Straw Allergi

by Fernando

Straw Allergi


Høstet hvete og havre planter produserer halm. Halmen seg selv ikke forårsaker allergi. Problemet oppstår fra halm støv og bortkommen ugress i sugerøret. Personer som er følsomme for ytre allergener, noe som betyr årsaker som stammer fra utsiden av kroppen, bør unngå områder med har halm støvkonsentrasjon.

Ytre Allergener

Straw støv er en extrinsic allergen som kommer inn i kroppen gjennom pusten og går inn i lungene. Kroppens naturlige forsvarssystem utløses fordi det ikke kan bekjempe fremmedlegemet av halm støv. En kjemisk reaksjon oppstår i lungene som forårsaker og betennelser. Denne inflammasjon i lungene kalles sensibilisering.

Hva er årsaken til Straw støv allergi?

Et strå støv allergi er forårsaket av en svært intens eller langvarig eksponering. Det samler seg støv i lungene før kroppen ikke lenger kan bekjempe inntrenging. Disse støvpartikler er 5 mikron eller mindre og blir absorbert av alveolene i lungene. Alveolene reagerer på grunn av et toksin som finnes i halmen støv.

Symptomer

Personer med et strå støv allergi vil ha en av tre svar. En akutt eller intens respons med feber, muskelsmerter, ubehag, tørr hoste, tetthet i brystet, og kortpustethet innen fire til 12 timer med eksponering. En sub-akutt eller tilbakevendende respons vil føre til den enkelte å ha en hoste, kortpustethet, sår hals, kvalme, svette og hodepine. En kronisk eller langvarig reaksjon vil føre til en person å ha kortpustethet, vekttap, sporadisk feber, mangel på energi. Denne personen kan utvikle varige skader på lunger og muligens død.

Redusere Straw Dust Allergener

Redusere halm støv allergener i et hjem eller bedrift kan gjøres gjennom bruk av generell ventilasjon, punktavsug, prosess isolasjon og prosess kabinett. På gårder er det viktig å kontrollere støvskyen formasjon ved hjelp av et lukket transportørsystem eller lekkasjekanal. Tilstrekkelig ventilasjon med frisk luft, riktig temperatur og riktig luftfuktighet bør opprettholdes i bygninger der det holdes dyr.

Personlig verneutstyr

Personer med akutt eller kronisk halm støv allergi reaksjon kan bære noen form for personlig åndedrettsbeskyttelse. Papir støvmasker er tilgjengelig for kjøp sammen med kommersiell karakter åndedrettsvern. Før du kjøper en kommersiell karakter respirator sjekk for å være sikker på at det er en som vil filtrere halm støv. Alle respiratorer ikke gjort det samme.