Sykdommer i kjønnsorganer

by Fernando

Sykdommer i kjønnsorganer


God helse er et mål at hver person bør strebe etter. Problemer kan imidlertid med den reproduktive system som seksuelt overførbare sykdommer gjør dette målet vanskelig. Forstå hva symptomene du skal se etter med disse sykdommene kan bidra til å identifisere behovet for å søke medisinsk hjelp og eventuelt behandling.

Hva er en seksuelt overførbar sykdom?

En seksuelt overførbar sykdom (STD) er en type sykdom som påvirker den reproduktive system. Kjønnssykdommer spres via kroppsvæsker som blod, cervical mucus, sperm og spytt.

Chlamydia

Chlamydia er en sykdom som infiserer genital spor slik som i vagina, og urinrøret. De første tegn på denne sykdommen er subtile, slik som kramper og en svak utflod, som er grunnen til de fleste som har klamydia er ikke klar over at de har det. Symptomer på denne reproduksjonssykdommer vil øke og, i løpet av tre uker, kan bli mer merkbar. De vanligste symptomene på klamydia er smertefull vannlating, konstant utflod, magesmerter og smertefullt samleie.

Gonoré

Gonoré er en type reproduktive sykdom som også påvirker genital spor. Når en person som er utsatt for sykdommen, symptomene oppstår vanligvis i løpet av 10 dager. Imidlertid er det vanlig for en person å ikke vise noen tegn på sykdommen før måneder etter eksponering. De vanligste tegn og symptomer på Gonoré er en tykk utflod som er enten regn eller blodig, smertefull vannlating, trang til å urinere ofte og smerter under samleie.

Genital Herpes

Genital herpes er forårsaket av herpes simplex virus, og utvikler seg på kjønnsorganene av hanner og hunner. Denne sykdommen er svært smittsom og kan lett spre seg til andre, selv uten en aktiv utbrudd. De første tegn på denne sykdommen er smerter eller prikking i underlivet. Flere dager senere, vil små røde nupper vises. Det er ikke uvanlig for disse humper å slå inn åpne sår, spesielt hvis personen smittet med genital herpes har vært spent i området. Humper vil etter hvert sive og deretter danne en skorpe. Når et utbrudd oppstår, er tiden fra de første støt til skorpedannelse vanligvis flere uker. I løpet av denne perioden, kan personen oppleve influensalignende symptomer som hodepine, feber og tretthet. Han kan også oppleve smertefull vannlating.

Advarsel

Hvis en person har mistanke om at han kan ha en reproduktiv sykdom, er det svært viktig at han oppsøke lege for å teste så raskt som mulig.