Tegn du skal se etter i en infisert Scar

by Fernando

Selv med den beste pleie og hygiene, kan sår og arr bli infisert. Med multiresistent staph infeksjoner nådd epidemiske proporsjoner i enkelte deler av USA som i oktober 2007, ifølge Center for Disease Control and Prevention, gjenværende årvåken er nødvendig.

Discharge

Når bandasjering er fjernet, er en liten mengde utslipp må forventes. Utslippet bør vare lenger enn en dag. En stor mengde utladning eller noen ubehagelig lukt ikke er normal. Gul, hvit eller blodig utflod er tegn på infeksjon.

Hudforandringer

Crust forming, uvanlige blåmerker, skalering og peeling huden rundt arret er ikke normalt. Rødhet er en normal del av helbredelsesprosessen av et arr. Hvis infeksjonen setter inn, vil det røde området spre seg til omkringliggende hud. Den røde området kan omgi hele såret eller spredt ut i striper som ligner riper. Dette er et tegn på at arret er infisert og sprer og krever behandling. Et annet symptom er hvis arret blir betent, oppvokst og varmt å ta på. Test arret ved å berøre det lett og sammenligne temperaturen på huden til huden din lenger fra arret. Når arret er varmere enn andre område av huden din, er det et tegn på at arret er infisert.

Generelt Malaise

Verking eller influensalignende symptomer er et annet tegn på at arret blir smittet, spesielt hvis du viser noen av de ovennevnte symptomene. Uforklarlig feber, smerter og generell tretthet kan bety infeksjon er til stede og har gått inn i blodet. Dette er en alvorlig tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp.

Smerte

Smerte og litt kløe er å forvente med et sår. Når smerte eller kløe blir verre i stedet for bedre, er arret ditt ikke healing riktig. Sjekk med legen din for hvor lenge du bør forvente enten å vare. Hvis smertene varer lenger enn normalt, ta kontakt med helsepersonell. Hvis en gammel arr plutselig viser noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.