls forårsake en rekke skader. Hoftebrudd, hode- og hjerneskader og ødelagte lemmer kan føre til flere komplikasjoner som begrenser uavhengighet og lavere livskvalitet.

Fysisk Fitness

Noen av de høyeste årsakene til fall hos eldre mennesker har dårlig muskelstyrke og koordinasjon. Balanseproblemer, betente ledd, skjelvinger, dårlig ernæring og generell svakhet alle øke risikoen for fall. Som du alder, musklene blir svakere og kroppen din blir mindre fleksibel. Ved hjelp av hjelpemidler som for eksempel en rullator kan hjelpe deg med å holde balansen og redusere risikoen for å falle.

Medisiner

Enkelte medisiner, spesielt blodtrykk og hjerte medisiner, kan forårsake svimmelhet eller svimmelhet. Dette kan skje i løpet av 30 minutter til en time etter å ha tatt dem. Hvis du tar disse typer medisiner, ta ekstra forsiktig når du reiser deg fra sittende stilling. Du kan justere medisindoser i noen tilfeller for å hindre at disse bivirkningene. Hvis du starter en ny medisin, være ekstremt forsiktig i løpet av de to første ukene av behandlingen, som kroppen justerer seg til det. Noen over-the-counter medisiner forårsake døsighet. Dette kan øke risikoen for fall. Gjennomgå alle dine medisiner med din lege eller apotek for å redusere bivirkninger, noe som vil redusere risikoen for å falle.

Visjon

Dårlig syn er en annen hyppig årsak til fall. Aldring øyne kan forverres raskt. Tilstander som diabetes kan føre til uklart syn, og katarakt kan føre til tap av syn. Regelmessige besøk hos øyelegen kan bidra til å bevare synet og forebygge fall.

Hjem Hazards

Rot på gulvet, kaste tepper og dårlig belysning kan føre til selv de mest smidige person til å miste sitt fotfeste. For eldre mennesker, kan hjemme farer resultere i tap av uavhengighet på grunn av beinbrudd eller andre skader. Frigjøre utenfor gangstier av snø og is og installere god belysning holder utsiden tryggere for eldre mennesker. Ved hjelp av natt lys og bevegelsesdetektorer inne kan tilby sikkerhet etter mørkets frembrudd. Dusjstoler og håndholdte dusjhoder gir et trygt bad miljø. Redusere eller eliminere miljørisiko kan bidra til å forhindre fall i den eldre befolkningen.

Hva gjør en liten margin mellom systolisk og diastolisk blodtrykk Mean?

by Fernando

Blodtrykket er kraften av blodet beveger seg gjennom arteriene i kroppen din. Når en persons € ™ s blodtrykk er tatt, er det målt av to tall - det systoliske trykket og det diastoliske trykket. Det systoliske nummeret er når blodtrykket er på sitt høyeste som hjertet slår. Diastolisk tall betyr hjertet er i ro. Forskjellen mellom de to tall er kalt pulstrykk.

Smal Pulstrykk

En smal pulstrykket vanligvis er indikativt for sjokk forårsaket av en eller annen form for traume, selv om det kan være en rekke årsaker.

Årsaker til Narrow Pulstrykk

Det er flere ting som kan forårsake lav eller smale pulstrykk, inkludert sjokk, lavt slagvolum (lav totale blodvolum) eller lavt minuttvolum. Noen årsaker til sjokk inkluderer et hjerteinfarkt, plutselig blodtap på grunn av en skade eller et betydelig tap av kroppsvæsker.

Andre årsaker

Andre årsaker omfatter aortastenose (ufullstendig åpning av aortaventilen), anafylaksi (allergisk reaksjon), hjertetamponade (innsamling av blod eller væske i mellomrommet mellom hjertemuskelen og membranen som dekker hjertet) og hjertesvikt.

Normal pulstrykk

En normal pulstrykk shouldnâ € ™ t være mer enn 60. For eksempel er et normalt blodtrykk 120/80, noe som tilsvarer en pulstrykk på 40. Dette er OK. Men bare fordi en persons pulstrykk er 40, indikerer ikke noe. En persons blodtrykk kan være 140/100 med pulstrykk blir 40. Dette er helt annerledes. Den pulstrykk alene bør ikke være den eneste avgjørende faktor i en persons medisinske tilstand. Det kreves en fullstendig fysisk eksamen for å finne ut hva som kan være galt med pasienten.

Behandling

Mange leger vil plassere pasienter på blodtrykket medisiner for å stabilisere personligheten € ™ s blodtrykk. Når det ISNA € ™ t nok, som i tilfellene for alvorlig sjokk eller et hjerte feste, noen ganger sykehusinnleggelse er nødvendig.