Konstant Hoste hos barn

by Fernando

Konstant hoste hos barn kan være en årsak til bekymring for foreldre og omsorgspersoner. I mange tilfeller den første årsaken til en hoste er en mindre irriterende og sporadisk hoste er helt normalt hos barn i alle aldre. Men kan fortsatt hoste være en indikasjon på potensielt mer alvorlige underliggende medisinske problemer som bør tas opp av et besøk til legen. Kronisk hoste kan være en indikasjon på både små og alvorlige åndedrettsproblemer.

Om

Ifølge Mayo Clinic, hoste er en meget vanlig og normal fysisk reaksjon på et irritament i lungene. Dette irriterende kan være nærvær av slim, mat eller andre allergener som stimulerer hosterefleksen i kroppen. Sporadisk hoste er veldig normalt og bør forventes. Imidlertid, når en hoste strekker seg utover det å være en tilfeldig hendelse, og blir kronisk og konstant, kan det være grunn til alarm.

Mindre alvorlige årsaker

Babycenter fastslår at det er et bredt utvalg av mindre alvorlige årsaker til konstant hoste hos barn. Disse inkluderer forkjølelse, falsk krupp og sesongmessige allergier. Forkjølelse er ofte ubehagelig for et barn, men sjelden er det livstruende. Normalt vil det passere i løpet av få dager. Falsk krupp kan høres ut som en bjeffende hoste og høres forferdelig, men det er også en mindre sykdom og de fleste barn vokser dette sesong tilstand. Sesongmessige allergi kan oppstå når som helst på året og kan være ubehagelig, men sjelden er de livstruende.

Mer alvorlige årsaker

Det er imidlertid flere mer alvorlige årsaker til konstant hoste hos barn at foreldre bør være klar over. Disse inkluderer kikhoste og respiratorisk syncytial virus (også kjent som RSV). Kikhoste er en tilstand som kan forebygges med DTaP vaksinasjon og er preget av 20 til 30 sekunder med kontinuerlig hoste, ifølge Babycenter. RSV er vanlig blant spedbarn og små barn, og har symptomer på forkjølelse, inkludert anstrengt pust og forverring hoste. RSV anses alvorlig fordi det kan bli en alvorlig tilstand som bronkitt eller lungebetennelse.

Behandling

For svært små barn, kan det være vanskelig å behandle kronisk og konstant hoste, siden mange medisiner er ment for eldre barn eller voksne. Ifølge Mayo Clinic, kan den første linjen av behandling omfatter bruk av antihistaminer og decongestants. En annen form for behandling kan omfatte bruk av eldre decongestants som kan ha en viss sederende effekt på barn. En annen form for behandling, kan være bruk av kortikosteroider for å kontrollere inflammasjon. Kortikosteroider kan leveres ved bruk av en forstøver med små barn, eller med bruk av en inhalator for eldre barn.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, er det flere komplikasjoner som kan oppstå med konstant hoste hos barn. På grunn av den konstante vanskelig å puste og perkussive opplevelse av en hoste, kan et barn også klage over å ha en konstant hodepine. Hvis hoste er spesielt vanskelig, kan barnet også klage om sine sider eller ribber vondt. Han kan føle seg svimle og svette overdrevet på grunn av fysisk arbeid av hoste. Endelig kan han ha episoder av urininkontinens med hoste Jags.