Hva er binyrebarksuppresjon?

by Fernando

Binyrebarksuppresjon er et resultat av utilstrekkelige mengder av hormoner som produseres av binyrene. Lidelsen også kalles binyreinsuffisiens eller Addisons sykdom. Behandlingen innebærer å erstatte hormonene binyrene ikke lenger produserer.

Typer

Binyrene sitte like over begge nyrene og har to seksjoner, den ytre laget kalles cortex, og den indre lag som kalles medulla. Medulla produserer hormoner for adrenalin, og cortex produserer hormoner som glukokortikoider som slår mat til energi og hjelper kroppen reagerer på stress. Primær binyrebarksuppresjon oppstår når cortex er skadet og ikke lenger kan produsere nok hormoner. Sekundær binyrebarksuppresjon oppstår når hypofysen er skadet. Hypofysen stimulerer cortex å produsere hormoner, og når det slutter å virke, produserer cortex utilstrekkelige mengder av hormoner til kroppen.

Årsaker

Primær adrenal suppresjon normalt er forårsaket av en autoimmun lidelse hvor kroppens angriper friskt cortex vev. Andre årsaker kan være binyrene infeksjon, tuberkulose, kreft som har spredt seg til binyrene og genetisk defekt. Sekundær binyrebarksuppresjon kan være forbundet med en brå stans av kortikosteroid medisiner som prednison.

Symptomer

Symptomer på binyrebarksuppresjon inkluderer vekttap, tretthet, muskelsvakhet, lavt blodsukker, salt cravings, leddsmerter, depresjon og mørkere hud. Tegn på en binyresvikt, også kalt Addison-krise, inkluderer kraftig oppkast, dehydrering, smerter i bena, magen og korsryggen, tap av bevissthet og lavt blodtrykk.

Diagnose

Blodprøver vil måle mengden av natrium, kalium og kortisol i blodet, noe som indikerer om binyrene fungerer som de skal. En CT-skanning avslører noe unormalt i binyrene eller hypofysen.

Behandling

Binyrebarksuppresjon Behandlingen består av å erstatte kortisol som ikke blir produsert tilstrekkelig av binyrene. Medisinen Cortef erstatter hormonet kortisol, og Florinef erstatter hormonet aldosteron som regulerer blodtrykket, kalium og natrium i kroppen. Binyresvikt behandling består av sykehusinnleggelse med intravenøs injeksjon av saltvann, sukker og hydrokortison.

Betraktninger

Hold alltid en medisinsk advarsel kortet med deg i tilfelle akutt behandling er nødvendig. Ha ekstra medisin på hånden, som mangler selv en dag kan sette deg i en farlig medisinsk posisjon. Justeringer på medisiner kan være nødvendig for å finne riktig mengde for dine behov.