Hvordan diagnostisere HPV

by Fernando

Hvordan diagnostisere HPV


Humant papilloma virus (HPV) påvirker millioner av seksuelt aktive kvinner hvert år. Siden HPV viser ofte ingen symptomer, vil du mest sannsynlig ikke være i stand til å diagnostisere viruset selv. Du må gå til en lege for å bli testet om du føler at du er i faresonen, får en unormal pap resultat eller utvikle kjønnsvorter.

Hvordan diagnostisere HPV

Diagnostisere HPV infeksjon i kvinner

Se legen din for årlige bekken eksamener og Pap tester. En bekken eksamen vil la legen din oppdage eventuelle kjønnsvorter og test for celleforandringer i livmorslimhinnen. Kjønnsvorter som skyldes HPV er unike i utseende og legen din kan lett diagnostisere viruset.

Har du en HPV-test hvis du mottar en unormal pap resultat eller du er over en alder av 30. Siden HPV er så vanlig hos yngre kvinner, vil en test være til ingen nytte å diagnostisere "høyrisiko" HPV-stammer. Den vanligste HPV-testen ser på DNA av livmorhalsceller for å se om HPV er til stede.

Snakk med legen din hvis du føler at du er i faresonen for HPV. Hvis samme sex partner utvikler livmorhalskreft eller partner har kjønnsvorter, har du mest sannsynlig har en høyere risiko stamme av HPV. Du bør spørre legen din for å diagnostisere HPV så snart som mulig.

Mens noen stammer av HPV kan gå bort uten behandling, kan stammene som forårsaker kjønnsvorter aldri helt forlate kroppen din. Du vil ønske å være få legen din diagnostisere HPV som årsak til vorter, så vet du hvordan du skal fortsette med behandlingen.

Gå tilbake til legen hver sjette måned for en pap test hvis du har blitt diagnostisert med HPV. Du og legen din bør utarbeide en testplan. Hvis HPV testen kommer tilbake negativ, trenger du kanskje ikke en pap test eller en annen HPV test for inntil tre år.

Hint

  • Vet at av de 100 eller så virus samlet sammen som HPV, kan bare et fåtall forårsake vorter (hvor som helst på kroppen). 30 av disse stammer er strengt ansett seksuelt overførbare sykdommer.
  • Hvis du har blitt diagnostisert med HPV, bør du fortelle dine seksuelle partnere som du har smittsom infeksjon.
  • Det er ingen HPV godkjent test for menn. Den eneste måten å diagnostisere viruset er gjennom tilstedeværelsen av kjønnsvorter. Selv om vorter behandles, viruset kan ikke. Du kan be dine leger å avgjøre om du har HPV via det visuelle inntrykket av vorter.