Helsemessige fordeler usøtet Iced Tea

by Fernando

Helsemessige fordeler usøtet Iced Tea


Iste er en amerikansk oppfinnelse - en unik vri på en flere hundre år gammel tradisjon. Mange kilder kreditere en oppfinner på 1904 verdensutstillingen i St. Louis med brygging opp den første glass iste. Akkurat som varm drikke, har iste mange helsemessige fordeler - nytes best i usøtet versjon, uten noen av de negative effektene av sukker.

Cardiovascular Health

Den anti-oksidanter som kalles flavonoider i te er tenkt å bidra til redusert risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag, samt andre hjerte-problemer. Disse kan fungere ved å redusere inflammatoriske prosesser som bidrar til sirkulasjonsproblemer.

Cancer Prevention

Ifølge National Cancer Institute, inneholder te også andre antioksidanter som kalles katekiner, og disse er tenkt å fungere som inhibitorer mot veksten av kreft. De fungerer ved å hemme enzymaktivitet i kroppen som fører til kreft. Effekten antas å være størst i mage, lever og hud kreft.

Oral Health

Noe forskning tyder på at det finnes forbindelser i te som hemmer bakterievekst i munnen, kutte ned på plakk og dårlig ånde.

Bone Health

En studie utgitt i 2007 viste at eldre kvinner som drakk te hadde høyere bentetthet i hofter enn ikke-te drinkers. Selv om det er ingen gode bevis ennå på hvordan dette skjer, foreslår forskerne det kan skyldes fytokjemikalier i te som har østrogen-lignende egenskaper.

Bedre immunforsvar

Ifølge Nutrition Research Journal, det er en sammensatt i te kjent som L-theanine, som er tenkt å forbedre kroppens immunforsvar mot infeksjoner som forkjølelse. Videre er det bevis for at te forbruk hemmer noen skadelige bakterier, bedre tarmhelse.

Brygget - Ikke Flaske

Te brygget fra bladene har de mest potente effekter, og inneholder de fleste anti-oksidanter. For noen av de helsemessige fordelene nevnt ovenfor, vil du ikke få samme effekt fra enten pulverisert instant te eller fra flaske, ferdige te.