Kronisk reflukssykdom

by Fernando

Kronisk tilbakeløpssykdom, eller gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), er en alvorlig tilstand. Denne tilstanden oppstår når lukkemuskelen i spiserøret lar magesyre går feil vei - tilbake opp i spiserøret og i halsen. Dette kan føles som en brennende starter bak brystbenet, deretter jobbe seg oppover halsen. Det kan også være en sur smak i den bakre delen av munnen som syre kommer inn i munnhulen.

Symptomer

Symptomer på kronisk reflux sykdom inkluderer halsbrann (sure oppstøt) to eller flere ganger i uken, tungpustethet, hoste, svie i brystet og kontinuerlig raping. Legge seg ned etter å ha spist en tendens til å gjøre reflux verre. Krydret, fet og fet mat forverre symptomene. Sjokolade, peppermynte, kullsyreholdige drikker, koffeinholdige drikker, tomatbaserte produkter, sennep, eddik og noe med sitrus kan forårsake reflux symptomer i tillegg.

Tester

Noen ganger bare beskriver symptomene til en lege vil føre til en diagnose. Det finnes tester som en omsorgsperson kan bruke til å bekrefte denne diagnosen også. En øvre GI-serien sporer spiserøret til magen. For denne testen, svelger pasienten en væskeblanding, og en radiologen bruker deretter en fluoroscope å spore væskens sti. En endoskopi test innebærer en tent rør som sendes ned i spiserøret og ned i magesekken for å se etter skader. En esophageal manometry test innebærer å sette inn et rør inn i magesekken, hvor den blir stående i opp til 24 timer, slik som å observere trykket i ringmuskelen, og mengden av syre i spiserøret.

Forebygging av Symptomer

Livsstilsendringer må foretas for å behandle refluks. Diet endringer er nødvendig. Unngå reflux utløse mat og spise mindre måltider. Ikke legg deg ned eller gå til sengs rett etter et måltid. Sov med hodet og skuldrene støttet opp. Hvis du er overvektig, miste overflødig vekt. Slutte å røyke og drikke alkohol for å lette reflux også.

Medisiner

Antacida, som lavere syre beløpene innenfor magen, kan være en kortsiktig fix. For en langsiktig løsning, er H2-reseptorantagonister og protonpumpehemmere foreskrevet. Disse medikamentene bidra til å redusere mage syre og fremme helbredelse av spiserøret.

Advarsler

Hvis venstre ubehandlet, kan kronisk refluks forårsake alvorlige brystsmerter som etterligner et hjerteinfarkt. Det kan føre til dysfagi, som er problemer med å svelge mat og væske. Reflux kan forårsake blod i avføring eller oppkast. Kveles kan oppstå når syre i luftrøret forårsaker alvorlig pustebesvær. Kronisk reflukssykdom kan også ende i spiserørskreft.