Hvordan håndtere smerte med MS

by Fernando

Multippel sklerose (MS) er en sykdom hvor kroppen angriper feilaktig slirene som dekker nervecellene. Denne ødeleggelsen griper inn med riktig kommunikasjon mellom hjernen og resten av kroppen. Symptomene varierer fra mild til helt ødeleggende og kan komme og gå uforutsigbart. Smerte er et vanlig symptom, og flere ting kan bidra til å avlaste den. Legen er den beste kilden til informasjon, og du bør alltid konsultere med ham om noen behandlinger du ønsker å prøve i tillegg til din nåværende behandlingsregime.

Hvordan håndtere smerte med MS

•  Ta alle medisiner som anvist. Medisiner for denne tilstanden som mål å lindre ulike symptomer på MS, inkludert smerte. Å være flittig om dine medisiner vil optimalisere sine effekter i å håndtere symptomer. Vær åpen og ærlig om dine symptomer og eventuelle bivirkninger du har. Dette vil hjelpe legen avgjøre om et annet medikament er bedre egnet. Vanlige behandlinger inkluderer kortikosteroider, immunsuppressive medisiner og Interferon.

Arbeid med en fysioterapeut. Han kan vise deg øvelser som kan gjøre deg sterkere, mer fleksibel og kan redusere smerte. Han kan også vise deg måter å utføre daglige oppgaver for å minimere smerte og ubehag. Fortsett foreslåtte behandlinger hjemme som anvist av fysioterapeut.

•  Redusere produksjonen av inflammatoriske kjemikalier i kroppen som fremmer og forverre smertene. Alternativ medisin ekspert Dr. Andrew Weil anbefaler følgende ting for hans MS-pasienter. Få mest mulig ut av protein fra soya, bønner, helkorn og andre ikke-animalske kilder. Redusere eller eliminere melkeprodukter. Spis mat rik på omega-3 fettsyrer som kaldt vann fisk, nøtter og frø. Spis mye frukt og grønnsaker; de er rike på betennelse-bekjempelse antioksidanter. Ta en daglig multivitamin / mineral supplement; de inneholder hele spekteret av antioksidanter i de foreslåtte beløp.

Eksperimenter med alternative behandlingsformer. The University of Maryland Medical Center anbefaler bromelain (40 mg daglig) for MS smerte. Akupunktur og massasje kan også være gunstig.

engasjere seg i regelmessig, moderat fysisk aktivitet hvis du har mild til moderat MS; det kan lindre mange symptomer. Snakk med legen din om råd i utformingen av en passende diett.