Uformelle intervensjonsmetoder

by Fernando

Uformelle intervensjonsmetoder


Intervensjon er en metode som brukes for å hjelpe folk med avhengighet. Det handler om å komme til unnsetning noen som står i fare for å skade seg selv eller andre på grunn av at avhengighet. Avhengighet kan være relatert til narkotika, alkohol, mat eller gambling, for å nevne noen. Uformelle intervensjoner kan gjennomføres på en en-til-en basis eller med en gruppe. Resultatet av enhver intervensjon er å få personen til å søke hjelp for sin avhengighet.

Samtale

Idealet om en uformell intervensjon er å ha en samtale med personen bekymring. Ha denne samtalen i et nøytralt sted og til rett tid - muligens i en periode da den rusavhengige er edru eller ikke indulging i hennes tillegg. Eksempler på uformelle intervensjon kan være forelder snakke med et barn om ulovlig bruk av narkotika, en ektefelle uttrykker bekymring om penger brukt på gambling eller snakke med noen om en spiseforstyrrelse.

Planlegging

Før du utfører en uformell intervensjon, planlegge fremover. Samle så mange fakta som mulig om bestemt avhengighet. Det kan være gunstig å få hjelp fra en utenforstående kilde på hvordan å nærme den rusavhengige. Tenk på hva du vil si og hvordan du vil presentere informasjonen.

Uformell Intervensjon

Dette er tiden for å dele dine observasjoner, stille spørsmål og foreslå behandling. Fortell personen bekymring hvordan avhengigheten har påvirket deres liv. Vær spesifikk: for eksempel hvis avhengighet har forårsaket person til å være en fraværende forelder, avsløre dette til den enkelte. Vis ekte bekymring og berolige den enkelte av respekt og hengivenhet. Husk å lytte. Presentere ulike metoder for hjelp og mange alternativer for behandling og forebygging. Fastsette spesifikke grenser og være fast med den rusavhengige. Fortell ham at du vil ikke lenger være et redskap for avhengighet, hvis det er nødvendig.