Hva er forskjellen mellom Whey Powder & Soy Powder?

by Fernando

Whey protein pulver og soya protein pulver er begge kosttilskudd som legger protein i kostholdet. De viktigste forskjeller mellom dem stammer fra de matvarer som benyttes for å lage dem.

Kilder

Whey protein pulver er laget av myse, den flytende delen av melk igjen fra ost produksjon. Soyaprotein pulveret er laget av soyabønner.

Protein Content

Den nøyaktige proteininnholdet varierer etter merke. Men det er liten forskjell mellom proteininnholdet i soyaprotein-pulver, og at av myseproteinpulver.

Allergener

Whey protein pulver inneholder melkeproteiner, som kan utløse en allergisk reaksjon hos personer med et meieri allergi. Soya protein pulver kan forårsake en allergisk reaksjon hos personer med en soya allergi.

Soy Foods

Folk som ønsker å legge til flere soya mat til kostholdet kan bruke soya protein pulver for å øke sin soya forbruk. De som søker å redusere sin soya forbruk bør unngå det.

Smak

I 2004, Dr. Tara Alexandra Russell forskning funnet at soyaproteiner er "preget av smaken attributter mel, stekt, frokostblanding." (Ref. 3.) Whey proteiner er "preget av papp, brothy og såpevann smaker." Både soya og whey protein pulver er tilgjengelig med et utvalg av smakstilsetninger som hjelper maskere disse smakene.