Soyamelk og Vekttap

by Fernando

I mange år har folk med kasein allergi eller laktoseintoleranse vært tidkrevende soyamelk som et alternativ til vanlig kumelk. Men som folk blir mer interessert i helse og ernæring, mange mennesker er ute etter å soyamelk som en sunn måte å gå ned i vekt.

Fakta

Soyamelk er virkelig ikke melk. Den er laget ved knusing av soyabønner, og blande dem med vann for å danne en blek hvit væske. Det er en populær erstatning formel for spedbarn som opplevde laktose intoleranse, og kan ikke drikke melk-baserte formler. Behandlingsteknikker bidra til å redusere beany smak og gi det mer av en kumelk tekstur. Mesteparten av soyamelk tilgjengelig i dag er smaksatt for å gjøre det mer spiselig.

Ernæring

En kopp soyamelk inneholder ca 7 g protein, 4 g karbohydrat, 4½ g av fett og kolesterol. Det gir ikke en betydelig mengde kalsium, og selv om den ikke inneholder noen B-vitaminer, betyr det ikke inneholder mye B12. Som et resultat er mest soyamelk befestet å gjøre opp for disse manglene. Kumelk, ved sammenligning, inneholder omtrent 8 g protein og 12 g karbohydrat per kopp, og det er en rik kilde av andre næringsstoffer også.

Analyse

Soy melk er en god kilde til protein og er kolesterol gratis. Den inneholder isoflavoner, som er kjemikalier som ligner på hormonet østrogen. Isoflavoner kan redusere menopausale symptomer, bevare bentetthet og redusere risikoen for diabetes, i henhold til Howard N. Hodis, MD, University of Southern California. Imidlertid inneholder soyamelk stoffer som kalles phytates, som noen mennesker tror kan blokkere kroppens opptak av visse mineraler. Phytoestrogen er også til stede, noe som kan påvirke produksjonen av sædceller hos menn, samt redusere mengden av testosteron i kroppen.

Vekttap

Studier utført av Elvira de Mejia, assisterende professor ved University of Illinois, ble utført der mus ble injisert med en type soya protein. De viste at ikke bare gjorde rottene føler full raskere, men deres metabolisme ble også endret, noe som resulterer i økt vekttap. En annen studie som involverer voksne menn utført av Harvey Anderson, University of Toronto, fant at deltakerne opplevde redusert appetitt etter å ha blitt matet 60 g soyaprotein.

Siste Ord

Første resultater fra studier ser lovende for bruk av soyamelk for å hjelpe deg å miste vekt. Men husk at ingenting bidrar til sikker og langsiktig vekttap mer enn å spise ernæringsmessig balanserte måltider gjennom hele dagen, se kaloriinntaket ditt og få deg på en god treningsøkt regime. Etter at du rådfører deg med legen din, selvfølgelig.