Hvordan velge bifokale briller

by Fernando

Hvordan velge bifokale briller


Mens det kan virke utfordrende, kan plukke ut bifokale være en morsom og interessant prosess. De fleste starter progressive briller - linser som korrigerer både nærsynthet og langsynthet - rundt eller etter fylte 40 år (Se referanse 1). Valg i typer linser tidligere var begrenset, men i dag kan du velge fra et bredt spekter av progressive briller som gjør mange ting for å hjelpe deg å se bedre. Det kan være lurt å velge mer enn ett par briller, avhengig av hvordan du bruker dem.

Hvordan velge bifokale briller

•  Velg ramme, hvis du har tenkt å kjøpe en ny. Hvis du har linser laget for de mest aktuelle par briller, må du huske å ta dem med deg for å bestille din nye bifokale linser fra din optiker.

Diskuter med din optiker hvordan du vil bruke brillene dine. Different bifokale og linsetyper brukes til bestemte formål; å se på visse avstander. En bifokale har vanligvis en linsesegment, eller "SEG," i bunnen av linsen som kan lages i forskjellige former. "Flat-top" eller standard segs er formet som inverterte halvmåner, er runde segs avrundet og executive-stil segs dekke hele bunnen av objektivet.

Velg en standard bifokale med en linje for normale leseformål. Standarden flat-top kommer i forskjellige bredder, vanligvis 25 millimeter, 28 millimeter eller 35 millimeter. Den flate-top SEG har en linje på toppen som du ser gjennom som du endrer fra avstanden til lesing makt.

Velg mindre, rund-segmentet bifokale hvis du gjør svært lite lesing eller arbeid på nært hold. Selv om ikke så vanlig som de pleide å være, runde-seg bifokale fungere godt for folk som jobber utendørs eller har jobber som krever svært lite lesing. Det sitter i bunnen av rammen og lar deg bruke det meste av sidesynet for avstand. (Se referanse 3)

Hvis det passer dine aktiviteter, plukke en spesialitet bifokale linsen. Personer som har yrker som krever dem til å lese mens du ser opp, som farmasøyter og rørleggere, kan ha nytte av å bruke linser som kalles "double-Ds" som har progressive briller på bunnen og toppen. Dobbelt Ds er tilgjengelige både bifokale og trifokale.

Golfere og andre sportsentusiaster velge et objektiv som har bifokale ut til siden og små, så den største delen av linsen er for avstand og bifokale er ute av veien.

Hint

  • Progressive linser er noen ganger referert til som "ingen linjer progressive briller," men er faktisk et objektiv med gradient, multippel kraft som korrigerer for nærsynt, langsynt og mange avstander i mellom. Linsene har ikke synlige linjer som bifokale eller trifokale.
  • Når du først bruke din standard bifokale, må du bli vant til å se gjennom linjen og kan oppleve "image jump" når du justerer. De fleste mennesker blir vant til bifokale i noen dager.