Hva er en optimal DHEA nivå?

by Fernando

Hva er en optimal DHEA nivå?


DHEA (Dehydroepiandrosteron) er kalt "moren til alle hormoner." I menneskekroppen kan det konvertere til andre hormoner som kroppen trenger dem. Det er den mest tallrike steroid hos mennesker. Fordi den produserer, først og fremst, kjønnshormoner, et optimalt nivå av DHEA er avhengig av alderen på kroppen.

Origin

Kroppen syntetiserer DHEA fra kolesterol i binyrene. Kroppen begynner vanligvis produserer DHEA på ca 7 år.

Funksjon

DHEA produserer primært kjønnshormoner, testosteron og østrogen. Det kan også produsere mange andre, men ikke alle, hormoner kroppen trenger som det er behov for dem.

Nivåer

Nivåene av DHEA varierer med alder. Individer som er yngre enn 7 år produserer lite eller ingen DHEA. Nivået topper på om alder 20. Det begynner å falle betydelig i en alder av 30. Personer 80 år eller eldre har 10 til 20 prosent av nivåene de hadde i en alder av 20. Nivåene varierer også med kjønn, generelt høyere hos menn enn hos kvinner.

Teorier / Spekulasjoner

Fordi nivået av DHEA faller som folk alder, har mange spekulert i at syntetisk DHEA som et kosttilskudd kan bremse aldring. Andre har spekulert det kunne forebygge hjertesykdom, kreft og andre sykdommer.

Fordeler

Mest forskning på nytten av DHEA som et supplement avkastning motstridende resultater. Krav forsket og ikke påvist eller avvist inkluderer behandling for Addisons sykdom, depresjon, fedme, hjertesykdom, kreft i livmorhalsen, Crohns sykdom, Alzheimers syndrom, beintetthet, HIV / AIDS, seksuell funksjon og hukommelse.

Misforståelse

Til tross for mange krav om fordelene av DHEA i aldring, forskning viser ingen effekt ("New England Journal of Medicine," oktober, 2006). Forskere er enige om også den har ingen virkning på kokain tilbaketrekking, psoriasis, revmatoid artritt eller muskelstyrke.