Vaskulær Øyesykdom

by Fernando

Den vaskulære anatomi av øyet omfatter et konglomerat av arterier og vener som opprettholder et sunt miljø for den optiske nerven, netthinnen, hornhinne og alle deler av øyet. Hvis noen del av blodtilførselen er kompromittert, kan det føre til alvorlige vaskulære øyesykdom.

Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati er den vanligste vaskulær øyesykdom. Det er den ledende årsak til blindhet i den voksne befolkningen i Amerika, ifølge National Eye Institute.

Progresjon

Ifølge American Diabetes Association, utvikler diabetisk retinopati i etapper fra mild til alvorlig som blodårene ikke klarer å levere næring til netthinnen. Blodkar bli blokkert eller skadet, noe som får dem til å lukke.

High Blood Pressure

En annen årsak til vaskulær øyesykdom er høyt blodtrykk. Ifølge Mayo Clinic, kan høyt blodtrykk føre til blødninger i øyet, væske buildup bak netthinnen og skade på synsnerven.

High Blood Pressure Warning

Redusere sjansene for vaskulære øyesykdom komplikasjoner ved å opprettholde et sunt blodtrykk. Ha regelmessige synsundersøkelser og blodtrykket sjekker.

Diabetes Advarsel

Hold diabetes i sjakk. Hvis du er en diabetiker, følge din diett tett for å overvåke blodsukkernivået. Varsle legen din hvis du ikke klarer å holde seg innenfor blodsukker grenser satt av legen din.