Slik unngår du at muskeldystrofi

by Fernando

Slik unngår du at muskeldystrofi


Fordi muskeldystrofi er en genetisk forstyrrelse, er det ingen måte til å forhindre sykdommen. Det er mange genetiske tester tilgjengelig for å avgjøre hvorvidt en person er sannsynlig å ha et barn med muskeldystrofi. Disse testene hjelpe personer med en familie historie av sykdommen ta beslutninger om familieplanlegging.

Slik unngår du at muskeldystrofi

Snakk med legen din eller OB / Gyn om din og mannen din medisinske historie. Diskuter om genetisk testing er en god ide for deg før du prøver å starte en familie.

Få anbefalinger fra legen din om genetisk testing fasiliteter og leger som er spesialister i genet lidelser. Det er veldig viktig å jobbe med en genetisk spesialist sammen med din fastlege for å få mest mulig nøyaktig diagnose.

Be for alle de testene som er tilgjengelige for å avgjøre din risiko for å overføre muskeldystrofi videre til et barn. Foreløpig tester ikke er tilgjengelige for alle typer muskeldystrofi, men forskerne har mange av de formene for muskeldystrofi omfattes av genetisk testing.

Diskuter prenatal screening for muskeldystrofi hvis du allerede har stiftet familie eller har et barn med sykdommen. Preborn screening tillater tidlig behandling planer og tid til å forberede et barn med muskeldystrofi.

Bruk nyfødt screening for å ha barnet ditt testet for muskeldystrofi. De fleste nyfødte har et batteri av screening tester for å utelukke visse tilstander og gi behandling når det er nødvendig. Spør neonatal lege hvis muskeldystrofi screening er riktig for barnet ditt.

Hint

  • Gjør din forskning hvis du har en familiehistorie med muskeldystrofi. Selv om muskeldystrofi er ikke forebygges, opplæring om sykdommen og tilgjengelig behandling utdanner par til å ta gode valg om familieplanlegging.