Hva er en Revmatoid Specialist?

by Fernando

Hva er en Revmatoid Specialist?


En revmatoid spesialist er en lege som omhandler pasienter som har revmatoid artritt. Denne sykdommen fører til kronisk betennelse i synovial membraner i ulike ledd som knær, hender, fingre og rygg ryggvirvler.

Typer

En revmatoid spesialist kan være en ortopedisk lege, revmatolog eller en lege som er spesialist i neuromusculoskeletal medisin. Det er også pediatrisk revmatoid spesialister som behandler barn.

Betydning

Revmatoid artritt er en kronisk tilstand som kan føre til invalidiserende smerter, vekttap, tretthet og lav grad av feber, ifølge Medicinenet.com. Spesialister er nødvendig for behandling av pasienter og hjelpe dem med å håndtere sykdommen.

Funksjon

Revmatoid spesialister ofte foreta hyppige undersøkelser av pasienter, se etter hevelse, styrkevariasjoner og generell mobilitet. Det er viktig at disse spesialistene holde oversikt over pasientens fremgang.

Geografi

Revmatoid spesialister kan være mangelvare i enkelte områder av landet som små byer. Følgelig kan pasientene trenger å reise for å besøke sine spesialister. Likevel, dette bør ikke bli en avskrekkende som vanlige eksamener og riktig håndtering av sykdommen er viktig i forebygging ytterligere leddskade.

Betraktninger

Noen ganger, pasienter trenger behandling fra kardiologer fordi revmatoid artritt kan føre til væskeansamling og betennelse rundt hjertet. Kardiologer kan ha å kjøre tester som MRI på pasienter eller foreskrive visse hjerte medisiner.